| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cunoasterea e pacat? Si Sarpele a mintit-o pe Eva cand i-a zis ca daca mananca din pom, o sa fie ca Dumnezeu? Si Adam si Eva erau nemuritori inainte sa manance?

42 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Depinde. Sa stii ce e bine si ce e rau poate fi pacatul suprem. Suna ciudat, nu? Dar asa e. Esti o fiinta limitata. Nu ai cum sa stii binele absolut. Poti face asa crezind ca e bine, si sa se dovedeasca mai apoi ca a fost rau. Nu ti s-a intimplat? Doar Dumnezeu, care stie toate, stie si ce e bine in mod absolut, si daca cauti sa stii binele din perspectiva Lui, atunci cunoasterea nu e pacat.

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Daca iei cunoasterea in sensul in care Adam a "cunoscut-o" pe Eva, nu e pacat. Sexul nu e pacat daca e implicata cunoasterea. Adica sa nu ii cunosti doar trupul, ci si cele mai intime coltisoare ale sufletului. Si asta doar casatoria face posibil, si de aceea sexul e doar pentru cei căsătoriți. Ca ai tu dorinta simpla de a o face cu vreo fata, sau chiar cu prietena ta, asta e altceva, e sex carnal, si e pacat, insa ce a facut Adam cu Eva in Eden a fost cel mai frumos lucru, chiar si din perspectiva lui Dumnezeu.

| Wr3nch a răspuns:

Nu, si btw faza cu crede si nu cerceta e falsa.

| gabicoo a răspuns:

Să-i lăsăm pe teologi să-și bată capul cu asta!

| gabicoo a răspuns:

Da mă e păcat! Mare păcat! În viziunea celor care ne conduc! Dacă ești ignorant la vot te duci și pui "ștampula" acolo unde zice dom' primar!
În sens teologic nu mă bag! Am zis mai sus "Să-i lăsăm pe teologi să-și bată capul cu asta" Tu ai zis că "Popii o ard cu asta ca să strângă muște"! Fals! Popii strâng averi, lovele, mașini și vile!

| mentholinks a răspuns:

Pentru tine, da.

| mentholinks a răspuns:

Pai nu a mintit-o. Ca Dumnezeu a spus ca omul a ajuns ca unul din ei.

| Ineys a răspuns:

Buna intrebare, citisem pe undeva ( sau mi-a zis cineva, chiar nu am nici o idee de unde stiu laughing ) ca omul a fost creat muritor cu posibilitatea de a deveni nemuritor, dar pentru ca Eva a mancat marul au pierdut acest drept.

| Irinel15123532 a răspuns:

Da, erau nemuritori. Si nu au fost ca Dumnezeu, uita-te cum a ajuns societatea, nu semanam nici 1% cu Dumnezeu, se minte, se fura, se curveste, se preacurveste, se injura chiar si in parlamentele europene, probabil stii si de faza cand mai multi politicieni s-au batut in parlament, si raspunsul dat reporterilor a fost ''Din premiza, decat sa moara mama mai bine sa moara ma-sa, am actionat'' Uita-te in jur, cata asemanare cu Dumnezeu vezi? Cand oamenii care ne conduc sunt incompetenti si iresponsabili.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu draga prietene, erat nemuritori inainte de cadere.

Geneza 2 '' dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit.''

Ei din acea zi, nu au murit doar fizic, ci si spiritual, a murit relatia lor stransa cu Dumnezeu.

Apostolul Pavel scrie in Romani 5:12-21 ''De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit''

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cunoașterea, ci neascultarea de Dumnezeu, care este o sfidare la adresa Lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E păcat numai atunci când e folosită în scopuri distructive, păcătoase, cum e cazul lui Josef Mengele de exemplu.

| troleibuz a răspuns:

Crede si nu cerceta.

| aneliram a răspuns:

Cunoastere nu este pacat, păi Eva daca stia ca sarpele este cel rău era bine, stia ca o păcălește si nu mânca din mar. La întrebarea dacă era nemuritori înainte de a mânca fdn mar, da, așa se spune că erau nemutitori.

| aneliram a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu sunt mare religioasă, dar eu știu că ei au mâncat din măr pentru că diavolul (sarpele) a pacalit.o pe Evea ca acest măr o va face precum Dumnezeu, iar ea l.aŕ fi convins si pe Adam să mănânce din măr. Dumnezeu s-a supărat si i.a făcut muritori, pâna atunci erau nemuritori. Aici termenul de,, nemurire" posibil,
nu însemnă ca ei nu mureau trupește, ci sufletește nu mureau ( Mântuitorul a,, curățat"acest păcat strămoșesc, făcând omul -sufletul- să,, trăiască veșnic"). Repet, nimeni nu a venit înapoi din lumea cealaltă, deci, nimeni nu știe.

Cunoașterea binelui și răului s.ar trafuce,, ar cunoaște totul". Documentându.ma mai bine, am înteles ca pomul cunoașterii și pomul vieții sunt separați

| aneliram a răspuns (pentru aneliram):

Traduce

Ei au fost alungați din Edeb pentru că au încalcat porunca lui Dumnezeu.
Fiecare religie are varianta ei despre alungarea Evei si a lui Adam.

Edenul nu este raiul, este o gradină ce se crede ca se află /se afla prin nordul Mesopotamiei.

I.a dat afară din grădină -d-zeu- și nu li s-au mai permis să se întoarcă acolo. Unde au i.a alungat, nu înțeleg, pentru că locuiau pe pământ.

După unii autori, ei locuiau în cer și au fost izgoniți pe pământ. Vorba aceea -Dumnezeu știe.

Care,, Dumnezeu"nu stiu, la căte religii sunt.

Nu sunt politeista, dar nici nu.i contrazic pe,, necredincioși"(cei ce nu sunt creștini).

| DanielDanny a răspuns:

Poate ca pomul era doar un pom normal, menit sa testeze credinta primilor oameni de pe pamant! Dar asa sunt unii oameni, nu se multumesc cu ce au si vor mai mult mai ales cand e isi mai "baga si altii coada" si ii amageste!

Si daca pana la urma daca cei doi au mancat din marul de care se spunea ca ii poate face nemuritori si a tot stiutori, de ce nu se crede si spune in religie ca ei ar trai si azi printre noi?

| alex598 a răspuns:

Cunoașterea nu este păcat. Ei au devenit într-adevăr mai mult ca Dumnezeu după ce au mâncat din pom. Adam și Eva, înainte să mănânce aveau accesul la pomul vieții, din care dacă mâncai nu mureai, dar după ce au fost izgoniți Dumnezeu a pus un înger de pază ca Adam și Eva să nu poată mânca din acel pom ca să nu poată trăi veșnic.