| Inferno a întrebat:

""Daca cred in D-zeu, dar nu exista, nu pierd nimic, dar daca nu cred in El si exista, pierd totul!" Pariul Lui Pascal. Bun. Dar oare cat de adevarat este el? Chiar nu pierzi nimic daca ai crezut in Dumnezeul crestin? Pai crestinii ne invata ca nu e suficient sa crezi. Dar sa facem o lista cu lucrurile pe care le pierzi daca ai crezut in Dumnezeu: Nu ai voie sa dansezi, nu ai voie sa canti, nu ai voie sa te uiti la TV, nu ai voie sa te joci la PS3, nu ai voie sa te joci la PC,nu ai voie sa te joci la XBox, nu ai voie sa te joci la WII, nu ai voie sa mesteci guma dupa ce te spovedesti, nu ai voie sa scuipi (deci daca ai inghitit otrava de sobolani nu ai voie sa o scuipi si trebuie sa mori cu e a in gura,ceea ce inseamna ca-ti pierzi si viata),deci poti sa-ti pierzi viata, etc, etc. Deci cat de corect e Pariul lui Pascal?

20 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Cine ți-a spus ție, că modul în care creștinii îl înțeleg pe Dumnezeu, este modul corect de a îl înțelege pe Dumnezeu?

| Alikke a răspuns (pentru MMihai):

O intrebare foarte buna.

| OOOLEOOO a răspuns:

Putem spune ca si daca crezi in D-zeul crestin si exista alt zeu la putere pierzi totul.

| Purec a răspuns:

Pai nu pui problema corect. Unde ti-a zis tie Dumnezeu ca nu ai voie sa te uiti la tv? Ai pleat de la un citat pe cat de penibil pe atat de idiot, dar nu era nevoie sa aberezi in felul in care ai facut-o. Ca sa critici ceva, trebuie sa ai cunostinte despre acel lucru. Din cate vad, nu prea cunosti nimic despre crestinism si vrei doar sa aberezi inutil. Cat despre a crede in Dumnezeu, doar pentru ca nu poti pierde nimic, este absolut infiorator.

| Inferno explică (pentru Purec):

"...nu prea cunosti nimic despre crestinism..."
Nu cunosc nimic, ok. Si daca nu cunosc nimic nu e normal sa-i intreb chiar pe adeptii acestei religii? Asta am facut, ce am scris mai sus nu este de la mine, asta spun adeptii crestinismului.

| Purec a răspuns (pentru Inferno):

Pai si de unde naiba ai dedus tu ca este pacat sa te uiti la tv, sa canti sau sa dansezi, sa te joci la PC? Nu sunt adeptul crestinismului, dar e aberant ce ai spus.

| Inferno explică (pentru Purec):

Asta mi-au spus adeptii acestei religii.

| Alikke a răspuns (pentru Inferno):

"asta spun adeptii crestinismului"
Nu cred ca ai citit comentariul meu... trist. sad
"Adeptii crestinismului" de fapt cred ceea ce Preotii zic.
Practic majoritatea urmeaza orbeste, fara sa intre in adevarata esenta a acestei religii.
De aia uneori pentru altii, crestinismul este inteles in mod eronat.
Trebuie sa cercetezi apoi sa tragi concluzii.
Majoritatea cred ce le zice Biserica si nu cerceteaza.
Iar altii iau motamo ce le zic "crestinii" care de fapt preiau de la Biserica. Iar in cele mai multe cazuri Biserica incearca sa manipuleze oamenii si sa castige bani. Deci necunostiinta este cauza principala pentru care aceasta religie este privita in mod gresit.
De aia esenta acestei religii s-a pierdut.
Pentru ca sa vezi Lumina, trebuie sa cunosti Intunericul.

| Purec a răspuns (pentru Inferno):

Care adepti ai religiei? Asa ceva ar putea sustine doar ceva grupulete de crestini fundamentalisti care iau biblia ca adevarul absolut. Oameni care cred cu adevarat in serpi vorbitori, arca lui Noe si cel mai important: Pamantul are 6000 de ani si oasele de dinozauri au fost lasate de Dumnezeu pentru a ne testa credinta. Daca vrei sa fii laut in serios, te rog fa diferenta intre crestinii fundamentalisti si ceilalti. Interpretarea fundamentalista a Bibliei (litera cu litera) datează din secolul XIX, deci poti spune ca este doar o inventie moderna. Fara aceasta interpretare, pun apriu ca nici macar nu ai reusii sa mai "iei peste picior" crestinismul. Repet nu sunt adeptul crestinismului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa jignim in necunostiinta de cauza si sa aberam. Pastreaza decenta te rog, si daca chiar vrei sa discuti despre religie, incearca sa vii cu ceva mai mult decat ( asa mi-au spus adeptii religiei".

| Alikke a răspuns:

Tin sa spun ca Dumnezeu este energia primordiala ce se afla in toate si in tot. Restul, deriva din ea.
Nimeni nu are cum sa nege asta, nici macar oamenii de stiinta.
Deci nu poti nega nici existenta lui Dumnezeu. Care dupa mine este acea energie primordiala.
"A crede" este ceva foarte mic pe langa "A face".
Toti crestinii tind sa zica: Pentru ca sa fii mantuit trebuie sa crezi.
Nu este chiar asa. Pentru ca sa fii mantuit trebuie SA FACI!
Iar "mantuirea" de fapt este curatarea aurei, chakrelor si sufletului. Inseamna de fapt curatarea energiei ce se afla in tine.
Nu ai vazut crestini care sunt niste jigodii? Chiar daca cred. Sunt asa pentru ca ei numai "cred" nu si fac.
Ceea ce ai in inima conteaza mai mult. Bunatatea, intelegerea si iubirea sunt mult mai puternice decat "A crede". Asta este esenta lui D-zeu. Nicidecum a urma orbeste.
Si unde scrie: "Crede si nu cerceta!"?
Nu scrie nicaieri asta. Expresia asta a fost creata tot de Biserica pentru ca sa poata manipula mai usor populatia.
Toti judeca religia asta dupa aparente si dupa vorbe dar nu ii intra in esenta.
Esenta nu este a crede cat mai tare
Toata credinta asta este a simtii ce este bine si ce este rau. A pune sentimentele iubirii pe prim-plan. A ignora rautatea si a te axa pe tine si pe spirit. Si in asa fel si aura si chakrele ti se vor curata.
Ura, razbunarea, furia, lacomia, violenta intuneca aura si chakrele.
Religia asta este facuta sa ne "curete".
Practic asta inseamna a te curata de pacate, a-ti pastra aceste doua energii (+ sufletul) curate. Deci este in avantajul nostru.
Pentru ca chakrele au mare legatura cu viata, de cum iti merge in viata, de cum esti privit de lume etc.
http://drumuricatretine.wordpress.com/2009/05/23/chakrele-si-rolul-lor/
Ceea ce imi place la religia asta este ca multi o privesc extrem de gresit.
Nu ii privesc adevarata esenta.
Fazele cu "sa nu te uiti la TV" etc. sunt create de PREOTI. Pentru ca sa scoata ei cati mai multi bani.
Sunt unele reguli pe care nici macar Preotii nu le-au inteles pe deplin esenta.
Uite aici:
http://www.bodymindspiritmagazine.ro/spirit/codul-bibliei-2/
Toti cred ca Biblia este cuvantul unui x Zeu.
Dar niciodata nu au vazut ca de fapt cartea asta este un oracol.
Citeste acolo, o sa afli lucruri uimitoare.
Si Dumnezeu nu este nicidecum un Zeu ca aia preistorici cum il considera toti.
Este o fiinta Extra-Dimensionala (asta explica de ce oamenii nu il pot vedea).
Noi percepem numai 4 dimensiuni: Lungimea, Latimea, Inaltimea si Timpul. Restul sunt vagi, nu le simtim sau nici macar nu stim de existenta lor.
De asemenea, ignor Teoria cu crearea omului din Pamant.
Si o sustin pe aceasta:
Introduction to Genetics:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Introducere_%C3%AEn_genetic%C4%83
Genetic Engineering:
http://www.e-referate.ro/referate/Ingineria_Genetica2006-09-26.html
Cred ca de fapt acest Dumnezeu (Aceasta fiinta extra-dimensionala), a creat lumea de fapt prin inginerie genetica. Ceea ce explica si teoria cu maimutele (ca dupa cum stim ADN-ul nostru este aproape identic cu al primatelor) si teoria crestinilor (cum ca am fi fost creati de cineva superior).
Deci practic acest D-zeu este o mica parte din Energia Primordiala, cea ce este in toate (altii numesc aceasta energie Duh Sfant) si de asemenea o fiinta Extra-Dimensionala pe care noi oamenii suntem incapabili sa o percepem datorita simturilor noaste primitive.
Nu cred ca oamenii (cei de pe vremea cand Biblia a fost creata) puteau intelege ce inseamna Inginerie Genetica su Fiinte Extra-Dimensionale sau Energie Primordiala, la momentul respectiv.
Nu crezi ca este interesant?
Mereu ma fascineaza subiectul asta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alikke):

Foarte interesant despre ce vorbesti insa credinta este si ea importanta caci Biblia spune: Credinta fara fapte este moarta, dar si faptele fara credinta este moarta. Citeam cartea lui Wilhem Busch si spunea caci Dumnezeu traieste in mai multe dimensiuni pe cand noi in 4 dimensiuni. Iar cele mai multe iterdicti de mai sus Inferno sa stii ca sunt ridicole insa cea ce vrea sa zica dicolo de astea este sa nu iti poluezi sufletul cu lucruri fara valoare si sa pierzi esentialul. Eu sunt pasionat de stiinta dar stiu ca chiar daca a sti tot ce este de stiut fara Dumnezeu si fara pacea cu El si cu mine insami de asemenea sunt un om mort. Noi da suntem neprihaniti prin credinta dar avem datoria de a infaptui ceia ce credem. Sa facem cea ce ne-a spus Isus Hristos sa facem.

| Alikke a răspuns (pentru anonim_4396):

Da adevarat. ^ _ ^
Dar pot exista si oameni care nu au aflat despre credinta si totusi sunt buni.
Asta nu inseamna ca sunt pacatosi, ci ca nu stiu destule.
Sunt si exceptii. Ceea ce am vrut sa scot in evidenta este ca majoritatea "credinciosilor" doar cred nu si fac. Sau doar iau in evidenta ce li se zice nu incearca sa aprofundeze si ei adevaratul inteles al acestei religii.
Si cred ca stiinta cu credinta unite pot arata adevarul la fel cum toate religiile de pe Pamant sunt una.
Nu inteleg de ce exista atatea religii, este inutil. Doar toti (pana si oamenii de stiinta) suntem de acord ca exista o forta superioara, oricum am numi'o.
Si cred ca peste cativa ani o sa ajungem sa existam si noi in mai multe dimensiuni in asa fel sa putem ajunge sa vorbim nu numai cu orice fiinta extra-dimensionala ci si cu Dumnezeu insusi. Ar fi foarte interesant sa pot vedea momentul ala, sper sa il prind in alta viata.

Ai auzit de oraganizatia TPM este organizatia care duce mesajul Bibliei in locuri in care nu s-a auzit. Cat despre a vorbi cu Dumnezeu Biblia spune clar in Apocalipsa (Revelatia) despre acest lucru si am vazut cu pasi mici caci tot ce s-a spus in N.T. se adeveresc cu pasi mici. GBU!

