| Steregoi a întrebat:

Daca cineva vorbește despre Dumnezeu neapărat vorbește despre o religie? Conceptul de Dumnezeu iese din tiparele religiei. In Biblie nu apare nicăieri cuvântul "religie".

Ce puteți spune?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Conform dictionarului explicativ al limbii romane religia inseamna: Credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane.
Din punct de vedere etimologic adica a sensului propiu al cuvantului religie aceasta vine de la latinescul re-legio, care inseamna re-citire dupafilosoful Cicero de astfel re-ligio care inseamna re-conectare, refacerea legaturii cu Dumnezeu, este adevarat caci acest cuvant nu apare in Sfanta Scriptura dar se sub intelege din mai multe contexte.

| Steregoi explică (pentru anonim_4396):

Nu am citit ce a scris Cicero dar in dicționarul latin-roman nu apare cuvintul ligio iar legio înseamnă cu totul altceva adica armata, legiune.

Redau si eu definitia din dex:
https://dexonline.ro/definitie/religie
"RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion."

Dumnezeu nu e un "obiect" de venerare. Deci credința in Dumnezeu care e o persoana nu e o religie. Religia e doar falsa ce ofera idoli si obiecte sau dumnezei falși spre venerare. Religia e un concept inventat de oameni ce desconsidera adevărul legat de existenta unor ființe spirituale care nu sunt nicidecum "obiecte".

Cultul este asociat cu religia:
https://dexonline.ro/definitie/cult
"CULT1, culte, s. n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; manifestare a sentimentului religios prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. ◊ Cultul personalității = atitudine sistematică de admirație (exagerată) provocată și controlată cu privire la un conducător (sau la o personalitate), considerat ca înzestrat cu calități deosebite de ordin intelectual, afectiv, organizatoric etc. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus."

Adevărul nu este o părere sau o credinta in sensul general acceptat ca o simpla părere sau un simplu crez.

"https://dexonline.ro/definitie/credinta"

"credință sf [At: COD. VOR. 10/10 / Pl: ~țe / E: lat *credentia] 1-10 Credere (1-10). 11 Considerare. 12 Părere. 13 Închipuire. 14 Înfumurare. 15-21 Credere (15-21). 22 Presupunere."

Din aceste considerente eu nu pot sa spun ca aparțin vreunei credinte sau vreunei religii sau vreunui cult desi probabil as fi asociat de oamenii din jur ca aparținând vreunei religii sau vreunui cult sau vreunei confesiuni sau vreunei credințe.

https://dexonline.ro/definitie/confesiune
"confesiúne... 6 Religie."

| Blexistroni a răspuns:

Pentru că intră în definiție

Întrebări similare