| RAY a întrebat:

Daca diavolul este de fapt creatorul?

25 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Diavolul este creatorul a tot ce este rău pe pământ, a însușirilor rele din om, a defectelor de caracter. El nu poate da viață, după cum nici omul nu poate da viață. Dar cel rău poate să distrugă viața în fel și chip. El a creat ura, dușmănia, violența și războaiele. El a distrus chipul lui Dumnezeu din om, fericirea, pacea și bucuria mântuirii, privilegiul comuniunii cu Dumnezeu. El a distrus credința și a creat necredința, îndoiala, teama.

Așadar, Lucifer a fost un înger creat; iar o ființă creată nu poate da viață. Niciun înger bun sau rău nu poate crea viața. Acest atribut de creator al vieții aparține exclusiv lui Dumnezeu. Alte ființe pot să distrugă viața; dar de creat nu vor putea să o facă.
Nici apostolii sau alți oameni sfinți care au înviat alți oameni nu sunt ei creatori ai vieții. Ei au fost împreună lucrători cu Dumnezeu; ei au făcut minuni prin puterea lui Dumnezeu, și niciodată prin puterea lor proprie.
Iar dacă vreodată vom vedea înviat pe cineva drag despre care știm că a murit, trebuie să cercetăm acest lucru dacă a fost făcut prin puterea lui Dumnezeu sau dacă persoana respectivă este un înger al întunericului ce poate lua chipul, vocea și amintirile detaliate ale celui drag.

| RAY explică (pentru anonimg):

Totul a fost creat de iahve

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se poate asa ceva, oriunde te uiți pe pământul asta vezi lucruri minunate, satana n ar crea ceva atât de frumos (ma refer la ceea ce a creat Dumnezeu, nu oamenii, de ex flora, fauna).

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Vorbim despre creatorul omului, la cum sunt oameni cum putem discuta despre un creator bun

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Tot Dumnezeu e Creatorul omului. Dar tu la ce te referi? La oamenii rai de pe pământ?

Sunt religii in lume ca cred ca creatorul omului este un creator rau asemanari omului

Pai oamenii din cauza diavolului au început sa fie rai, păcătoși, dar la început nu a fost așa

Stiu povestea iudeo-crestina, dar creatorul omului nu este precum omul in viziuna aia, gandeste-te si la cat de umilit a fost iisus

Cum adica?

Isaia 45:7

Eu fac lumina și creez întunericul: fac pace și fac răul: Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri

Da, Dumnezeu face rău ptc este un Dumnezeu drept și credincios, dar nu este rău sub nicio formă, toată Biblia vorbește de bunătatea Lui veșnică și orice om care citește Biblia poate sa își dea seama de faptul ca, cei ce Îl cauta pe Dumnezeu sunt ocrotiți

Nu sunt ocrotiți daca era așa nu existau bolnavi gen copii cu cancer

Asa sunt oamenii, unii se îmbolnăvesc, alții nu, unii mor la vârste fragede, alții mor la 80-90-100 de ani, dar nu asta contează. Sunt oameni bolnavi care au acele boli pentru ca prin vindecarea lor sa fie slăvit Dumnezeu, sau sunt oameni bolnavi care au acele boli pentru încercarea credinței sau răbdării lor, unii pot fi bolnavi ca pedeapsă... Dar toate acestea sunt spre binele celor ce Îl iubesc, adică dacă un copil al lui Dumnezeu se îmbolnăvește, Dumnezeu știe de ce și le va fi mai bine după aceasta boală. Chiar recent o femeie din biserica mea a fost vindecata de Dumnezeu de cancer (la cap, cred). Și doctorii spuneau ca nu e posibil, ca acum puțin timp avea tumoarea și după dintr o data nu o mai avea, dar la Dumnezeu totul e posibil și El a vindecat o!
De asta zic, Dumnezeu ne vrea binele și El știe cum e mai bine pentru noi ca să putem ajunge cu orice chip în rai

Dar nu copii cu cancer, sa fim realiști un Dumnezeu implicat în creație nu exista, nu e activ în prezent, Dumnezeu ne vrea sclavi, daca nu ne aruncă în iad macar in iudaism nu exista iad

Nu, Dumnezeu nu ne vrea sclavi și da, chiar ai prin copii bolnavi Dumnezeu poate face aceste schimbări în anumite familii. Am citit despre multe astfel de cazuri. Deci și prin copii Dumnezeu lucrează

Și eu am citit despre răpiți din America de către OZN urii

Si ai văzut cu ochii tai acele persoane răpite de OZN uri? Eu am văzut cu ochii mei persoane vindecate chiar și de cancer

Când o să văd că o să crească mâna, piciorul cuiva o sa cred și eu

| Drake21 a răspuns:

Eu l-am vazut imens pe cer

| Darius50boss a răspuns:

Oamenii cred în mai mulți dumnezei, dar nu mai unu este creatorul

| RAY explică (pentru Darius50boss):

Nu-mi pasa in ce cred, ai citit altceva

| Lightdark a răspuns:

Dumnezeu e un zeu într-adevăr a distrus omenirea de en ori și în al doilea război mondial și în primul și potopul lui Noe și Sodoma și Gomora și etc

| Lightdark a răspuns:

Dumnezeu e un zeu într-adevăr a distrus omenirea de en ori și în al doilea război mondial și în primul și potopul lui Noe și Sodoma și Gomora și etc ii place sa se joace cu oamenii tot el l-ar putea distrage pe diavol dar nu vrea de chitra ce e sa ne primească în rai ai și tu dreptate in legătură cu copii bolnavi de cancer așa e Dumnezeu e un zeu rău dar diavolul nu e creatorul el e dușmanul lui Dumnezeu

| pombar a răspuns:

La mai multe nivele exista mai mult creatori, creatorul existentei asteia oribile este slab si rau, in loc sa fie fiecare creatorul universului sau perfect depindem de altii, oamenii sunt durere creata, cineva se joaca cu noi, existenta asta vrea sa ne cucereasca si daca nu ne conformam suntem pedepsiti, daca nu mananci, daca nu consumi, esti pedepsit de durere, daca combini toate minciunile o sa afli adevarul, exista tot ceea ce iti poti imagina si chiar mai mult, nu fi strain de inselatorii pentru ca raul este perfid, calea de a trai este ca daca nu esti de acord cu lumea asta sa o schimbi sau sa presupui ca dispari incercand, si nu ai nevoie de putere din exterior ca sa faci asta, desi tendinta lumii asteia este eroii mor iar lasii raman astfel ca destinul omenirii este autodistrugerea, raul nu ii poate controla pe cei puternici si ii pierde si se crede victorios ca ii detine pe cei slabi pentru ca nu poate fara ei, raul in sine este jalnic pentru ca este cuceritor, binele este autosuficient, infinit si perfect cine e indurerat devine si constient de ceva chiar daca nu intelege inca, faptul ca continui sa cauti inseamna ca esti in crestere spre implinire, pentru ca ceea ce este in facere este deja facut, cand o sa te simti responsabil o sa te poti bucura si de aventura, indiferent ce primesti

| aashir a răspuns:

Doua cuvinte.
Liber arbitru