| ShowTim3 a întrebat:

thinking Daca cand omori un om este considerat pacat, atunci cand omori o gaina, un pui, o vaca pentru mancare, un gandac, sobolan (pentru mancare, sau pentru a disparea ) acest lucru nu e considerat pacat? ca doar omori o fiinta ca are suflet nu?

Răspuns Câştigător
| kabaleon a răspuns:

Cine nu crede ca plantele si animalele au suflet, nu prea are habar de viata asta. Sa luam cuvantul "animal" - a anima = a insufleti. "Anima" in spaniola inseamna suflet. Raspunsuri sunt, dar ne intra in ochi si ne provoaca usturime. Cand ne revenim uitam ce-am intrebat. In esoterism, si chiar in unele religii orientale, se vorbeste despre faptul ca, pe langa om, de asemenea au suflet animalele, plantele si chiar mineralele (rocile). Zanele, elfii, silfii si silfidele, salamadrele, gnomii, piticii din povestile de cand eram noi copii, nu sunt altceva decat suflete ale animalelor, plantelor si rocilor. Cu omoratul animalelor este mai complicat. Nu este pacat sa omori un animal pentru mancare, atunci cand nu ai alta sursa de hrana. Daca ai frigiderul plin, si iti vine tie sa te duci la o vanatoare de placere, unde omori un mistret, pe care il mananci, asta este considerat pacat. Selectia naturala este valabila doar cand se pune problema lipsei hranei, sau, mai ales in cazul animalelor, in cazul luptei pentru teritoriu si pentru imperechere. Daca vorbim despre plante, cam la fel stau lucrurile. Daca mie imi vine sa scot un tufis din pamant, numai pentru ca sta in calea mea cand joc fotbal, asta e pacat. Niste scrieri vechi, spun ca atunci cand omul urmeaza sa sacrifice un animal sau sa taie o planta (o recolta), este necesar sa intre in legatura printr-o rugaciune cu sufletul plantei sau animalului, si sa ii ceara sa se sacrifice pentru el. O alta idee este aceea ca se spune ca ar exista animale degenerate si animale evolutive, si ca nu este pacat sa omori animalele degenerate, pe cand este un pacat sa le omori pe cele evolutive. Am fi surprinsi sa aflam ca daca gandacul, tantarul, musca, porcul, maimuta, hipopotamul, rinocerul etc. sunt animale degenerate, animale ca sobolanul, hienele, vulturii, sarpele etc. sunt animale evolutive. Pare ciudat ca un animal ca hiena, cu un aspect de-a dreptul fioros, care mananca mortaciuni si denota violenta animala, poate fi un animal evolutiv. Insa simplul fapt ca mananca mortaciuni si impiedica astfel dezvoltarea unor boli, este un lucru benefic pentru viata salbatica. Pace!

32 răspunsuri:
| Marius0202 a răspuns (pentru Castorul):

Ba este pacat sa omori o vietate daca nu iti trebuie carnea lui pentru a te hrani

| Marius0202 a răspuns (pentru Cezar):

Este pacat daca nu le folosesti carnea pentru a te hrani