| danin9 a întrebat:

Cum vi se pare mersul vietii?

Pana la 60 de ani: omori,furi,curvesti,minti cu nerusinare, iti faci misto de oameni si de Dumnezeu (injuri de Dumnezei de sfinti), faci totul ca sa-ti mearga bine (metaforic: calci pe cadavre)
Si dupa ce faci 60 de ani (cum fac toti pensionarii,daca ati observat) merg la biserica in fiecare duminica,sunt respectuosi cu toti, te ajuta(nici vorba sa faca misto de tine daca le ceri ajutorul), iti dau sfaturi bune si urla in gura mare ca Isus face asa si pe dincolo.

Ati observat ca in majoritatea bisericilor sunt majoritatea pensionari? pentru ca le e frica de moarte, si ei inante nici nu vroiau sa auda de Dumnezeu si chiar faceau misto pe tema asta

INTREBAREA MEA ASTFEL DE PERSOANE MERITA SA AJUNGA IN RAI? (am dat exemplu de o varsta nu neaparat varta aia)

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

La pocaiti si hitler e acum in rai doar era un crestin devotat, un om care a omorat atatea milioane de vieti nevinovate, fi fara griji nimeni nu merge nici unde indiferent de varsta si da o data cu varsta apare frica de moarte

| Mădă0611 a răspuns:

Crestini...
Si da, pentru ei chiar daca ai fost cel mai rau om de pe planeta, daca te caiesti sincer, esti iertat.

| AvalohAlyn a răspuns:

Sunt destui tineri in Biserica Ortodoxa (printre ei ma numar si eu). Doar trebui sa ii cauti. Poate sunt mai putini ca pensionarii dar sunt destui.
Oricum cum au zis si altii,cainta conteaza. Daca batranul se caieste ca a furat sau a injurat este iertat,daca isi ia angajamentul ca de acum inainte sa duca o viata curata, sa incerce.
De asta a lasat Dumnezeu Sf. Taina a Pocaintei sau a Marturisirii pentru iertarea pacatelor cand exista cainta sincera, dintr-un suflet sincer, cait.Dar asta am mai zis implica dupa o viata cat mai curata.
Eu personal insa am vazut si multi multi tineri credinciosi, este si o organizatie frumoasa ortodoxa a tinerilor A.S.C.O.R.
Deci este gresit sa spunem ca crestinismul este format doar din batrani.
Numai bine

| Mikhtarian a răspuns:

Uite ..aici e rautatea clara si tipica dintr-un om.
Ce spunea Iisus? Niciodata nu e prea tarziu pentru a te intoarce cu fata la Tatal.
Mai bine mai tarziu, decat cand ai trecut pe taramul celalalt.

| albaKiara a răspuns:

Atata timp cat te caiesti sincer Dumnezeu te primeste cu bratele deschise.Dar tine minte, Dumnezeu stie cand cineva se caieste cu adevarat sau o face cu nepasate.

| sitărescu a răspuns:

Nu suntem noi în măsura a judeca pentru că nu știm cine intră sau nu în rai.

S-ar putea ca noi să rămânem cu judecata și ei să fie în Rai.

Ce vreau să semnalez este toxicitatea practicii și a gândirii unora :

"Cât sunt tânăr mă destrăbălez și apoi trec la Biserică, dar, nu pentru a mă căi ci pentru că situația în care sunt și trupul nu-mi mai permite să fac asta."

Genul acesta de oameni și 1000 de tinereți dacă ar avea tot s-ar desfăta în desfrâu.

Astfel de oameni își pericilitează propria mântuire, dar, în final Dumnezeu judecă.

| NeverSayNever a răspuns:

Orice om se caieste cu adevarat si din suflet pentru pacatele sale Dumnezeu il primeste in casa sa.Nu doar oamenii in varsta merg la biserica, iar daca sunt mai multi in varsta inseamna ca si-au dat seama ca au trait in pacat si nu a fost prea tarziu fiindca nu se stie ziua nici ceasul cand vine sfarsitul omului, de aceea trebuie sa reflectam si sa ne rugam tot timpul.

| danin9 explică:

Foarte bine, deci sa ma simt liber ca Dumnezeu ma iarta (intr-o zi o sami para rau de ce-am facut si o sa ma caiesc si etc)