| Narfundo a întrebat:

Daca ai putea privi in trecut si ti-ai vedea fosta viata{reincarnare} cum ti-ai imagina fosta moarte? Recent am discutat cu o persoana care zice ca ii vin secvente in cap cu el, cu sufletul si trairea lui, in care el moare accidental in mai multe moduri. Spune el ca ar avea legatura cu una din fostele lui vieti. Dau fundita si hai sa discutam putin despre reincarnare! Ce spune religia crestina despre reincarnare?

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

Creștinismul spune că există ființe spirituale, demoni care locuiesc în diverse trupuri și că omul posedat poate fi informat de acel demon despre evenimente din viețile altor oamnei care i-au servit drept locuință anterior și atunci el are impresia ca a mai trăit înainte și dacă e eliberat de acel demon îi trec toate amintirile ciudate.Am citit despre un tip are relata că isi aduce aminte ca a trăt o viață anterioară și dădea lux de amănunte despre ea și un cercetător s- dus să verifice exactitatea celor relatate și s-au dovedit a fi uimitor de exacte.Era o singură problemă, persoana murise când cel ce se credea o reîncarnare a lui avea deja 4 ani. Cocluzia pe care a tras-o cercetătorul fost ca demonul care posedase primul om a intrat în al doilea după vârsta de 4 ani.

10 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Eu nu cred in reincarnare.Omul se naste o singura data moare o singura data dupa care vine judecata.

| Narfundo explică (pentru EmaS):

Emas si in cazu in care judecata hotaraste ca sufletul sa traiasca pe pamant pana se indreapta si se vindeca de toate pacatele? Este destul de plauzibila si pe langa asta ar explica de ce exista atata ghinion asupra unor oameni.Ei ar fi urmariti de pacatele si dezastrele facute in trecut.

| EmaS a răspuns (pentru Narfundo):

Pentru pacate fiecare va primi pedeapsa la judecata.

| morningstar a răspuns:

Deja cineva mi-a spus ca are impresia ca m-a mai cunoscut intr-o viata anterioara dar sincer, nu cred in asa ceva. Stiu si cred ca ne este dat sa ne nastem si sa murim o singura data. Toti cei cu care am discutat despre aceasta si care credeauin reincarnare nu aduceau ca argument decat faptul ca aveau amintiri vagi despre persoane, secvente din alte vieti. Ori asta nu mi se pare un agumnt plauzibil. Parerea mea este ca nu exista reincarnare. Daca ai vreodata ocazia, citeste cartea "Moartea unui guru" http://www.google.ro/......tp?/imgres ai sa gasesti in ea multe raspunsuri referitoare la incarnare.

| 6DuckMeJesus a răspuns:

Sa ma gandesc... thinking Moartea mea cred ca ar fi ceva gen: infarct intr-o volga 1968, cu o sticla de vodka goala la picioare si doua blonde rusnace langa mine.

| danay72 a răspuns:

Biblia nu vorbeste despre reincarnare, de fapt ea spune ca sufletul e omul insusi si acesta moare, nu se transforma in altceva dupa moarte.Geneza2:7,Eclesiast9:5,6,10,Ezechiel18:4.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.Din felul in care pui intrebarea rezulta ca TU consideri reincarnarea ca pe un adevar, deci nu esti credincios crestin.
2. Cand spui:".ti-ai vedea fosta viata (reincarnare)cum ti-ai imagina fosta moarte?" exista un nonsens.Nu-ti poti vedea (deci nu inchipui)fosta viata fara sa-ti vezi fosta moarte, care face ca viata respectiva sa fie "fost" si nu actuala.Deci in aceasta siuatie este gresit spus"imaginarea" fostei morti.Recunosti ca am dreptate?

| Narfundo explică (pentru anonim_4396):

Daca sufletul ar avea o constiinta atunci este probabil ca unele lucruri care ne trec prin minte sa fie legate de vieti anterioare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Narfundo):

Ce spui acum nu are legatura cu intrebarea pusa initial si cu problemele ridicate de mine.Nu rezolvam nimic si ne pierdem propria demnitate, daca practicam un "dialog al surzilor"Daca vreodata, eu voi evita sa-ti raspund punctual, chiar daca nu si competent, te rog sa ma cataloghezi cum vrei.

| rocco09 a răspuns:

Ai o imaginatie bogata mental, si cred ca foarte multi si-au creat diverse scenarii. Dar dupa cum scriam intr-o alta posare nu e important scenariul ci ceea ce crezi sa fie real, adevarat! Altfel iti poti imagina nu stiu cate falsuri, la ce ajuta? Personal cred ca credinta crestina (cea decretata de Iisus) este realitatea, am dovezi in ce ma priveste! In schimb fiecare e liber sa creada ce vrea, pentru toti va veni momentul adevarului!