| 4b a întrebat:

Dacă ați muri și ați ajunge la porțile Raiului, ce I-ați spune lui Dumnezeu pentru a vă justifica ateismul de o viață?

57 răspunsuri:
| MissDevilish666 a răspuns:

N-ajung eu în rai laughing:

| Swan39 a răspuns:

I-aş spune că am avut motive mai mult decât întemeiate ca să nu cred în el şi apoi i-aş pune o tonă de întrebări, că poate mă lămureşte şi pe mine de ce lucrurile sunt aşa cum sunt pe lumea asta şi ce face el între timp, de ce nu i se simte niciodată prezenţa.

Oricum, mă îndoiesc serios ca scenariul acesta să aibă loc vreodată.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru Swan39):

Dar lasa tona de intrebari, ca toti avem asa ceva si cred ca s-ar plictisi. eu vreau sa creez alt scenariu, de ar fi sa pui doar o intrebare lui doamne-doamne, prima si ultima, care ar fi aia? tine cont ca ai / avem foarte multe deci iti trebuie o intrebare speciala, sa raspunda fizic si spiritual la tot ce ne inconjoara si nu.

| Swan39 a răspuns (pentru EnciclopediaProstiei):

Hmm... Nu îmi vine în minte vreo întrebare care să cuprindă toate nelămurile pe care le am şi pe care i-aş cere lui dumnezeu să mi le clarifice. Sunt mult prea multe. Poate l-aş întreba: "Îmi explici şi mie modul tău de operare în legătură cu tot ceea ce există (pe Pământ în principiu, dar nu numai)?" Poate răspunsul la această întrebare m-ar lămuri în multe privinţe. thinking

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Mh voi uni de voi care spun ca dumnezeu da razboiae nu v-ati gandit ca razboiele le facem noi noi suntem lasati pe pamant sa facem ce vrem sa alegem asa ca cat nem chinui noi crestini sa va dovedeim ca Dumnezeu exista nu vom reusi ca sunteti incapatanati iar voi cat v-ati chinui sa ne dovediti ca Dumnezeu nu exista nu veti reusi asa ca...

| RAY a răspuns (pentru Adryan_Dan_1991):

Pai nu dumnezeu face razboaie, voi crestinii ati macelarit popoare ca sa aduceti iubirea voastra mare

| Jardelin a răspuns (pentru RAY):

Nu mai vorbi bazaconii RAY ca nu au murit din cauza religiei nici 1% fata de citi au murit din cauza ateilor tirani!

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Desi crestinii nu au invadat popoarele africane care le-au facut sclavi si prin america de ce minti?

Definite drept conflicte militare cu un caracter religios, cruciadele medievale au fost purtate atat impotriva dusmanilor externi cat si a celor interni. Nu numai musulmanii sau slavii pagani au fost vizati, dar si crestinii greci ortodocsi, catarii, husitii sau oricine dobandea "statutul" de inamic al papilor. Scopul initial al cruciadelor era recuperarea Pamantului Sfant de la musulmani si impiedicarea expansiunii turcesti. Cruciadele erau purtate impotriva paganilor, ereticilor sau a celor care erau excomunicati din motive religioase, economice sau politice. In scurt timp insa, acestea au inceput sa serveasca si altor scopuri, cu precadere politice. Organizarea unei cruciade insemna mobilizarea unor forte militare imense, iar luptele presupuneau o violenta iesita din comun, avand ca rezultat un numar impresionant de victime. Ideea unui razboi religios care serveste unei cauze nobile a infierbantat mintile laicilor, asa se face ca spre sfarsitul secolului XI, oamenii din popor se angajau in aceste batalii, devenind dupa depunerea unui juramant "soldatii bisericii". Se pare ca pana in 1291, numarul victimelor ajunsese la 20 milioane, dar aceasta este numai o cifra aproximativa, in lipsa unor evidente exacte. Este foarte probabil ca cifra sa fi fost mult mai mare, augmentata de numeroasele cruciade petrecute de-a lungul unei perioade lungi de timp.

Care ateu tiran? hitler era catolic devotat, stalin si-a omorat tradatorii de tara si pentru a ajunge in frunte trebuiau facute sacrificii desigur, in Romania nu s-a tras atatea zile dupa moartea lui cesusescu vb de o tara crestina, sunt sigur ca multi romani ar ucide hotii, tradatorii cu acelasi pasiune ca si stalin sau tu esti pro hotie, tradare de tara etc

| Deaad a răspuns (pentru Adryan_Dan_1991):

Razboaiele le facem noi pentru disputele intre religii, deci daca dumnezeu nu exista in mintea oamenilor atunci pe timpul razboaielor, nu s-ar mai produce atatea conflicte.Istoria este plina de astfel de razboaie. Uita-te la inchizite care a produs suferinta si tortura 600 de ani pentru dumnezeul tau. Daca te pridea de exemplu cu carti care erau in potriva lui dumnezeu, te puneau sa marturisesti torturandu-te.Acei oameni care erau macelariti de inchizitie poate deveneau mari filozofi, fizicieni ai vremurilor de care se aminteau de ei pe generatii, cum a fost cu einstein, thomas edison, nicola tesla.Asta la crestinism, acum priveste islamul care se imbraca in dinamite si merg in bisericile crestinilor si le detoneaza, astfel distrugand atatea vieti. Uita-te in biblie si spune-mi cum se comporta dumnezeul tau pe care il iubesti atat de mult.Pedepse aspre si cruzime inimaginabila.Razboaiele astea au fost facute pentru nimic, pentru un rahat. Dumnezeul la care va inchinati e de toata cruzimea si fara mila.Ma doare fix in cot daca exista sau nu.Tot aceeasi parere as avea despre el.Crestinii din ziua de azi sunt niste fanatici si fatarnici, injurand, apoi se duc in biserica si zic ca sunt crestini.Satanistii au devenit mai credinciosi ca voi crestinii. Punct!

| AndraRox a răspuns (pentru Deaad):

Multumesc. Este adevarat ca ma cunosti de-o viata si poti afirma ce fel de persoana sunt, iti dau dreptate in totalitate!

| Arcadianul a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin a fi ATEU!
Dacă tu consideri ca un om care nu are absolut nici o religie, este ateu....mai gandeste-te!