| hypothesis a întrebat:

Cunoastem ca lumea noastra este foarte diversificata,cum toate persoanele sunt diferite, se poate spune ca exista si tipologii/feluri diferite de atei. Ateismul,in sens larg,reprezinta rezultatul necredintei in nicio divinitate, insa sunt feluri si feluri cum unele persoane au ajuns asa. Sunt mai multe feluri de atei, ca și de orice altceva, cei care au devenit asta din cauza ca sunt prea ratați și neacceptati de societate, cei care au făcut atât de mult rău încât prefera sa creadă ca nu exista zeu, ce cărora religia nu le accepta orientarea sexuala. ...etc si mai la urma cei care ajung cu rațiunea., nefiind gay, sau cu sechele, sau săraci lipiți sau bogați de crapa, sau anti ceva, sau pro altceva, pur și simplu nu cred in ce nu vad. Pe care ii apreciati cei mai mult?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Imi plac cel mai mult ateii curiosi, rationali, sceptici dar nu inchisi la minte, care pun stiinta si dovezile pe primul plan, si care sunt dispusi sa-i ajute si pe altii sa scape de credintele primitive si sa imbratiseze realitatea asa cum e ea. Ateii sunt si ei, ca toti oamenii, de foarte multe feluri. Am intalnit multi atei de la care ma asteptam sa aud lucruri inteligente, dar in afara faptului ca nu credeau in d-zeu, nu aveau absolut niciun fel de cultura generala sau intelegere a realitatilor care-i inconjoara. Atei care cred in toate teoriile conspiratiei peste care dau, fara sa-i intereseze deloc ce inseamna metoda stiintifica, scepticismul, dovezile sau realitatea obiectiva. Astfel de oameni nu fac altceva decat sa strice imaginea ateismului, pentru ca sunt oameni neinformati. Nu stiu din ce motive au devenit ei atei, dar e posibil sa li se para mai cool asa, pentru ca oamenii sunt tot timpul inclinati spre rebeliune impotriva majoritatii.
Exista pe site-ul "biblia pentru sceptici" un fel de ghid al ateilor, de care cred ca ar trebui sa tina seama toti cei care vor sa fie atei adevarati. Poti sa-l citesti aici: http://bibliapentrusceptici.ro/ipocrizia-ateilor/

15 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Pe cei care ajung cu ratiunea. Apreciez ateul inteligent si diplomat care a cautat foarte multe raspunsuri, a citit si a ajuns la concluzia ca e ateu.Si nu imi plac ateii care sunt atei ca e la moda, ca ei cred ca sunt mai superiori daca sunt asa.

Ca sa fii ateu trebuie sa citesti, sa faci cercetari, sa cauti raspunsuri si apoi te declari ateu...toata stima pentru aceia.
Dar unii sunt atei fiindca nu le plac religiosii sau ii considera inferiori, prosti etc.

Oricum eu sustin pariul lui Pascal si in cazul lor. Daca cred in Dumnezeu si Acesta nu exista nu am pierdut nimic dar daca nu cred si Acesta exista, am pierdut totul.
Nu cred ca as putea eu, sincer, sa ma cataloghez ateu convins.Niciodata.Nu exista convingerea suprema in asa ceva.Numai bine

| RealRap a răspuns (pentru AvalohAlyn):

2015 si inca mergi pe pariul lui Pascal?
P.S: Vezi ca trebuie sa crezi in toti zeii.
Aseara am vazut un zeu, daca nu crezi in el ajungi in iad, hai e gratis, crede, sa-mi dai si niste bani sa ma dezvolt.
Oh, stai, fix acum inca un zeu, hai, nu crezi? pai ce facem aici? Crede si da-mi bani sa ma dezvolt. Facem pariu pe milioanele de zei?

| AvalohAlyn a răspuns (pentru RealRap):

Eu cred numai in Iisus Hristos Dumnezeu care este Calea,Adevarul si Viata.
Asa ca tine zeii aia pentru tine.
Si apropo, ce e gresit sa crezi in pariul lui Pascal? E valabil si acum.
Si nu, daca ma crezi vreun incuiat, nu sunt, am citit mult la viata mea.Si am gandirea destul de deschisa.Si nu ma impresioneaza deloc ''misto-urile'' tale.

| RealRap a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Nu am zis ca esti incuiat, dar dupa raspunsu' tau incep sa am dubii. Pariul lui Pascal nu e valabid, de ce nu faci pariul cu totii zei? Il faci doar cu care te-ai botezat, de parca tu ai ales in ce zona te nasti si tu ai ales unde sa fii botezat.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru RealRap):

Nu am ales eu, asa e, dar am avut mare noroc sa ma nasc in crestinism intr-o tara ca se vrea a fi civilizata.Pascal de ce a facut pariul cu Dumnezeu crestin? Nu stiu daca as fi fost nascut in China daca eram budist sigur..depinde spre ce ma inclinam, ce mai descopeream, ce studiam.happy Pana la urma, zic de crestinism si fiindca sunt subiectiv, toti suntem si in orice exista subiectivism.Dar asta e alta problema.Analizeaza tu pariul lui Pascal.Nu are 100% dreptate? Ce poti zice?

