Am avut noi doi azi o discuție in care am ajuns la concluzia ca sunt inutile,asa e, dar apreciez comunitățile unde membri se ajuta unul pe altul, vorbesc de ceva social, empatic, omul este o fiinta sociala, apreciez si comunitățile de liber cugetători
Spovedania de Fiul lui Dumnezeu a fost intemeiata:
Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii - taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."
Lucrurile pe care le-ai enumerat, daca daca se intampla un caz la 23000 cati sunt in tara asta, nu are elevanta.
Preotii intotdeauna au fost asa. Chiar nu iti dai seama de asta? Ai impresia ca au inventat astia de azi roata? Biserica a avut sute de ani sclavi, la modul propriu al cuvantului, in special tigani.
Pana la urma asta e scopul organizatiilor de genul asta. Daca nu ar putea face asta ar fi desfiintate imediat pentru ca le-ar lipsi scopul.
"Cum vedeti biserica?
Eu l-as vedea ca pe un monument ridicat de oameni cu scopul de a arata un respect fata de Dumnezeu..."
Bisericile sunt doar puncte de lucru ale diferitelor organizatii religioase. Stii cum e? Daca un circar isi executa numarul pe strada, castiga cativa banuti. Daca se organizeaza si construieste el sau impreuna cu altii o arena de circ unde creaza conditii de vizionare a spectacolului, scaune, acoperis sa nu te ploua, o scobitoare, o maslina, scena colorata frumos, muzica, artificii, etc atrage mai multi oameni care sunt dispusi sa plateasca intrarea si sa faca si consumatie.
La fel e si cu bisericile. Sunt locuri unde este pus in scena spectacolul grotesc al vanzatorilor de iluzii.
În biserică oamenii se roagă unii pentru alții, stau uniți în credință și Îl laudă pe Dumnezeu.
Cum poți să fii creștin când te crezi prea bun pentru a fi într-o comunitate de oameni credincioși?
Cum spunea un preot ortodox: Un om care stă în Biserică, rămâne fierbinte în credință, un om care se desparte de Biserică, se stinge.
Biserica este Trupul lui Hristos. Biserica nu este o instituție, nu te lăsa manipulat. Asta se vrea, ca oamenii să se despartă de Biserică din cauza unor oameni ce fac alegeri foarte rele.
Termenul de „biserica" are mai multe intelesuri, in cel biblic se refera la totalitatea credinciosilor.
Din lista aia de pacate mi-a placut unul :
"Am cumparat ceva si nu am platit "!?!? Aceste este un pacat dar se numeste altfel " am furat". Acea lista de pacate este facuta probabil de un elev de clasa a doua la ora de religie cand a dat lucrare de control.
Ok., voi trece la lucruri mai serioase, si voi spune ca biserica, ca cladire are doar rol administrativ si asa spun si ortodocsii in dogma lor :
"Ortodocșii consideră că Biserica este formată din mulțimea credincioșilor – mădulare vii – al cărei cap este Iisus Hristos – Mirele. În acest context, Biserica, ca clădire și ca organizare administrativă are un rol subordonat, de a sprijini viața duhovnicească a mulțimii credincioșilor conduse de „Păstorul cel bun"."
(Dogma ortodoxă)
Forma cladurii bisericii difera de la un judet la altul si nu are nici o treaba cu faptul ca ar fi sfanta. Am vazut pe internet un preot care sfintea o conducta de gaz metan - asta inseamna ca toti care trec pe langa conducta trebuie sa isi faca cruce?
Exact la fel e si cu sfintirea bisericii a porcului din cotet si a altor animale, a celularelor, a anului scolar etc. Eu nu am nici o treaba, fiecare crede in ce vrea, dar recomand sa studiati cu mare, mare atentie Evanghelia sa vedeti ce este normal si ce nu este normal sa faceti.
Ca pe o cladire. David a venit cu ideea de a se aduna lumea intr-o incapere in scopul laudei si rugaciunii inchinate Lui.
Apropo, stiati ca nu Iisus a creat ritualul de spovedanie?
În timpul vieţii, Cristos a iertat păcatele, precum în cazul femeii adultere (Ioan 8, 1-11) şi al femeii care i-a uns picioarele (Luca 7, 48). El a exercitat această putere în calitatea sa umană de Mesia sau Fiu al Omului, spunându-ne: „Fiul Omului are puterea de a ierta păcatele pe pământ" (Matei 9, 6), iată de ce însuşi autorul Evangheliei explică faptul că Dumnezeu „dă oamenilor o astfel de putere" (Matei 9, 8).
De vreme ce El nu va fi mereu prezent în mod vizibil în Biserică, Cristos a dat această putere altor oameni pentru ca Biserica, o continuare a prezenţei Lui în timp (Matei 28, 20), să poată să ofere iertarea şi generaţiilor viitoare. El a dat puterea mai întâi apostolilor, pentru ca aceştia, la rândul lor, să o dea succesorilor lor, din moment ce nici apostolii nu vor fi pe pământ o veşnicie, dar oamenii vor continua să păcătuiască. Dumnezeu l-a trimis pe Isus pentru a ierta păcatele, dar după înviere Isus le-a spus apostolilor: „‘Aşa cum m-a trimis Tatăl, aşa vă trimit şi eu pe voi’. Şi, spunând aceasta, a suflat asupra lor şi le-a zis: ‘Primiţi pe Duhul Sfânt. Cărora le veţi ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veţi ţine, vor fi ţinute'" (Ioan 20, 21-23). (Aceasta este una dintre cele două dăţi în care ni se spune că Dumnezeu a suflat asupra omului, cealaltă fiind în Geneza 2, 7, când Dumnezeu a făcut omul fiinţă vie, şi ne arată cât de importantă a fost constituirea Sacramentului Penitenţei.)
anonim_4396 întreabă: