| Inferno a întrebat:

Daca ai sti ca viitorul tau copil ar ajunge la inchisoare l-ai mai face?
Ei bine, Dumnezeu asta face mereu,atunci cand creaza oameni ce vor ajunge in iad, el stiind ca acei oameni vor ajunge acolo.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna întrebare!
Si totuși îmi vine greu sa-ți răspund varianta cea mai ok pentru mine ar fi sa fac copilul dar sa îl știu si fericit nu chinuit si nefericit! Asta ar fi soluția ideala!
Eu nu pot înțelege cât suflet sa aibă daca exista sa trimită atatia oameni in iad pentru o vesnicie! Mie una mi s-ar rupe inima sa fac așa ceva cu cineva! Mi se pare de-a dreptul barbar! dar vad ca crestinii nu comentează despre lucrurile care nu sunt in regula nici nu le observa măcar. Lor li se pare normal! Ce fel de oameni merita un asemenea chin pentru o eternitate?

19 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Hai bre sa fim seriosi, dar copilul acela nu a fost inzestrat de Bunul Dumnezeu cu minte la cap, ce il opreste sa se foloseasca de ea.De ce musai sa ajunga la puscarie si sa nu ajunga medic Sunt copii abandonati de la nastere vezi Valea Ploplor si au ajuns la Bruxelles sa reprezinte Romania.Tu chiar nu poti pricepe ca nu exista predestinare si omul are liberul arbitru Cred ca este vremea sa intelegi ca omul nu este o masinuta teleghidata cum sunt cele cu care te joci tu. Chiar este greu sa pricepi ca omul este om si este facut dupa Chipul si Asemanarea Bunului Dumnezeu.

| OOOLEOOO a răspuns:

Nu as avea de unde sa stiu, sustinand ca vitorul este inexistent...
Infine tot mai bine e la inchisoare, un loc care isi are scopul si prezenta ei determina un oarecare ajutor pentru detinuti, decat iadul fara rost si fara scop.

| relian a răspuns:

Dar pentru ce mai este iadul daca nu ar avea ocupanti? De ce faci o cladire sa fie acolo asa ca n-ai ce face? Dzeu de aia are nevoie de oameni sa mearga in iad si rai sa lucreze, ca doar nu o sa freci menta pe lumea ailanta nu? El are nevoie de oameni in locurile pe care lea construit.Si spune tu acolo alantu dincolo si tot asa. Ceva de genul cum era in lagar.Erai buna de munca treci ia lopata.Erai vai si amar baga-l la gazare.Cu alte cuvinte ei vor sa zica ca de aia a facut Dzeu iadul sa intre cei care sint slabi de credinta, cei puternici si foarte credinciosi adica saraci cu duhul sint luati si facuti scalvi in rai.Ca doar in rai nu huzuresti.Huzuresc cativa El cu oamenii lui cu ingerii lui.Si ca sa huzuresti cineva trebuie sa te slugareasca nu? Ei vedeti acolo merg oamenii.

| M25M a răspuns:

Stai bre, ca nu ai inteles, ai uitat de liber arbitru, noi ajungem in iad, ca Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru ca sa avem alegerea libera(cu toate ca stia cum il vom folosi) si noi de prosti alegem raul si de asta o sa avem bronz permanent.

| Inferno explică (pentru M25M):

Mai,liberul arbitru nu stiu cat de liber mai este, avand in vedere faptul ca noi nu putem lua decizii contradictorii cunoasterii divinitatii despre viitor.

| M25M a răspuns (pentru Inferno):

Eh. las asa, doar ce? Avem liber arbitru dar trebuie sa facem cutare si cutare, ca de nu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inferno? pentru ce vom fi noi judecati? Pentru raul facut in viata? Ori pentru binele ce-l puteam face dar nu l-am facut? poate l-am gandit.dar nu l-am facut.ce crezi? si pentru ce vom fi iertati? si cat? vezi pilda datornicilor.itivei da seama de valoarea fara pret a iertarii, de pretul rascvumpararii si de marea dragoste a lui Dumnezeu pentru noi.dar nu-ti va fi usor fiindca esti usor la minte dar greu in judecata inteleapta.si asta e o problema frate nestiutor.deci invata.ca e folositor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai de asta faci tu laba? fiindca tii la copii tai? dai tare fraiere.dar Dumnezeu iarta mult mai mult decat condamna.cat dintr-un copac e aruncat in foc? doar o creanga doua.care nu au rod si au omizi.dar restul sant pastrate.iar tu daca ii dai palme lu mutu ce fel de ramura esti? care aduci roada sau care face marinari?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oooofff infernule.ma intreb cine m-a pus sa stau de vorba cu copchii oamenilor? INVATA.DAI INAINTE POATE VEI AVEA NOROC SI VEI PRICEPE.

| 3xfemeie a răspuns:

Daca nu ne-am mai crampona atat de treaba asta cu raiul si iadul ar fi mai simplu.
Nu cumva iadul a fost o inventie din trecut pentru a se putea controla masele?
daca nu esti cuminte vine bau bau!
hai ma, sa fim seriosi!
Pana la urma Dumnezeu ne vrea destupati la minte!

| rocco09 a răspuns:

Vezi ceva imoral in asta? E o chestie de gust nu? Daca fiecare are dreptul sa aleaga pentru sine ce sa considere bun si ce nu, de ce nu ar avea si Dumnezeu?

| unbaiatanonim a răspuns:

Iti dai seama ca nu l-as mai face, mi-ar crea numai probleme.

| Pufuletica98 a răspuns:

El stiu ca putem schimba in bine.Are incredere in noi.Imi poti raspunde la o intrebare? De ce vorbesti asa despre Dumnezeu daca 1 la mana nu Il cunosti si 2 la mana nici nu crezi in El?

| C0nstantin a răspuns (pentru Pufuletica98):

Se numeste libera exprimare.

| Inferno explică (pentru Pufuletica98):

"El stiu ca putem schimba in bine."
"putem" nu are ce cauta in acest context al omnipotentei. Omnipotenta include certitudine maxima, adaugand termenul "Putem" nu faci decat sa contrazici caracteristicile Lui Dumnezeu.
Dumnezeu stie ca ne vom schimba in bine/rau.
Daca spui: Dumnezeu stie ca PUTEM sa ne schimbam in bine/rau. este echivalent cu a spune ca alegerile omului anuleaza cunoasterea Lui Dumnezeu despre viitorul fiecarui individ. Ceea ce inseamna ca Dumnezeu nu cunoaste si viitorul oamenilor, deci nu este omnipotent.
"Are incredere in noi."
Increderea presupune un anumit grad de incertitudine, incertitudine ce nu are ce cauta cand vorbim de Dumnezeu.

| Pufuletica98 a răspuns:

Nu mi-ai raspuns la intrebare.

| Patricia99 a răspuns:

Da si as incerca sa il educ bine, sa il invat ce e bine si ce nu, sa fiu stricta si hotarata

| OmulĂla a răspuns (pentru Patricia99):

Unde dai și unde crapă.