Nu, nu am auzit de organizatia asta. Totusi nu cred ca se duc in mijlocul Amazonului sa le explice bastinasilor de acolo Biblia, asta ar fi foarte amuzant pentru ca aceia nu ar intelege nimica. Si totusi pare prea generos sa faca asa ceva. Suspect de generos :)). Nu cred ca ei chiar se duc peste tot sa faca asta.
Am citit Apocalipsa dar numai tin minte toate chestiile de acolo singurul lucru care mi-l mai amintesc este faza cu ingerii si cu sfarsitul lumii.
De asemenea, daca oamenii s-ar fi axat pe Biblie cred ca ar fi putut prevenii foarte multe. In loc sa se omoare intre ei (ceea ce este inutil).
http://www.bodymindspiritmagazine.ro/spirit/codul-bibliei-2/
Lasa-ma sa iti selectez cateva idei extrem de interesante de aici.

1. "Rips îi aratase ziaristului o secventa din codul biblic unde cuvintele "Hussein", "Scud" si "racheta ruseasca" apareau codificate împreuna. De asemenea "Hussein a ales o zi" era o expresie ce aparea în acea secventa. Aprofundând cautarile în acest sens, Rips a gasit în cod "foc în 3 Sevat" – data din calendarul ebraic ce corespundea zilei de 18 ianuarie 1991. Aceasta a si fost ziua în care Irak-ul a lansat prima racheta Scud împotriva Israelului confirmând datele oferite de cod."

2. "Nimeni nu stie daca, nu cumva, fiecare dintre noi, cu tot trecutul si viitorul sau, figureaza în vreun cod de nivel superior si înca necunoscut al Bibliei si daca aceasta nu este într-adevar o "Carte a Vietii". Toti marii conducatori ai lumii din timpul celui de-al doilea razboi mondial – Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler – sunt mentionati în cod. America, "revolutie" si anul 1776 apar la un loc. Napoleon este codificat alaturi de Franta dar si de Waterloo si Elba."

3. "Concluzia lui Gans a fost ca în Biblie sunt codificate informatii despre trecut si viitor într-un mod care exclude din punct de vedere matematic, orice coincidenta, iar acest gen de informatii nu se gasesc în nici un alt text. Dupa spusele lui Gans, experimentele pe care le-a realizat în legatura cu codul Bibliei l-au transformat dintr-un ateu convins într-o peroana profund religioasa."

Mereu ma uimeste documentarul asta. Si dupa ce citesc chestiile astea ajung mereu la concluzia ca fiinta umana este foarte limitata si primitiva.

Deci nu ai auzit de Tineri Pentru Misiune? Nici eu nu stiu prea clar de cine a fost fondata mai exact organizatia TPM insa stiu ca se face misiune in toata lumea ca sa se afle despre Isus. Familia mea a facut scoala TPM la Iasi cand eu eram mai micut si stiu ca pariti mei au plecat ca misionari in Republica Moldova o luna, dupa care ei sa-u intors acasa insa o parte din cei care au facut scoala TPM au facut misiune in India. Este interesant codul Bibliei atata timp cat nu se uita scopul cu care a fost creata.

Foarte interesant. Nu stiam de ei.
http://www.ywam.ro/

Da nu mai stiu in ce an a fost fondata organizatia dar este clar ca exista foarte multe scolii TPM nu numai in Romania si in toata lumea. Cu ajutorul TPM se fac tabere crestine pentru copii si tineri. Eu de exemplu ma duc intr-o tabara crestin la Prod in 20 August.

Da am vazut. Am cautat acum pe net si am vazut ca este cam in fiecare oras mare cate una. Frumos din partea lor, mai ales ca am observat ca sunt non-profit.
Uite am gasit pe Wikipedia de catre cine a fost fondata si anul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Youth_With_A_Mission
"Founded by Loren Cunningham in 1960, YWAM's stated purpose is to "know God and to make Him known"."

| Mădă0611 a răspuns:

Conform credintei lor, viata asta e doar de proba, ma rog, ceva de genu, cea de apoi fiind cea vesnica si cea care merita traita, asa ca merita sa iti pierzi libertatea acum ca s-o castigi apoi. tongue Pentru unii e corect, mai ales cand nu poti sa fii sigur de ceva (exista sau nu dumnezeu), si comparand viata asta cu eternitatea, normal ca pentru eternitate iti faci griji.

| alexmarinoiu a răspuns:

Da