Bună!
Fiecare om e cu credință sa și cu superstițiile sale! Omul aici a pus o întrebare. Dacă putem sa ii răspundem sa o facem dacă nu, mai bine va abțineți decât sa îl faceți sa se simtă prost! Suntem o comunitate care ajuta nu care ia în ras pe oricine postează o întrebare. Omul vrea un răspuns și atât!
Revenind, la întrebarea ta. Părerea mea e ca poți face acest lucru. Nu scrie nicăieri ca nu poți face un astfel de lucru în ziua de Boboteaza. Dacă nu e neapărat sa montezi respectivul televizor, poți amână ca să nu te simți cu conștiința,, încărcată,,.
Simplu ai de ales între doua variante. Ori mobtezi, ori amâni!
Numai bine!?
Dupa credința ortodoxă, nu e cea mai potrivită zi pentru a face asta. Ar fi ok dupa asfintitul soarelui doar ca si maine e tot zi de sarbatoare, deci nu prea merge nici asta.
Daca esti ortodoxă, ar fi de preferat sa o lasi pe poimaine, in fond nu e o treaba atat de urgenta.
Seara, dupa ora 21.00 se zice ca s-a terminat slujba de seara si nu mai este un pacat asa mare.
Nu ma asteptam la un asemenea raspuns din partea dumneavoastra! Credeam ca sunteti mai in varsta!
La minte, nu.
Nu mă pricep la smiley. Dar te cred, că prea o spui cu foc.
Ideea cu frecatul mentei in asa zisele zile de sarbatoare e de fapt strategie de marketing. Daca se apuca credinciosul sa faca ceva, e foarte posibil sa nu mai aiba timp, sau sa nu ii arda de dus la biserica. Si atunci nu mai cotizeaza, nu mai e indoctrinat si mai rau pentru gruparea religioasa, in timp e posibil sa nu mai vina deloc.
Si atunci munca a devenit ceea ce numesc ei "pacat".
Corect, de ce ar fi munca un pacat?
Daca iti folosesti creierul indeajuns, poti ignora superstitiile si toate prostiile crestine si poti muta cam orice televizor.
Sunt oameni care au servici si trebuie sa munceasca fiindca daca stai sa te iei dupa orice sarbatoare atunci nimeni nu ar mai face nimic.
Cine zice ca azi nu trebuie sa muncesti? Eu stiu ca a 7 a zi nu trebuie sa muncesti ca asa scrie in Biblie. In rest, ca zice popa...
Si aia cu a7a zi nu tot popa o zice?
Nu, asa scrie in Biblie, deci Dumnezeu zice.
Si dumnezeu a scrie el biblia cu manuta lui sau toti niste popi sau semipopi au scris-o?
El a scris-o, cu ajutorul oamenilor lui nu a popilor care se mascheaza sub aceasta pelerina de sfintenie dar scopul lor e doar sa se imbogateasca.
Și de unde ai dovada ca el a scris-o?
Pentru ca s-a pastrat pana in zilele noastre, in Biblie scrie ca nu se va pierde niciodata Cuvantul Domnului. De fapt nu avem nevoie de dovezi, ci de credinta.
Realizezi totusi ca biblia e scrisa de oameni pentru oameni si puteau sa scrie orice le trecea prin cap la vremea aia...
Crezi ce vrei. Sunt sigur ca Biblia e Cuvantul Lui Dumnezeu!
Nasol pentru tine ca iei de bune orice iti spune cineva si nu poate fi dovedit. Dar na e nevoie si de oameni din astia usor de controlat.
Nu imi trebuie nici o dovada! Dumnezeu exista si face minuni, o minune e ca in fiecare zi ne trezim, avem ce manca si suntem sanatosi.
Asta nu e nicio minine. Asa functioneaza corpul uman, se trezeste dimineata, ca orice alt organism.
Crezi tu ca toti au ce manca si sunt sanatori?
Asta e doar norocul tau, nu e nicio minune. Minune ar fi ca toata planeta sa se trezeasca dimineata si sa aiba ce manca.
Corpul uman, atat de complex, care a evoluat dintr-o bacterie, nu?
Nu boss, a fost făcut din puțin pământ si apa. E mult mai logic nu?
E logic pentru ca exista Dumnezeu, de-asta e logic.
Hai ca m-am prins in final ca esti un troll
Teoretic, e păcat și nu ai voie. Practic, poți sa faci cam ce vrei tu. Rămâne la latitudinea ta.