As cauta sa vad care sunt pacatele PENTRU care nu mi-am cerut IERTARE si as face-o CAT MAI URGENT.
Daca ar veni sfarsitul in primul rand mi-as cere iertare de la Dumnezeu si as incerca sa fiu cu cei dragi si sa-i conving sa faca ce e necesar pentru a se cai sincer pentru a putea supravietui sfarsitului.Psalmi37:9-11
M-as duce sa ma distrez bine iar maine as sta sa rad de fraierii care cred inca in basme...
In primul rand se scrie cu doi de "i" si in al doilea rand, L-as sluji si L-as ruga sa imi ierte pacatele
Eu l-as scrie cu trei de "I", ca asa vreau eu. Vecinul a zis ca incearca cu 4. Cu un singur "I" ce are, te-a invatat popa ca inseamna magar?
Poate omul se considera LATIN si nu BULGAR ca tine (asta in privinta celor doi de i).
Nu,buhaiule,dar eu am pic de respect pentru numele sfinte si pentru Biblie!>:p
Ai respect pentru lipsa de educatie. Se vede. Ia educa-te singura putin si afla de ce Isus e la fel de corect si respectuos ca Iisus.
La chestia aceasta sunt doua motive mai importante.
1. In limba greaca, limba in care s-a scris Noul Testament, numele lui Isus era scris si pronuntat "Iesu Hristu". Numele "Iesu" provine din limba ebraica, de la "Jehosua", care inseamna Yahwe (Dumnezeu). In ambele variante, numele incepe cu "Je", care in pronuntie devenea un "i" mai lung. Ortodocsii considerau ca este mai bine ca numele sa fie scris "Iisus" pentru pronuntarea cat mai apropiata de forma originala.
2. In vremea lui Isus, in Palestina, numele "Isus" era foarte "utilizat", ca si la noi "Ion". Teologii ortodocsi considerau ca este mai corect sa foloseasca numele "Iisus" (cu doi "i"), pentru a face distinctie intre numele Mantuitorului si ceilalti oameni cu numele Sau.
Niciun crestin nu poate fi considerat incorect din cauza unei astfel de scrieri. Americanii si englezii scriu "Jesus", pronuntia fiind "Gizas", iar portughezii "Elninho" pronuntia fiind "Elninio". Pot fi ei considerati mai putin credinciosi decat noi? – Este o problema de scriere si de limba.
anonim_4396 întreabă: