Jignirea ateilor pentru creștini înseamnă incălcarea propriei dogme, fiind în final ipocriți.
Ateii nu au dogmă.
Cel mai bine pentru credincioși este să ignore pur și simplu ateii.
NU, nu ai acest drept, crestinii trebuie sa-i inteleaga pe atei si sa la acorde respectul cuvenit oricare ar fi parerea acestora altfel nu ESTI crestin.
Cand o infecta societate religioasa gen BOR iti baga mana in buzunar e normal sa iei atitudine.
Cand aceeasi societate infecta are pretentia ca oamenii ei sa predea in scoli doctrina lor, iarasi e normal sa iei atitudine.
Cand un nesimtit de preot iti spune ca daca nu faci ce zice el ajungi in iad e normal sa-l intrebi" Ba, esti prost?"
Cand, cand, cand...
Nu va mai victimizati atat, secole la rand ati facut legea si ati capacit pe oricine nu s-a supus si acum cand va fuge pamantul de sub picioare va plangeti ca niste babe.
1.fiecare institutie e platita de stat,noi platim statul, insa asta nu inseamna ca daca nu imi convine o institutie e obligat guvernul sa nu o mai plateasca, in plus majoritatea romanilor sunt religiosi, guvernul alege sa multumeasca din motive financiare sau nu, majoritatea. 2.religia este optionala, si cred ca sunt liber sa aleg a o practica, 3.crimele religioase,se desfasurau in trecut,cand lumea era primitiva, unde majoritatea decidea sangeros(nu nu a fost corect), iar ateii jignesc acum in prezent, in timp ce crestinii(catolici nu ortodocsi, da na daca tot va place sa ne bagati in aceeasi oala) nu mai ucid lume pe strada ca nu cred in ce cred si ei.
"fiecare institutie e platita de stat, noi platim statul"
Cand statul face greseli e de datoria noastra sa luam atitudine.
"religia este optionala, si cred ca sunt liber sa aleg a o practica"
Religia e optionala acum pentru ca unii ca mine si ca altii au luat atitudine fata de aceasta situatie. Altfel era obligatorie in continuare.
". crimele religioase, se desfasurau in trecut, cand lumea era primitiva, unde majoritatea decidea sangeros(nu nu a fost corect)"
Crime religioase sunt si acum in multe locuri din lume, de-a lungul timpului si ortodocsii au mai capacit pe cate unii, chiar si pe la noi. Nu chiar demult, in intelegere cu statul roman, la instaurarea comunismului, si mana in mana cu ei, au capacit o gramada de alte culte/secte care existau in Romania, si-au insusit o parte din bunuri, biserici etc si chiar si acum refuza sa le inapoieze. Asa ca despre ce vorbim?
In alta ordine de idei, acum, in tarile civilizate, sau cat de cat civilizate nu mai puteti sa va faceti de cap si sa faceti tot felul de crime in cinstea spiridusului datorita legilor laice care exista, nicidecum datorita povestilor voastre. Acum stiti ca daca mai faceti din astea sunteti interzisi, bagati la parnaie, etc, si atunci v-ati potolit.
1.Si cu si fara biserica, crezi ca parlamentarii, din bani care nu mai erau dati pe biserici, mareau pensile si salarile? Astia nu mai stiu cum sa fure 2.Bravo respect asta, nu imi placea faptul ca tatarii sau adventistii(avem mutli in oras)sa fie pe nedrept pusi sa creada in crestinism daca nu vor, 3 multi oameni erau pe vremea comunismului inchisi si torturati doar can u vroiau sa renunte in a crede
"1.Si cu si fara biserica, crezi ca parlamentarii, din bani care nu mai erau dati pe biserici, mareau pensile si salarile? Astia nu mai stiu cum sa fure"
Irelevant. Hotia unora nu o justifica pe a altora.
"multi oameni erau pe vremea comunismului inchisi si torturati doar can u vroiau sa renunte in a crede"
Asta e doar o manareala religioasa, si inainte de comunisti, cultele importante si oamenii lor aveau simpatii politice. Cei arestati arau din cei care nu au dorit sa renunte la simpatiile politice, nicidecum pentru ca erau popi. Arestati au fost multi, nu doar popi, dar nu pentru ca erau credinciosi ci pentru ca "carcoteau" impotriva regimului. Stai relaxat, nu te aresta nimeni daca mergeai la bisericile aprobate in comunism, daca ai auzit asa ceva sunt doar povesti, cu atat mai mult cu cat ti-am mai spus, chiar comunistii au "improprietarit" BOR-ul cu bisericile altora care au fost interzisi si pe care, repet, astia refuza acum sa le inapoieze.
Daca e sa se planga cineva de comunisti sunt cei care au fost interzisi, nicidecum acele culte care au dus-o foarte bine si pe vremea lor, si cu atat mai putin ortodocsii care i-au slujit cu credinta pe comunisti in schimbul unor privilegii.
"Acum stiti ca daca mai faceti din astea sunteti interzisi, bagati la parnaie, etc, si atunci v-ati potolit."
Gandesti ca ai auzit de martiri. Oameni ce au fost chinuiti, torturati si au murit pentru credinta lor.
BOR iti baga mana in buzunar? Ma uimesti! Vezi tu emanciparea asta, iluminarea aceasta a voastra, de care incercati sa dati dovada, sa aratati ca voi sunteti diferiti(posibil o nevoie de a fi in centrul atentiei), atinge culmi nebanuite, sinonime cu prostia fratilor. Pur si simplu imi este rusine sa citesc unele comentarii, parca veniti din paleolitic si va aflati in perioada de adaptare. BOR-ul face parte din societatea civilizata a zilelor noastre. Nu va obliga nimeni sa intrati in lacasele de cult, cel putin tineti-va parerile pentru voi. Presupun ca de Paste, Craciun si alte mari sarbatori va inchideti in beci! Antisociali si neadaptati; aici e problema nu Bor-ul.
Subscriu!
"Gandesti ca ai auzit de martiri. Oameni ce au fost chinuiti, torturati si au murit pentru credinta lor."
Am auzit de astia de care zici, cum am auzit de alti martiri ai altor religii chinuiti, torturati si omorati de ai vostri.
Martirul e asa pentru ai lui, pentru ceilalti e "pain in the ass", iar asta se aplica si celorlalti, adica au si ei martirii lor, facuti tocmai de voi martiri.
"BOR-ul face parte din societatea civilizata a zilelor noastre."
Da, din pacate inca mai bantuie in societatea zilelor noastre. Asta am spus si eu.
"Presupun ca de Paste, Craciun si alte mari sarbatori va inchideti in beci!"
Presupui prost.
Si, apropo, ce mai conteaza ca un ateu te face prost cand tu vei ajunge in rai si el in iad?!?
Dupa cum e pilda din povestea voastra ar trebui sa intorci si celalalt obraz si sa zici: "sunt si nebun, nu doar prost"
Crezi ca ma bucura faptul ca veti ajunge in iad? Sau crezi ca eu stiu exact ca voi ajunge in rai? Meritati sau nu, toti suntem frati(Fie ca am fost creati sau ca avem un stramos comun cum ziceti voi).
Daca statul n-ar mai pupa atat in "fund" bisericile atunci sa vezi cum nu s-ar mai inghesa 10 preoti la o biserica si 20 la o catedrala.
Daca nu le-ar merge bine nu s-ar mai da atatia oameni pe religie, crestinism.
Hai la biserica ca te ajuta cel de sus.
Adica vrea sa zica: "Hai la biserica sa ne dai banii tai si sa te prostim"
Cam asta e ceea ce vad eu la biserici in momentul de fata.
Dupa mine, bisericile ar trebui sa fie non-profit, nici lumanarile n-ar trebui sa se plateasca.
Asta ar duce mai mult la credinta..decat sa fii cu gandul"oare am bani sa pun o lumanare".
Ai o conceptie gresita, daca unul e prost nu trebuie sa fi tu si mai mult decat el. Vorbesc in general.
NuConteazaCineSunt întreabă: