Cum adica intarzaie sa apara?
Eu zic ca rezultatele se vad de sute de ani.
Avem mase de oameni controlate de biserica, avem o biserica crestina foarte o bogata si influenta, avem preoti foarte bogati si puternici... practic rolul religie este atins de mult timp.
Nu m-am referit la business și nici la politică, evident... ci la creștinism(Religie la baza căreia stă credința în persoana și învățăturile lui lisus Hristos).
E dragut ca tu crezi ca asta a fost scopul religie... invataturile cuiva. Daca asta era scopul religia nu mai era impusa cu sabia.
Ce rezultate intarzie sa apara mai exact? In crestinism "rezultatul" este practic lumea de dincolo care poate fi un iad sau un rai in functie de cum ti-ai trait viata.
Nu, rezultatul este roada Duhului Sfânt menționată în Galateni 5.
Ce spui tu este răsplata sau judecata.
Pai daca stii deja pentru ce puii mei mai pui întrebarea? Sa te dai destepti si sa pierzi vremea oamenilor, este?
Mai citește o dată întrebarea după ce ai înțeles la ce se referă prin "rezultatele" și revin-o la mesajul ăsta "Pai daca stii deja pentru ce puii mei mai pui întrebarea? Sa te dai destepti si sa pierzi vremea oamenilor, este?"
...aiurea să faci presupuneri din astea.
Intrebarea ta nu e doar incompleta ci are si presupuneri gresite. Pana la urma ce e "crestinismul"? Ortodoxia? Catolicismul? Protestantismul? Poate ca darurile Sfantului Duh sa poata sa apara e nevoie mai intai ca omul sa fie in adevar si nu in erezie
Singura presupunere din întrebare este legată de creștinism cum că ar fi important. Ce este greșit în asta?
În al doilea rând, mersi de răspuns. Vag, dar bun. "Poate ca darurile Sfantului Duh sa poata sa apara e nevoie mai intai ca omul sa fie in adevar si nu in erezie"
Multi se dau interesanti cu religia, sa se afle si ei intr-o vorba, un subiect de discutie, sa se plimbe si ei pe undeva ( la biserica ) atunci cand se plictisesc, sa mai faca un gratar ceva de sarbatorile crestine, etc.
Chiar n-ai vazut babele care ies de la slujba si se injura in drum spre casa? Hai ca aia da credinta.
Nu stiu cat % din cei care se declara mari credinciosi chiar sunt credinciosi. C-ai citit tu biblia, ca stii nu stiu cate despre religie si Dumnezeu si iti faci sute de rugaciuni si matanii. sa fim realisti, nu cred ca asta ar vrea Boss-ul de la un crestin.
Sunt persoane mult mai bune care nu cred in nu stiu ce zeitati decat cele care cred. Desigur, asta vine si de le educatie. Crestinii stau cu frica de Dumnezeu, ceilalti rationalizeaza. E ca atunci cand iti faci tema ca te-a pus mamica, in loc s-o faci ca stii ca asa e bine.
Pentru ca omul sfinteste locul nu religia.
Cand crestinul mananca seminte, asculta manele, scuipa si arunca gunoaie pe unde apuca are interzis in Rai pentru inca 100 de generatii.
Cand Dumnezeu aude de români i se face parul divin maciucă.
Pentru ca nu toți cei ce se declara creștini sunt si creștini. Cum spune Biblia, Dumnezeu e aproape de limba dar departe de inima. Cum a spus mai sus sadrian46; creștinismul este pentru sfinti nu pentru oameni. Numai ca creștinismul sfințește omul, cel ce nu este sfințit nici nu este creștin. Iar daca nu se vad rezultatele este pentru ca sunt atât de putini încât nici nu sunt observați printre miliardele de oameni. Fiind la sfârșitul istoriei omenirii se împlinește ceea ce Isus se întreba :"Oare voi găsi credință pe pământ la venirea Mea".
Da, credința este cheia.
Dar "creștinismul este pentru sfinti nu pentru oameni" nu este prea bine exprimat. Sfinții sunt ( și dintre)oameni... e sofism.
A sfinți este un termen evreu vechi ce se folosea pentru a exprima procesul de curățare și punere la o parte(loc dedicat) a vaselor în care se strângea sângele jertfelor. Când spui un om sfânt te referi la un om curățit(de păcate) și pus deoparte(de lume). Cum este un om curățit și pus deoparte? Drept, bun, împăciuitor, etc.
Dumnezeu spune: "Fiți sfinti pentru ca Eu sunt sfânt", nu zice fiți oameni sfinti pentru ca Eu sunt sfânt.
Da, pentru că le vorbea și maimuțelor... Ar fi trebuit să specifice...
Este vorba de autenticitate.
Și România este, după cifre, o țară peste 90% "creștină". Campioană europeană la avorturi.
"Campioană europeană la avorturi." Măi...
"Este vorba de autenticitate." Așa este.
Crestinismul nu este cu nimic mai important decat celalalte religii, eu vad oameni ortodocsi declarati care merg la biserici, manastiri, dar sunt mai rai decat ateii. Despre ce vorbim?
Despre creștinism, nu ortodocși.
Tot aia e
Nu, nu-i tot aia.
Toate religiile sunt la fel, impun reguli, au explicatii ilogice asupra vietii, iti cer bani, actioneaza politic. Credinta in sine nu are nevoie de religie
Dar are nevoie de o comunitate.
Ce a propovăduit Domnul Isus nu este o religie ci un mod de a trăi. Vezi cum făceau Apostolii.