| hypothesis explică (pentru AvalohAlyn):

"Eu cred numai in Iisus Hristos Dumnezeu care este Calea,Adevarul si Viata." Si cum ai ajuns sa crezi in el? Ai fost cumva nascut in China,ai fost budist,insa ai constientizat ca nu aceea este calea cea dreapta,dupa care ai cercetat extrem de mult, ai dat peste Biblia si ai descoperit in ea cheia adevarului suprem si acel Unic Dumnezeu pe care-l vehiculeaza toata lumea?
Sau te-ai nascut in Romania, o tara preponderent crestina (ortodoxa), intr-o familie crestine care te-a bagat de mic in aceste baliverne, dupa care ai ramas aici?

| AvalohAlyn a răspuns (pentru hypothesis):

Parintii mei nu sunt crestini practicanti ci nepracticanti.happy Numai eu frecventez Biserica.happy Si am dat de Dumnezeu cum nu se poate mai urat, in suferinta. ceva medical.happy Si m-a vindecat/ameliorat.L-am descoperit si nu imi pare rau.Nu fac parte dintr-o familie credincioasa.E alegerea mea personala dupa o gramada de cautari de raspunsurihappy happy

| oprescudorin11 a răspuns:

Cand m-am nascut eu, lumea din apropiera mea era nediversificata. Am avut preoti si ierarhi in familie. Mai tarziu, odata cu navalirea migratorilor sub diverse forme (mediatic, fizic), am vazut si cealalta forma de existenta umana.La inceput m-am cam speriat dar, cu timpul am inteles ca, spre exemplu comunistii, ateii, de fapt incearca sa nege Dumnezeul meu. Si mai apoi m-am bucurat. Inseamna ca umnezeu Exista, caci negarea a ceva, inseamna existenta a ceva! Negarea ateistilor conceptual, este doar o ratacire, o neantelegere si totusi o acceptare.
Cand nu am iubit o fata si m-a dezamagit, am uitat-o definitiv, nu am ce greseli sau nemultmiri sa-i gasesc.
Daca am iubit o fata si m-a dezamagit sau eu pe ea, o voi ura, voi minti impotriva ei, o voi tine mintea toata viata.Asa si cu ateii.Cu aproximatie, spre intelegere.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Ii apreciez pe cei care considera Biblia o carte plina de minciuni si pei cei care cred in ea niste rataciti.
Nu suntem doar materie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ling oase de morti, vopseaua in ulei de pe icoane, sa beau vin cu aceeasi lingurita cu alte 3000 de persoane, sa respect niste burtosi disperati doar dupa bani, si sa ma rog unui extraterestru mort YHWH.

| hypothesis explică (pentru TrăieşteClipa):

Sau poti sa consideri Biblia si o frumoasa carte istorica/culturala(exceptand desigur partile fantasmagorice si pline de nonsens), care a avut un anume rol in istoria Pamantului si a artei, fie el negativ.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Pe cei care nu sunt constienti de ceea ce fac. Pe cei pacaliti de societatea asta corupta. Imi este mila de ei ca sunt neajutorati.

| hypothesis explică (pentru BogdantheDreamer):

Adica tu crezi ca la nivel academic, ca si credincios/sustinator al existentei Divinitatii, vei avea un surplus de argumente intr-o discutie cu o persoana nereligioasa?

| BogdantheDreamer a răspuns:

Intr-adevar. Pentru ca pe langa invataturile acumulate in timpul vieti, mai am un as. Inaltarea, inteligenta spirituala pe care ei nu au dobandit-o.
Acest tip de "inaltare" EU CRED ca face parte din atributele unui om si ne deosebeste de animale, computere etc, pe langa constiinta si ratiune.

| RealRap a răspuns:

Tu ce credincios alegi?
Pe ala spalat de creier si prost?
Pe ala prost si spalat pe creier?
Pe ala care ii e frica nu ajunga in iad?
Pe ala care n-a citit Biblia, dar s-ar lua la o mica bataie cu tine ca-i insulti zeul?
Cat va place sa mancati **** pe site-uri de socializare si viata reala e invers, voi sunteti aia prea ratati.
Cred ca nu stii sa-mi spui 50 de zei si 50 religii, din toate timpurile si exista mii.
Fix tu te-ai nascut in aia perfecta.
Scuze de eventualele greseli de exprimare, sunt pe tel. si n-am chef sa-ti fac romane.

| hypothesis explică (pentru RealRap):

Eu nu sunt credincios daca asta credeai. Din cele spuse, asta mi-ai dat de inteles si anume ca ma consideri credincios/religios. Eu vreau doar sa aflu parerea majoritatii/sa sondez o anumita categorie de oameni si sa vad ce opinie au.