| AvalohAlyn a întrebat:

Cum vi se par cuvintele lui Iisus Hristos si ce credeti in legatura cu tot ce a facut El pe Pamant ca om cu insusiri divine? Are vreo importanta pentru tine cuvintele Lui?

Răspuns Câştigător
| flavius1994 a răspuns:

Isus e totul pentru minehappy

| Dorugar a răspuns (pentru flavius1994):

Inseamna ca esti sarac de tot, sau cum zice Biblia, esti sarac cu Duhul!
Asta e bine pentru crestini, dar nu si pentru oamenii normali!

9 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Pentru un crestin adevarat Isus este modelul in viata. 1petru2:21

| sublime89 a răspuns:

Unele cuvinte sunt pozitive, altele cam lasa de dorit, si ii dezvaluie imperfectiunea de om simplu. Nu stiu insa cate dintre cuvintele atribuite lui din noul testament, chiar au fost spuse de el, tinand cont ca evangheliile au fost scrise la cativa zeci de ani dupa moartea lui.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Toata invatatura pe care a predat-o Isus a fost spre glorificarea si sfintirea Numelui lui Dumnezeu, pentru instruirea oamenilor de orce fel spre a cunoaste Adevarul " despre Dumnezeu si scopul sau cu privire la om si pamant, pentru a practica inchinarea adevarata in unitate. Pentru oameni de orce fel El, Isus a venit de buna voie pe pamant sa-si dea viata sa umana perfecta pentru rascumpararea omului din pacatul adamic, si pentru a face posibila impacarea omului cu Dumnezeu. Sigur ca da, importanta cuvintelor lui pentru mine, a facut posibila asimilarea cunostintei despre Isus, si despre Dumnezeu, iar aceasta cunostinta este baza pentru dobandirea vietii vesnice. Dobandind cunostinta adevarului, am constatat ce inseamna,, iubirea adevarata " adica iubirea de sacrificiu (agape ) pe care Dumnezeu a manifestat -o (Ioan 3:16; Ioan 17:3;

| Green66 a răspuns:

Cuvintele nu "are" importanță, numai faptele "are" importanță.

| Eleniña a răspuns:

Isus este cel mai mare om care a trait vreodata. cele 4 evanghelii care istorisesc viata lui Isus si contin invataturi valoroase ma impresioneaza cel mai tare, ma fac sa devin o persoana mai buna, deci da cuvintele si faptele lui au importanta pentru mine. Si e aiurea ca unii nu cred in El pentru ca nu l-au vazut desi exista atatea dovezi ca a trait pe pamant dar in schimb cred ca a existat psihopatul de Hitler sau in altii ca el...

| Dorugar a răspuns (pentru Eleniña):

Isus era un zero barat fata de Fleming inventatorul pnicilinei care a salvat miliarde de oameni.
2 Acele invataturi nu sunt adresate crestinior pentru ca Isus nu era crestin si nici habar nu avea de ei. Deci ceea ce spune Isus este adresat celor de aceiasi religie cu el, adica mozaicilor, si nicidecum crestinilor!
3 Evanghelii exista peste 120 la numar, dar crestinii au ales numai 4 care conve´neau excrocheriei religioase pe care au pus-o la cale inventan crestinismul pe baza furtului Bibliei religiei mozaice.
3 Da exista dovezi ale existentei sale ca om, dar nu ca si Christos si cu atat mai putin ca Dumnezeu, Isus a fost un amarat de dulgher care nici macar o miime de secunda din viata sa nu s-a crezut un Dumnezeu.
4 Psihopatul de Hiter nu a ucis pe nimeni, el a avut o instuítutie care ucidea in numele sau, exact asa cum are si Isus instutia criminala numita biserica crestina, care se pare ca a ucis de 10 ori mai multi oameni decat institutiile criminale ale lui Hitlér
5 Eu cred ca amandoi sunt la fel, adica mantuitori, pentru ca amandoi au mantuit oamenii la fel, adica prin moarte. Evident ca Isus este un mantuitor mai mare decat Hitler, pentru ca biserica sa a ucis, pardon a mantuit, mai multi oameni

| anonim_4396 a răspuns (pentru Eleniña):

"cel mai mare om care a trait vreodata"... pai ce a facut chiar asa interesant?

De ce e mai presus de... Einstein spre exemplu?

| Eleniña a răspuns:

Dorugar cine vrea sa creada ca Isus e Dumnezeu sa creada dar nu este asa cum nu e nici capul bisericii. biserica la fel ca alte organizatii religioase nu ofera o indrumare spirituala adevarata.pe majoritatea le intereseaza doar strangerea de fonduri.Membrii lor sunt ipocriti ceea ce i-a facut pe unii sa nu mai creada exact cum le-a zis Isus conducatorilor religiosi:nu ve-ti mosteni viata dar nici pe altii nu-i lasati sa o faca.nu Isus i-a facut pe oameni se se razboiasca intre ei, ci au ales asta singuri doar pentru ca au concingeri diferite.