Sunt mai multe interpretari.
Ortodocsii, catolicii si majoritatea protestantilor spun ca pasajul se refera doar la apostoli, deci aceste manifestari au existat doar pe vremea apostolilor.
Penticostalii spun ca aceste manifestari nu s-au oprit nicicand, ci continua sa existe. Dar asta nu inseamna ca fiecare credincios va face aceste lucruri (1 Corinteni 12:29-30). Isus nu se refera explicit la minuni in Ioan 14:12, El spune "lucrarile". Intr-un alt pasaj, El spune ca lucrarile marturisesc despre El. Deci marturisind despre Isus, faci acele lucrari.
Nu exista oameni cae sa faca ce facea Cristos pentru ca nici Cristos nu a existat. Nu ai cum tu ca si crestin sa mori ca apoi sa invii sau sa vindeci oameni de boli. Astea le facea un personaj biblic mitologic, nicidecum o fiinta reala.
Nu este vorba ca a mintit Cristos, faza este ca nici macar nu a existat. Ce a zis in biblie sunt pure inventii, nu este nimic real. Nu ca Isus a mintit, Isus in sine este o minciuna. Tu poate te intrebi "de ce cred atatia oameni in el atunci?"
Pentru ca asa au fost indoctrinati de la nastere sa creada. Este o chestie ce tine de subconstient, o parte a creierului pe care omul obisnuit nu o poate controla.
Nu a existat sau nu vrei tu ca sa existe? Daca tu vrei ca el sa nu existe, nu il face sa dispara, te vei confrunta cu moartea si judecata, ca orice om. Il vei vedea pe Iisus Hristos Daca nu ai credinta, nu ai nimic.
Deci tu ai credinta, deci ce miracole poti face?
Stai linistit boss ca am scapat de mult de bazaconiile astea. Tu crezi in ele ca asa ai fost indoctrinat, asa ti s-a spus de mic sa crezi. Daca vii si-mi dovedesti acum ca a existat Cristos, ar fi irelevant pentru ca nu ai face referire la cel biblic. Nici nu ar fi posibil pentru ca nimeni nu poate demonstra istoric ca a murit si a inviat sau ca a savarsit minuni.
Ok, succes in ceea ce vrei sa cauti xD
Pai trebuie sa ai credinta, nu trebuie sa te indoiesti de Domnul tau.
Pai tu ai?
Daca nu are venin, da
Bossa100000 întreabă: