Daca ai pupat mana preotului, si abia s-a scarpinat cu ea la cele sfinte, s-a cam dus impartasania.
Nu. Impartasania este un simbol. Conteaza ce simbolizeaza cu adevarat: ca Iisus si-a frant trupul pentru noi, ca sa ne putem mantui. Iisus nu isi ia trupul si sangele inapoi doar pentru ca ai pupat tu pe cineva sau ceva.
Pupicurile le adresăm celor pe care ii iubim. Si cum porunca centrală a lui Isus e sa iubim, nu vad de ce un pupic ar distruge efectul împărtășaniei. Stiu ca e o regula in biserica ortodoxă in acest sens, sa nu pupi pe nimeni dupa împărtășanie, dar nu cred ca e conforma cu adevarul. Iubeste dupa ce te împărtășești, ca o faci cu o vorba buna, cu un mic ajutor sau cu un pupic, asta mai putin conteaza, iubeste, si va fi de ajuns, in fond, asta e porunca. Deci poti sa pupi persoana iubita in continuare.
Impartasania e insusi Trupul si Sangele lui Hristos, nu este un "simbol", cum eretic invata SECTELE neoprotestante si alte grupari vadit anticrestine.
Hristos asa invata:
Matei 26:26
Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
Marcu 14:22-24
Şi, mâncând ei, a luat Iisus pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat lor şi a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu.
Şi luând paharul, mulţumind, le-a dat şi au băut din el toţi.
Şi a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă.
Luca 22:19
Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
1 Corinteni 11:23-24
Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat şi vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine,
Şi, mulţumind, a frânt şi a zis: Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
anonim_4396 întreabă: