Nu prea are sens ce spui.Cum poți sa ma forțezi sa cred ceva? Poti sa ma obligi(teoretic)sa merg la biserica,sa citesc rugăciuni, sa fac fapte bune, sa afirm ca exista D-zeu, sa-i ocolesc pe atei și altele.Dar e imposibil sa ma constrângi sa cred in ceva, din moment ce tu nu ai de unde știi dacă eu cred sau nu cu adevărat. Daca "in mintea ta"ești ateu, înseamnă ca nu crezi.
E ok, de nevoie trebuie să faci și compromisuri în viață.Dar nu cred că cineva te poate obliga să crezi,. în dumnezeu, chiar dacă ești forțat de familie să participi la ritualuri religioase(slujbe, țucat moaște, idioțenii de-astea), sau ai fost botezat forțat, și fără acordul tău într-un cult religios cu care tu ca om n-ai nici o treabă. Nimeni nu are cum să știe ce e real în mintea ta, și în sufletul tău, în afară de tine.
Nu prea, esti intr-o contradictie cu tine insuti. Stiu asta ca ma simt obligat de normele sociale sa ader la crestinism, dar la modu real nici eu nu stiu sigur ce naiba cred.
Nu poti crede ceva din obligatie, poti doar sa te prefaci ca si cum ai crede.
E ca in replica lui Galileo Galilei ``si totusi de misca``, chiar daca a fost nevoit sa retracteze in public tot ce a scris, el tot credea in descoperirile sale.
Apropo, bine ai revenit, mi-am facut griji pentru tine ca ai lipsit o perioada
Normal ca nu e. Asa am fost si eu o perioada. Dar in viata fiecărui om trebuie să existe un moment când să-l aleaga pe Dumnezeu personal, voință proprie, nu din obligatie. Atunci când se produce metanoia, adica schimbarea mintii, un proces pe care doar El îl poate face.
Si nu cred că există "crezi în Dumnezeu din obligatie". Ori crezi, ori nu. Nu exista zona gri.
Rizztheseballs6969 întreabă: