Daca ti-ai cerut iertare inaintea Lui Dumnezeu pentru ca orice pacat este in primul rand impotriva Lui Dumnezeu, apoi ti-ai cerut iertare fata de persoana careia i-ai gresit in mod direct, nu mai esti considerat vinovat. Ranile provocate de unele pacate pot fi pe termen lung, dar tu ti-ai facut datoria, mergi mai departe si nu mai repeta pacatul.
Uneori putem indrepta raul facut, daca este vorba de inapoierea unor bani sau a unor lucruri furate, dar uneori daca vrem sa indreptam raul facut, va fi mai rau. Cere sfatul unui preot. Citeste noul testament, Hristos te iubeste.
Daca regreti ce ai facut si ai invatat ceva din greseala atunci poti merge linistit mai departe. Asa e normal in viata: gresesti, inveti, nu mai repeti.
Dumnezeu are grija de toti stai linisti sunt sigur ca iti pare rau in adncul sufletului tau. Uneori in viata facem anumite lucruri de care mai tarziu ne pare rau si atunci incercam sa reparam ceea ce am facut.
Probabil ca persoana aceea deja te-a iertat.
Salut DaniiAlex
Isus și-a învățat ucenicii să se roage, iar în aceasta este o parte din renumita „Rugăciune a Domnului:" Și ne iartă nouă greselile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri." Matei 6:12.
Matei 18:25-35. Aici vedem cum Isus vede problema iertării. Dacă Dumnezeu ne iartă, și noi suntem obligați să ne iertăm fratele. Fără un duh de iertare, nu mai slujim lui Dumnezeu, iar Satan câștigă putere. Dacă nu putem ierta și astfel începem să ne urâm fratele, rămânem în moarte și nu avem viitor. Ioan spune că am trecut de la moarte la viață pentru că îi iubim pe frați. (1 Ioan 3:14) Acolo este viitorul nostru!
Nu.
O știi pe aia cu "i-am cerut lui Dumnezeu o bicicleta, dar mi-am dat seama ca El nu lucrează pe calea aceasta. Asa ca am furat una și i-am cerut sa ma ierte".
Bravo, ai ales calea cea buna.
Din punct de vedere religios, inca este pacat.
Din punct de vedere nereligios, nu este.