| RAY a întrebat:

Daca crezi in Dumnezeu dar nu crezi in Iisus ajungi in iad? Daca crezi in Iisus dar nu crezi ca Dumnezeu exista ajungi in rai?

Daca nu mai suntem dupa legile din vechiului testament, ce rol mai are Dumnezeu?

33 răspunsuri:
| Mircea08 a răspuns:

Evanghelia este trimisa de Dumnezeu prin Fiul Sau Iisus Hristos - "Dar cuvântul pe care îl auziţi nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 14/23, 24)
de aceea si spune : - "Si glas s-a facut din nor, zicand: Acesta este Fiul Meu cel ales, de Acesta sa ascultati!"
(Sfanta Evanghelie dupa Luca – 9/35)
Iar Iisus spune : - "Pocaiti-va si credeti in Evanghelie".
(Sfanta Evanghelie dupa Marcu – 1/15)

| Mircea08 a răspuns (pentru Balanica12):

De ce sa mearga la o manastire si sa primeasca drept invatatura o dogma religioasa? Eu cred ca ar fi mai bine sa studieze singur Evanghelia si va vedea ca religiile au dogme diferite intre ele si diferite de invatatura lui Iisus. Biblia nu a fost scrisa pentru o anume elita, ea a fost scrisa pentru toata lumea. Stiinta nu poate explica ceea ce Dumnezeu nu a lasat ca sa se stie, Dumnezeu a spus ca noi sa credem, nu sa fim siguri, sa avem credinta nu certitudini

| Mircea08 a răspuns (pentru Mariaanaaaa):

Despre "Sfanta Treime " Evanghelia nu spune nimic - de unde stiu oare oamenii lucruri pe care nu le-a spus Dumnezeu? Evanghelia, care este invatatura lui Hristos este dreapta credinta, ortodoxia nu ne-a fost data nici de Dumnezeu si nici de Iisus - "Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 1/8, 9)
Anatema = blestemat