| WhatheWow a întrebat:

Cum vedeti Raiul; este o ierarhie in functie de credinta si faptele fiecaruia? Cum vom arata in rai de moment ce nu mai avem trup; ne vom aminti de viata pe care am dus-o?

58 răspunsuri:
| WhatheWow explică (pentru charonmario):

Cum si Razboinicul Luminii ajunge acolo jos? Parca a construit biserici, a construit case, a facut televiziune religioasa; nu cred ca Becali..., poate Tiriac da, da Becali...

| charonmario a răspuns (pentru WhatheWow):

Stii ce imi place la tine ca te documentezi esti istet si nu jignesti cum fac unii pe aici din pacate bravo tie

Te cred, eu doar am intrebat ...ca era si asta o explicatie.

Crede ma ca si Becalii Becalii nu are o relatie decat de suprafata cu Dumnezeu se crede mai tare ca Dumnezeu doar are palat si Maybach corect happy are inima lipita de bani stai linistit pai uite eu i-as zice uite vinde tot si da saracilor ar face oare asta sincer acum

| charonmario a răspuns:

Vrei sa iti mai zic ceva vor incepe sa construiasca in Jerusalim Domul stancii evreii mai e unul dar il vor face identic cu celalalt exact langa cand va fi gata Antichrist va merge la Jerusalim Dumnezeu va trimite doi martori din cer Ilie si Noah care vi vor cobora din cer ca sane spuna cael e antichristul si sa ne intoarcem la Dumnezeu si nici atunci doar o mare parte din evrei se vor intoarce cu fata la Dumnezeu antichrist ii va omori si se va proclama Christosul Dumnezeu iar acela va fi momentul cand christos cel viu va cobori din cer si il va ucide si va lega fiara diavolul 1000 de ani si va fi pace pe pamant 1000 de ani evident ii va ucide pe pacatosi dar cei curati vor domnii aici pe pamant 1000 de ani

Scuza-ma dar imi merge greu netu, iar ma verifica astia... mama lor de capitalisti! Nu stiam de faza cu Ierusalimul; dar de ce nu-l folosesc pe ala vechi?

| Purec a răspuns (pentru charonmario):

"Va fi doar ziua nu exista noapte in Rai iar in iad din contra nu exista ziua ci doar noapte si il vom lauda pe Dumnezeu va fi pace liniste toate problemele care le am avut aici jos acolo nu exista in principiu da asta vom face il vom lauda pe Dumnezeu impreuna cu ingerii pot afirma lucrurile astea pentru ca nu sunt supozitii eu am vazut lucrurile astea am fost in moarte clinica acum multi ani si am simtit mirosul iadului asa cum am vazut si raiul vor fi multi care o sa comenteze ca nu vor crede dar da asa s-a intamplat Fi binecuvantat eu atunci m-am intors la Dumnezeu eu eram mai pacatos decat toti de pe site ul asta la un loc crede ma"

Off off, sti care e problema cu astfel de experiente? Ca s-a dovedit ca este doar o reactie a creierului in momentul mortii. Plus ca membrii ai altor culte religioase au experiente "pe gustul religiei lor". Este doar o reactie a creierului, nimic altceva. Ai putea sa iti dai si singur seama. Ceea ce spui tu ca ai "vazut" este exact ceea ce iti poti imagina ca o sa vezi in momentele alea.

1.Te-ai vazut pe tine pe masa de operatie - Este pur si simplu credinta ta ca te ridici la cer. Ti-a scazut cantitatea de sange care ajungea la creier si creierul tau si-a pierdut cunostiinta si ti-a creat toate aceste viziuni.
2- spui ca in rai era liniste si pace si in iad erau tipete - aici la fel, exact ceea ce te astepti sa fie acolo, in functie de religia pe care o ai si indoctrinare.

