anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca cunosterea pe baza de dovezi reale nu afirmati lipsite de stinta ar fi obligatorie am fi cu toti atei nu-i adevarat?

libertatea de exprimare inseamna si libertatea de a cunoste nu de a ignora atatea dovezi care dovedesc teoria evolutiei, teoria biblia ce dovezi reale ofera? voi daca ati fi condamnati pentru ceva si acel judecator var judeca in lipsa de dovezi var convine?
biblia e doar exprimarea oamenilor de ati exprima ideile despre univers, natura acum 3000 de ani multe nu puteau fi explicate iar omul a incercat sasi explice mediul, dar noi avem atatea dovezi si totusi ignoranti cu stinta si totusi beneficiem de pe urma ei, tehnologia a aparut cu ajutorul stinteti nu a religiei, religia este o otrava care indeamna omul la tacere, frica, discrminiare

54 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu,eu nu as fi atee pentru nimic in lume!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Dar zeul tau e ateu vezi el poate

| DragosConstantin a răspuns:

Auzi ray nu vreau sa spun ca nu cred in evolutia ta, dar eu prefer sa cred ca ne-o creat Dumnezeu pentru ca asa vreau sa cred eu nu-mi pasa ca nu sunt dovezi prea explicite ca si teoria lui Darwin, dar asa consider eu in sinea mea ca trebuie sa procedez ...si nu cred ca Dumnezeu vrea sa ne comportam exact cum zice Biblia, doar sa respectam si noi anumite idei din ea atata tot El vrea sa fim liberi si sa ne respectam unul pe celalat chiar daca nu suntem toti de aceeasi religie, dar majoritatea nu vad asta...astazi la cat m-am consumat cu tine ray recunosc ca sunt multe dovezi stiintifice, dar eu nu vreau sa le dau importanta lor mai bine raman "cu cateva nivele in urma" si sa cred in ceea ce doresc eu cu adevarat ca asa consider eu ca e bine pentru mine. Biblia nu e o otrava acum depinde cum o percepe fiecare eu o consider ca un mic ghid in viata din care nu trebuie sa iei toate ideile si sa gandesti si de unu singur si mie unu nu mi-e frica de Dumnezeu chiar daca cred in El, deoarece El nu cred ca vrea sa ne fie frica de el vrea doar sa ne respectam unu pe celalalt ca noi suntem cea mai mare creatie a Lui si sa nu-l badjocorim sau alte cele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DragosConstantin):

Acum crezi si tu un pic in ea, din partea mea crede in vrei dar nu spune ca teoriile stintifice sunt minciuni, inseamna ca la scoala totul este minciuna de unde crezi ca au aparut teoriile alea din carti de la dumnezeu? dumnezeu e doar produsul omului de asi explica natura, uitate in istorie de ce multe popoare au avut acelasi povesti despre inceput ca biblia? faza cu lutul nu e doar la crestini si la triburi de acum 5000, 6000 de ani inaintea evreilor

| MortemAeternum a răspuns (pentru DragosConstantin):

Prietene, sa inteleg ca tu refuzi sa accepti ceva care este adevarat doar pentru ca tie iti place sa traiesti in minciuna? Si ce facem acum, il reinventam pe Dumnezeul crestin? Adica hai sa luam din biblie ce ne convine, iar ce nu ne place sa ignoram ca doar ce este biblia pentru tine? este cuvantul lui Dumnezeu, daca esti ateu ai dreptul sa faci asta, dar daca esti crestin ar trebui sa te gandesti daca vrei sa mai fii crestin. Renunta la emotie si ia o decizie libera, fara frica de iad sau de moarte, ca vezi doamne creatorul o sa te trimita la o tortura eterna, pentru ca nu ai crezut orbeste in el.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

El este singurul Dumnezeu adevarat.

| DragosConstantin a răspuns (pentru MortemAeternum):

Da tu crezi ca e cineva pe lumea asta crestin care sa creada 100% in El?

Da bine inteles si inca foarte multi oameni. Acum credinta pe jumatate nu exista, eu zic sa devi ateu, daca nu poti crede in Dumnezeu, ca nu are rost sa traiesti intr-o minciuna doar pentru ca aceea minciuna te face sa te simti mai bine. Daca ar exista Dumnezeu nu cred ca i-ar placea o "credinta" indoielnica ca a ta. Deci nu o mai lungii si renunta pur si simplu la Dumnezeu, ca vad ca nu vrei sa accepti tot pachetul crestin, deja iti creezi tu un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea ta.

anonim_4396

Dar e ateu ema nu-i asa? neaga existenta zeilor, cum isi explici existenta fosillelor?

| EmaS a răspuns (pentru DragosConstantin):

Eu cred suta la suta in Dumnezeu.

anonim_4396

Da in vorbe sunt multi crestini dar in fapte nici unul ai dreptate, dar vezi tu poti bun si fara acel personaj imaginar, citeste asta http://www.scientia.ro/......turor.html daca mergi dincolo si te intreba cineva cei o celua macar sa stii

anonim_4396

Reluam discutia cu cain? daca vrei?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ce legatura au fosilele cu existenta lui Dumnezeu? Ele confirma ca a existat viata cu mult inaintea noastra, dar sa stii ca sunt multi care au indoieli cu privire la testul cu carbon.

