| reihiuke a întrebat:

Daca cineva ar veni la voi cu un nou sistem religios, filosofic sau spiritual, ce intrebari ati pune pentru a va interesa daca acel sistem este bun sau nu?

Răspuns Câştigător
| Lizzu a răspuns:

1. As intreba daca promoveaza pacea, inaltarea spirituala, meditatia, evolutia ca fiinte, ca minte.
2. As fi curioasa ce contributii ar trebui sa aduca cei care sunt adepti la aceasta filozofie, sistem; daca obligatiile lor constau in lucruri materiale, banesti sau pur in spiritual.
3. As mai intreba care este telul, tinta acestui sistem religios. Ce doreste el a schimba in lume.

18 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

1.Daca este gratis.
2. Daca cineva a obtinut rezultate cu aceasta metoda in domeniul spiritual,daca a reusit sa devina mai bun,mai modest,daca si-a eliminat defectele, viciile, daca isi poate controla mintea si corpul, daca se poate dedubla constient macar in astral, daca are o intuitie remarcabila, daca-si iubeste neconditionat semeni, daca nu mananca cadavre de animale etc.

| reihiuke explică (pentru Angel0):

Daca nu este gratis, ce faci?

Toate sistemele promit ceea ce ai spus tu acolo, mai putin faza cu mancatul cadavrelor. Mai astept intrebari si pe urma o sa revin la ce ai spus acolo.

Sa presupunem ca vine EmaS si iti spune ca daca-l primesti pe Isus in inima ta, printr-o rugaciune sau botez, el te va transforma si vei deveni mai bun, te va ajuta sa scapi de vicii etc.

| Angel0 a răspuns (pentru reihiuke):

Este criteriul cel mai important.
Spiritualitatea si banii nu prea se impaca.

Vegetarienii nu consuma cadavre de animale.

Pai trebuie sa vad schimbarea mai întâi la EmaS.Dar cat timp bate campii in discutii interminabile cu raymusic, hombre etc si repeta la nesfarsit aceeasi placa, nu reuseste sa convinga.Cred ca are net la biserica lor deoarece este mai mult pe TPU.Cei din familia ei cred ca mananca mai mult conserve deoarece Ema are treaba pe TPU si nu mai are timp sa gateasca. rolling on the floor

1. Spiritualitatea si banii nu prea se impaca.
De ce nu s-ar impaca? Cursurile si activitatea trebuie sa se tina intr-un spatiu. Acel spatiu trebuie inchiriat, sau cel putin intretinut. Asta costa bani. De unde vin banii? Ar trebui ca toti maestrii spirituali sa fie milionari ca sa poata oferi la toti conditii pe gratis, sa plateasca un singur om din buzunarul propriu. Nu mai punem la socoteala daca este o scoala in care se fac practici speciale care necesita echipamente speciale, material didactic, etc.

Am fost obisnuiti sa mergem la scoala gratis, dar unele biserici, activitati spirituale, etc, nu primesc bani de la stat. O tabla deia pe care scriu profesorii intr-o sala de clasa costa 1.200 ron. Gandeste-te ce s-ar intampla daca scolile nu ar primi bani de la stat si ar trebui sa se intretina singure.

Acum, de ce un asemenea om ar trebui sa stranga atatia bani si sa poata oferi totul gratis (pentru ca totul pe lumea asta costa, daca nu vrei sa evoluezi spiritual doar stand si povestind intr-o poenita), daca spiritualitatea si banii nu prea se impaca? happy

2. Aici sunt de acord, dar multe chestii nu se pot demonstra. Spre exemplu, tu nu poti vedea daca eu imi pot controla mintea si corpul sau nu. Eu pot sa spun ca da, dar sa nu fie asa. Pot bea alcool, fara sa fiu vicios, etc. Tu nu poti sti daca fac asta ca nu ma pot abtine, sau o fac din cand in cand, pentru ca eu consider ca e bine asa.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Eu as formula altfel intrebarea: "Daca cineva ar veni la voi cu un nou sistem religios, filosofic sau spiritual," -`si daca nu veti putea nici sa cumparati si nici sa vindeti, iar la final sa fiti condamnati la moarte daca nu va veti supune, ce ati face?´
Lucrul acesta este adevarat, si nu este doar un gand.

| Alphawolf a răspuns:

Daca are vreun suport stiintific. Nici pe departe nu ma intereseaza speculatiile, credintele sau subiectivismul, pe mine ma intereseaza doar argumentele si dovezile.

| dragos9234 a răspuns:

Imi oferiti 100000 de euro lunar?

| Exilee a răspuns:

M-as interesa care scopul acestui sistem, as asculta ce-are de zis, dar daca nu aplica invataturile scripturistice, pot trage pe loc o concluzie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici una.as studia fenomenul, curentul, si ideile si le-as rumega cu neuronul ramas pana ajunge la o concluzie.am un neuron ca al lui fat misto.gandeste intr-o secunda cat alti o mie intr-o zi.

| Marius_Grigore_1989 a răspuns:

Daca nu predica Cuvantul Domnului, si nu are la baza iubirea nu am ce cauta acolo.Nu poti sa asculti doar cuvinte de convingere trebuie sa simti cu omuletul acela din tine ca totul e in regula.