Atunci când sângele este evacuat din zona capului, îmediat înainte de pierderea cunoştinţei, ţesutul care este cel mai afectat este retina, nu creierul. În momentul în care retina este afectată, apare senzaţia de întuneric care vine dinspre exterior spre interior, şi astfel se produce efectul de tunel"

Creierul este cel mai interesant si ciudat organ al nostru. Sunt absolut sigur ca tie toate acele experiente ti se par 100% reale si e normal sa fie asa.Nu cunoastem cu adevarat potentialul creierului, dar acesta este enorm. Totul s-a intamplat in creierul tau, datorita nivelului scazut de sange ce ajungea la creier.

| WhatheWow explică (pentru Purec):

Cred ca raspunsul tau e inutil si lipsit de relevanta pentru cel in cauza; omul stie prin ce a trecut si e ferm convins de asta. Mai bine faci " economie de biti "!

| Purec a răspuns (pentru WhatheWow):

Eu am incercat sa ii explic ceea ce i s-a intamplat, daca tie nu iti convine este strict problema ta si poti sa nu citesti. Nu te obliga nimeni sa citesti. Experientele astea de moarte clinica au fost explicate stiintific in caz ca nu stiai si nu au nicio treaba cu Dumnezeu. De ce naiba vrei sa omitem adevarul? Nu sunt nici credincios dar nici nu ma declar ateu. Cerne naiba un picut informatia si nu mai inghitii totul.

| WhatheWow explică (pentru Purec):

Imi pare rau ca nu ai inteles ce-am vrut sa spun!

| CristiB93 a răspuns (pentru charonmario):

Pot sa te intreb ce religie esti?

| charonmario a răspuns (pentru CristiB93):

Cristian nu religia conteaza ci relatia cu christos penticostalîsmul este cel mai aproape de Sfanta scriptura nu a scos nimic si nu a introdus nimic si studiez asta de ani de zile intesresant e ca sotia mea a terminat teologie ortodoxa si a ajuns la concluzia ca am dreptate. Fi binecuvantat

| RAY a răspuns:

Ce raspunsuri incredibile de fictive si culmea nu sunt pe un sit de morti si vii care nu au murit nicioadata asta nu se numeste credinta in nimic?

astepti sa muriti sa vede ca dincolo nu-i nimic nici asa zis suflet fictiv inventat de om inainte de crestinii apropo crestinii au copiat multe din toate mitologiile

| anyia a răspuns (pentru charonmario):

Am citit raspunsurile in care ne impartaseai experienta ta divina, si nu-mi vine decat sa rad si iar sa rad(mai ales pentru faptul ca Filosoficus te-a crezut, desi "numele" lui promitea altceva). In fine, nu vreau sa te jignesc, vroiam sa-ti explic ce s-a intamplat cu tine(si cu multi altii care au patit aceeasi chestie) insa mi-a luat-o inainte alt user. Pe langa faptul ca nu inteleg de ce intamplarile astea bizare se intampla numai celor care cred in dumnezeu, ai mai spus si ca, in urma studiilor facute de tine, penticostalismul ti se pare "adevarata cale"(cam asta se intelege). Interesant ar fi cum ai ajuns la concluzia asta, mai ales ca ai reusit s-o convingi si pe sotia ta...ai primit duhul sfant, ai fost botezat din nou, ti-a vorbit dumnezeu in vis(facand abstractie de vizita ta in rai/iad) sau ce saracie ai patit? Ca mie, desi "un proroc"(penticostal, evident) mi-a spus acum vreo 3 ani ca daca nu ma pocaiesc voi avea parte de suferinta, un accident, o boala grava care sa ma determine sa ma intorc la pocainta, pana acum nu mi s-a intamplat nimic. Nici tu accident, nici tu boala, nici tu vedenii, nimic!

| charonmario a răspuns (pentru anyia):

Anya nu iti doresc ca DUMNEZEU sa te aduca acasa asa cum a facut-ó cu mine tu de proroci mincinosi ai auzit nu poti generaliza sa stii

Anya de multe ori Dumnezeu imi vorbeste poti sa razi nu ma deranjeaza Dumnezeu intotdeauna mi-a raspuns un exemplu lucrez 3 zile lucrez si castig cat castiga colegii mei in 6 sti de ce eu nu am cerut asta dar asa lucreaza Dumnezeu eu nu vreau sa credeti in ce zic eu ci credeti in christos nu am convins-o eu pe sotia mea ci christos ia aratat calea fiti binecuvantati