Nu o sa devin ateu nici sa stiu ca o sa fiu torturat ani la rand...in timp o sa inteleg si cum sta treaba cu credinta inca sunt un copil si nu inteleg toate lucruriile care trebuie intelese... faza e ca nu vreau sa devin un crestin fanatic si de aceea am indoieli pana la urma cine nu are? atat crestinii cat si ateii au indoieli. happy

| DragosConstantin a răspuns (pentru EmaS):

Bravo tie ca ai ajuns sa ai incredere totala in El.

anonim_4396

Cum adica era viata inaintea nostra? dumnezeu a creat lumea parca in 7 zile tu stii ceva nou? indoieli au si cei care spun ca pamantul e plat ei mereu au

| Nuvăsufăr a răspuns:

Minciuna e mai dulce decât adevărul. E tot ce pot comenta.

Scuza-ma daca esti nascut in 94 nu poti spune ca esti inca copil. Oricum zi-mi si mie ce inseamna crestin fanatic dupa tine. Si ce este de inteles la credinta in Dumnezeu?
Practic crestinismul vine si iti spune ca esti vinovat pentru ca te-ai nascut, iar pe parcurs se mai adauga si alte pacate, iar singura cale spre mantuire este Isus care si-a dat viata pentru pacatele tale. Ce nu intelegi?

Crestin fanatic, adica devine o obsesie religia pentru tine si o bagi la cineva pe gat cu forta fara sa-ti pese de ce are el de spus.
Ce este de inteles la credinta in Dumnezeu pai eu consider ca in lumea asta trebuie sa existe o fiinta superioara care ne-o fi creat pe noi si nu ca noi avem stramos comun cu cimpazeii asta e parerea mea si sa nu ma bati la cap cu teoria lui Darwin.
Eu n am zis ca nu inteleg crestinismul, dar nu-l inteleg in totalitate de ce? pentru ca sa cred eu mai mult in Dumnezeu imi trebuie un semn de la Dansul.

anonim_4396

Dar sper ca nu esti pocait nu-i asa?

| DragosConstantin a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu.

anonim_4396

Esti crestin pentru ca asa sia spus parinti, bunici sa crezi si asa ai fost invatat de mic?

Pai atunci lasa-ma sa te ajut, spune-i sa te ajute sa iti dea un 10 la scoala cand vrea el, iar cand se va intampla poti da "vina" pe Dumnezeu pentru acest miracol de necontestat, clar va fi un semn pentru tine.
Nu te iau cu Darwin, dar iti spun gandeste fara emotie, gandeste la rece, logic si rational.
Daca devii un crestin adevarat nu inseamna ca trebuie sa ai o obsesie pentru religie si trebuie sa ai o obsesie pentru Dumnezeu, care dupa ce ii vei simtii "gustul" vei vrea neaparat sa iti impartasesti trairile si cu cei din jurul tau, asta e crestinul adevarat.Bine inteles ca nu trebuie sa ii bagi un mesaj pe gat cuiva(acum depinde si ce intelegi prin asta, daca o face prin argumente, fara amenintari, mie mi se pare in regula, oricat de insistent ar fi).

Taicamiu nu crede in Dumnezeu,maicamea crede doar in Dumnezeu, pe Iisus Hristos il considera un intelept nu ca si fiu al lui Dumnezeusi nu crede in Maica Domnului si nici in Sfinti, bunicamea ce este crestina iar, bunicamiu nu crede nici el in Dumnezeu. Nasoala treaba in familia meabig grin

anonim_4396

Tatal tau e ateu? nu-i asa ca semeni pe maicata mai mult?

anonim_4396

Interesant cea ce spui daca e adevarat inseamna ca barbati sunt mai rationali iar femeile mai predispuse spre religie

anonim_4396

De ce nu vb cu taicatu ca sa afli de ce nu crede, e tatal tau

Da e ateu si la fel si bunicamiu...da asa e seaman pe mama mai mult.

E mai greu de vorbit cu el.

anonim_4396

De obicei genele se transmit de la mama la fica si de la tata la fiu dar daca mama a facut mai multi copii ultimul copil va avea un y mai slab nu toate in cazurile