| briana a întrebat:

Daca crestini sunt in biserica adevarata a lui Dumnezeu cel cu cruce si doar prin crestinism poti dobandi raiul si viata de veci ce se intampla cu ceilalti? Cei care nu apartin de crestinism ajung in iad? Nu mi se pare corect.

Răspuns Câştigător
| LegionarulRoman a răspuns:

Nimeni nu stie judecata lui Dumnezeu.Pe musulmani, budisti etc ii va judeca probabil in alt mod decat pe crestini.Insa pe crestini ne va judeca la fel, iar cei care nu au ascultat de El, au facut erezii, secte etc nu sunt bineplacuti lui Dumnezeu.

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da conform nt cei care nu cred in isus se duc in iad, fii calma iadul e doar o copie mitologica, inca nimeni nu a venit de acolo sa spuna cum e, desi eu sunt convins ca nu exista viata de dupa iar asa zisi persoane care invie din morti sufera de boli mintale un om normal nu ar vb asa ceva

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Doar cei care nu doresc sa faca o comparatie intre credinte si nu cei care nici n-au auzit ( sunt bastinasi care nu stiu ce-i civilizatiasi si vor fi judecati dupa legea firii)

| M25M a răspuns:

Daca crestini sunt in biserica adevarata a lui Dumnezeu cel cu cruce si doar prin crestinism poti dobandi raiul si viata de veci - Pleci de la o certitudine sau de la o presupunere cu aceasta afirmatie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici mie.dar biblia explica printr-o pilda ce se va intampla.cauta si vei vedea o rezolvare dreapta si convebabila.

| AlexeHellsing a răspuns:

Nimeni nu cunoaște judecata lui Dumnezeu, dar cu siguranță strămoșii lor au avut ocazia să devină creștini, și chiar în prezent, bisericile Ortodoxe se construiesc în China, Japonia, America...

| C0nstantin a răspuns:

Unii ajung in Valhalla http://ro.wikipedia.org/wiki/Valhalla
Musulmanii ajung in Rai-ul creeat de Allah, altii se vor reincarna, altii vor ajunge la 2 m sub pamant mancati de viermi. etc.

| Hope77 a răspuns:

Nu ti se pare corect si nici nu e corect. nici lui Dumnezeu nu i se pare corect. suntem dotati cu un bun simt si ratiune. si fii sigura ca Dumnezeu ne e superior si in bun simt si in ratiune. fiecare va fi judecat dupa lumina pe care a avut-o si la care a avut acces (nu merge cu smecheria ca imi astup urechile sa n-aud ca sa nu fiu judecat mai aspru). in plus Dumnezeu ii atrage pe oameni cu dragostea nu cu bata. cel cu bata e Satana. iadul este moartea a doua (Apocalipsa 21:8), si nu un foc vesnic (deviere scripturistica prin care multi sunt facuti sa fuga de un Dumnezeu portretizat ca un tiran)

| savvy12 a răspuns (pentru Hope77):

Iadul nu este cu foc?

| Hope77 a răspuns (pentru savvy12):

iadul este moartea a doua (Apocalipsa 21:8) - astea sunt cuvintele Scripturii. daca aceasta moarte a doua va fi printr-un foc, poti asocia iadul cu focul. insa nu un foc vesnic. pedeapsa nu consta in DURATA suferintei ci in faptul ca PIERZI o vesnicie traita alaturi de oameni sfinti, ingeri si Dumnezeu Insusi. Scriptura spune ca BUNATATEA lui Dumnezeu ne indeamna la pocainta, nu bata, nu focul, nu teama de pedeapsa. in Iuda 7 (cartea are doar un capitol) aspotolul spune ca Sodoma si Gomora ne stau inainte ca o pilda suferind pedeapsa unui foc vesnic. in zona Marii Moarte nu mai fumega vreo ruina a lor. consecinta destrabalarii si nelegiuirii lor a fost pedepsirea prin distrugere

Si daca ma intorc de la capat si incep sa ma aseman ca Isus el ma va ierta? Chiar simt nevoia sa fac

Ai fost tare ''pierzi o vesnicie'', de parca ar exista mai multelaughing

Eu eram nervos pe Dumnezeu, ca am auzit ca o sa-i chinuie vesnic...cu foc, si m is-o parut prea brutal, adica sincer nici eu(si nu sunt Dumnezeu, si nu sunt bun ca el), n-as putea sa-l vad pe Hitler cum arde in foc

Nu exista mai multe :-), scuze pentru derapaj in exprimare :-). "pierzi viata vesnica sau vesnicia" era mai corect

Talharul care a murit pe cruce alaturi de Hristos si s-a pocait in ultimul ceas era evreu. un evreu care asemeni multor conationali stia multe (teorie), dar in practica o luase pe aratura. in acele momente, la Golgota, a avut ochi sa vada in caracterul lui Hristos ceva deosebit, divin, a crezut ca El este stapan peste moarte in ciuda unor aparente care strigau contrariul, si samburele lui de credinta a fost primit. cei mantuiti se vor intalni cu acel talhar. intr-un fel sau altul toti am fost sau suntem niste talhari. toti putem fi iertati, oricat de departe am fi coborat in noroi, daca venim la Hristos cu o inima sincera si doritoare sa FACA voia Lui (nu doar sa recite doctrina, fie ea si crestina)