Da, am auzit de proroci mincinosi, insa de ce dumnezeu nu ii inlatura daca tot credinta asta-i asa dreapta? De ce dumnezeu se arata prin duhul sfant/vedenii doar penticostalilor? Nu ti se pare putin ciudat?laughing
Adica ei sustin ca vorbesc cu cel de sus de parca ar purta o conversatie cu un amic la o cafea, mai au si tupeul sa vina sa-ti "prezica"...insa nu cred in mage/vrajitorii?! Pff!
E aiurea...e jalnic felul in care incearca sa-i convinga pe toti de credinta lor, vine unul si incepe sa-ti predice niste chestii in care nici el nu crede; e simplu sa vorbesti, sa dai sfaturi, sa propovaduiesti "cuvantul domnului" si sa te faci ca respecti pocainta, cand de fapt asta nu-i decat o masca in spatele careia nu se ascunde decat ipocrizie, falsitate, minciuna. Nu exista religie care sa se apropie de scriptura si asta doar din cauza oamenilor. Pentru ca sunt putini cei cu adevarat pocaiti la fel cum sunt putini cei care considera ortodoxismul credinta corecta si hai ca m-am intins prea mult. Numai bine!

Si, apropo de lucrul tau, sunt altii care castiga intr-o zi cat castigi tu in 3 si colegii tai in 6. Si aia nu sunt penticostali, poate nici nu cred in dumnezeu. Si totusii...ii spui noroc, destin, soarta?! Sau e tot "grija" pe care le-o poarta dumnezeu? E ridicol sa spui ca dumnezeu te ajuta, tu te ajuti singur!

| charonmario a răspuns (pentru Purec):

Omule numai Dumnezeu te poate convinge nu un muritor ca mine

Nu il vor folosî pe cel vechi pentru ca il vor revendica si castiga mahomedanii

Anya cat de mult gresesti si cat de mult il intristezi pe Dumnezeu cu atitudinea ta aveti inimile impietrite asta va separa de Dumnezeu cat de trist daca vecinul tau e proroc mincinos va da socoteala da sa pierzi cerul din cauza unui om e dureros

Nu pot intrista pe cineva care nu exista(nu am primit nici-o dovada care sa demonstreze contrariul) deci stau linistita si astept marea intalnire cu amicul meu god. Pana atunci, insa, il las sa-si reverse binecuvantarea asupra ta si a celor dragi tie, eu ma simt bine in postura in care sunt acum. Deci, te las in grija lui si-ti doresc o seara frumoasa si linistita!

Dar pina la urma care e adevarul ca si ortodoxii spun ca ei au dreptate, si catolicii..., nu e acelasi Dumnezeu?

| marwitch a răspuns:

Parerea mea e ca Raiul, ca si Iadul, e ca un fel de vis, nu te misti, nu ai corp, esti ca si drogat. In Rai visele sunt frumoase, totul e minunat, pe cand in Iad totul e numai negru, moarte, durere, tot ceea ce ti-e tie mai groaznic. Zic asta pentru ca acum vreo 2-3 zile am avut un vis in care eram in iad. Stiu ca m-am trezit urland, si chiar nu as vrea sa mai am acel vis vreodata. Chiar si acum ma sperii cam de orice, inca imi mai amintesc bine visul si ma terorizeaza. Probabil ca ceva de genu e si cu Raiul si Iadul.

Ba da e acelasi însa in timp oameni sau schimbat Dumnezeu niciodata e acelasi in veci. Si tot oamenii au scos sau adaugat in Biblie lucruri scrise evident de oameni dar de la ei nu prin Duhul Sfant trist dar adevarat

Eu m-am nascut ortodox dar nu ma intereseaza, e asa ca un fel de traditie, nu merg la biserica pentru ca sint multi prefacuti, de la popi la enoriasi; in biserica sint miei iar cind iasa afara se transforma iar in vulpi.

| Giuvaer a răspuns:

Ca si iadul, raiul este aici pe pamant..asa vad eu.

| Laura1092 a răspuns:

Un om nu merge in rai pentru ca a facut fapte bune. Daca citesti in Biblie Isus a zis : " Cine nu se naste din nou nu poate intra in Imparatia cerurilor". In rai nu exista pacat, durere, moarte, batranete ...deci vom fi tineri. Cum arata... Dumnezeu stie.