Ateii nu vor sa creada in Dumnezeu pentru ca nu doresc sa traiasca dupa standardele lui.Cu alte cuvinte, problema nu e ca nu ar avea dovezi suficiente ca sa creada, ci mai degraba, NU VOR sa creada.Marele ateu Friedrich Nietzche este un exemplu foarte bun al acestui tip de persoana.El a scris:,, Daca cineva ni l-ar dovedi pe acest Dumnezeu al crestinilor, ar trebui sa fim inca si mai dispusi sa credem in El''si preferintele noastre sunt cele care decid impotriva crestinismului, nu argumentele.Este clar ca necredinta lui Nietzsche se baza pe vointa lui, nu doar pe intelectul sau.
Pe mine nu întrebările mă fac să cred în Dumnezeu ci dovezile care atestă existenţa lui.
Despre ce dovezi vorbesti?
Ei bine, însăşi existenţa noastră. Nu mi se pare logic ca să cred că atât de multe "întâmplări fericite" să fi făcut posibilă viaţa pe pământ şi încă să fi dus la apariţia omului.
Gândeşte-te doar la un singur exemplu: azi cei mai mari specialişti nu pot face aparate care să imite anumite capacităţi ce le posedă omul. De exemplu, nici un aparat de fotografiat sau video, nu se poate compare cu capacităţile ochiului. Ţi se pare raţional să crezi că ochiul nu a fost proiectat de nimeni, în timp ce cei mai buni specialişti nu pot copia întru totul funcţiile lui? Dar ce se poate de spus de restul simţurilor şi capacităţilor ce ne fac unici de restul a tot ce e viu?
De asemenea, cea mai veche carte din istoria omenirii, Biblia, spune că omul a fost creat de Dumnezeu. Mulţi râd de acest lucru, dar ceea ce spune ea despre apariţia vieţii pe pământ se armonizează atât cu logica cât şi cu ştiinţa, char dacă nu se oferă o descriere în termeni moderni ai ştiinţei.
Iată doar două dovezi din mai multe ce mă fac să cred în existenţe lui Dumnezeu.
Întrebarea ta fără semn de punctuaţie nu are niciun sens. Sau e o tentativă de ofensă la inteligenţa noastră?
Pentru că, practic, mă-ntrebi dac-aş deveni ateu în cazul în care cineva m-ar convinge de existenţa lui Dumnezeu.
Analog: Tu ai deveni adeptă a creaţionismului dacă cineva te-ar convinge de veracitatea ştiinţifică a teoriei evoluţioniste?
Da as devenii,imi explici cum a bubuit ceva din nimic si am aparut noi,cum s-a ajuns sa fie femeia si barbatul, avem tot ce ne trebuie pe pamant, gandeste-te daca nu am fi avut apa sau aer etc, cum de le-a nimerit big-bangul sa avem ce ne trebuie, daca imi raspunzi la intrebarile acestea foarte clar devin ateu
Nu ma regasesc in nici o ''Religie,, unde supunerea este cerinta de baza.Nu traiesc o viata inutila plina de idei abstracte, ideodologii si prejudecati.Cred in mine 100% si atat. Vreau sa am o atitudine echilibrata nu lovesc in ''Religie,, ca nu castig nimic.Pentru mine nu exista:Crestin,Hindus,Jianist, Catolic, Satanist, Ateu etc astea sunt doar prejudecatii, pentru mine exista fiinta umana si atat.Nici un concept nu poate definii omul.Is impotriva a tot ce dezumanizeaza omul:state, sisteme, biserici, religii.Is impotriva cultivarii si imprumutarii unui caracter fals, a unei moralitati false.Is impotriva a tot ce inseamna control asupra omului.
Nu exista acel om, parerea mea. in plus...un om nu poate raspunde la toate intrebarile, si nici 100 de oameni la un loc, timp de 2 generatii. Credinta vine din inima, nu din creier. Instinctul meu imi spune sa cred in Dumnezeu, si uneori e mai bine sa-ti urmezi instinctul, creierul n-are nici-un cuvant de spus in problema asta.
Sa sti ca si instinctul tot din creier "vine" si sentimentele tot acolo se formeaza, inima e un organ important dar fara creir nici macar nu ti-ai da seama ca existi dapai sa mai si simti.