anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă două persoane sunt obligate să fure (sub diverse amenințări) de către o a treia persoană, în fața lui Dumnezeu cei doi sunt la fel de vinovați ca și persoana care le-a ordonat furturile, sau au circumstanțe (religioase) atenuante?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Conform cu ceea ce știu despre religie, mai ales ortodoxie, e cam așa, pentru fapta lor va da fiecare răspundere în fața Domnului, adică God va judeca fiecare păcat în sine, la ăia doi de furt la cap de instigare și îndemnare la fapta cea spurcată. Însă pe lângă păcatul în sine Dumnezeul din ortodoxie (aștept să spună și alții din alte religii, la ei cum e) va judeca și parcursul omului pe Pământ, atitudinea lui, ba chiar și situația sau scopul din spatele păcatului însă să-ți spun acum cine va primi pedeapsa mai mare și cine pe cea mai mică, habar m-am. Exact asta vor să sublinieze teologii, că Dumnezeu nu judecă după tiparele noastre, nici chiar după tiparele cele mai ascetice și biblice, deși El a lăsat Biblia ca mărturie pentru noi, omenirea, ca să știm ce ne așteaptă, ce a fost și cum să ne comportăm, God e un Șmecher care judecă totul după propriul tipar Unic și neștiut de nimeni/neînțeles de nimeni, doar de El. Altfel spus, God poate ca două situații de genul propuse de tine aici să le judece diferit. Adică în primul caz să-l judece mai aspru pe instigator, pe cap, deoarece a avut o viață plină de alte păcate iar pe ăia cu furtul ba chiar să-i ducă în rai, iar într-un al doilea caz similar, God poate să îl ducă în Iad doar pe un jefuitor, deoarece ăla a făcut doar un alt păcat mai mare, cine știe ce nu-I PLACE LUI și al doilea jefuitor cu capul/instigatorul să ajungă în Rai chiar cu păcatul ăsta și cu multe altele micuțe, dar poate ei și-au mai amintit de El din an în Paște sau cine știe ce i-o fi plăcut Lui la ei.

Dacă e să gândim așa, am putea spune că God și conviețuirea noastră pe fața Mapamondului este o loterie zi de zi. Chiar și părând că făcând totul la perfecție, bine și evitând pe cât de mult reușim păcatele, e posibil ca totuși sufletul nostru să nu se salveze și să nu ajungă în Rai.

3 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Toti sunt vinovati.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu ar trebui sa fure.

Răspuns utilizator avertizat