anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca Dumnezeu a creat totul si intr-adevar cunoaste viitorul, de ce l-a mai creat pe Lucifer, stiind ca o sa devina dusmanul lui, iar din cauza lui vor suferi o gramada de oameni?
Adica, eu cu mintea mea de cocos, daca stiam ce urmeaza sa faca, nu il cream.
Poate ca nici nu exista Dumnezeu pana la urma.
Poate ca adevarul pe care noi il cunoastem, nu este chiar asa de adevarat.

41 răspunsuri:
| fllu07 a răspuns (pentru danut):

Apocalipsa 4:10, 11 - corect: Tatăl este în cer.
Ioan 14:12 când Isus a rostit aceste cuvinte era pe pământ deci nu în cer. Ca si tu dacă ești la Brașov si zici ca mergi la tatal tău la București, nu înseamnă că ești la București cu el. Înseamnă că o sa mergi. Deci Isus era pe pământ separat de Tatăl. Acu este în Cer, dar tot separat de Tatal.
Ioan 14.16 Duhul sfânt urma să rămână ÎN CEI CARE îl urmau pe Isus. Deci nu are cum sa fie o persoană de vreme ce era ÎN ei. Poate forța lui Dumnezeu. Da. Puterea pe care le-o dă oamenilor care îl caută. Da. Dar nu o persoană.
"Se vede ca până aici ai citit gresit Biblia, pentru restul mai studiază "
Dacă pentru unele învățături false ai un suport biblic care sfidează orice logica si orice rațiune, pentru ideile ca Dumnezeu a creat omul ca sa suplinească pierderea îngerilor, si ca Satan a adus păcatul si moartea, si ca sa aciuat pe pământ ca nu avea altă planetă, chiar nu ai ce răstălmaci, si bagi una ieftină: mai studiază?

| danut a răspuns (pentru fllu07):

CE RAU este cand NU CITESTI decat ce vrei din Biblie. DACA citeai putin mai jos, adica IOAN 15, AFLAI ca Duhul Sfant ESTE o fiinta, NU PERSOANA dar este O FIINTA fiindca ARE ACELEASI INSUSIRI ca o fiinta umana, MARTURISESTE.
Ioan 15, 26. Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatãl, adicã Duhul adevãrului, care purcede de la Tatãl, El va mãrturisi despre Mine.
27. Si voi de asemenea veti mãrturisi, pentru cã ati fost cu Mine de la început.
Dar DACA vei mai citi Biblia vei afla ca Duhul Sfant INVATA, CALAUZESTE, etc. DECI este o fiinta, NU AM SPUS PERSOANA ci o fiinta de natura NECUNOSCUTA. Ti-am spus, studiaza iar restul il poti afla din Biblie dar nu fac studii biblice la TPU. P.S. Logica umana NU are ce cauta in studiul Biblic.

Fals. Logica umană trebuie implicată în închinarea la Dumnezeu, este chiar îndemnul, sau porunca lui Isus Cristos: Matei 22:37 / Marcu 12:30 / Luca 10:27. În aceste locuri Isus ne poruncește sa il iubim pe Dumnezeu (deci nu pe el, că dacă era aceiași persoana cu Dumnezeu, spunea sa ma iubiți pe mine)... Cu tot cugetul. Iti las aici si definiția din dictionar pentru cuget:
CÚGET, cugete, s. n. 1. Capacitate de a gândi; gândire. 2. Gând, idee, părere. ♦ Imaginație, fantezie. 3. Minte, intelect. 4. (Înv.) Intenție, plan, proiect. 
CONCLUZIE: trebuie să implicam mintea, logica si rațiunea în închinarea la Dumnezeu. Altfel am fi niste oi docile. o turmă de oi care se ghidează după arhicunoscuta zicală: crede si nu cerceta.

Pentru logica si gandirea Divina, nu se aplica logica si gandirea umana cum incerci tu sa ne adormi.
Draga baietas, "urla" martori din tine, tu nu ai treaba decat sa ne arati ca Hristos Nu este Dumnezeu, asta se numeste ANATEMA. Citeste CREZUL Crestin si nu ne mai impuia capul cu Satanismele voastre de care NU veti scapa in veci. Faptul ca Fiul indeamna sa ne INCHINAM Taatalui nu iseamna decat RESPECTUL Fiului pentru Tata, nu ca Fiul nu este la fel ca Tatal. Insusi Fiul ne arata EGALITATEA dintre cei TREI in Matei 28, 19. Duceti-vã si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatãlui si al Fiului si al Sfântului Duh. In fata oamenilor toti trei sunt EGALI.
Ioan 3, 34. Cãci Acela, pe care L-a trimis Dumnezeu, vorbeste cuvintele lui Dumnezeu, pentru cã Dumnezeu nu-I dã Duhul cu mãsurã.
35. Tatãl iubeste pe Fiul, si a dat toate lucrurile în mâna Lui.
36. Cine crede în Fiul, are viata vesnicã; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viata, ci mânia lui Dumnezeu rãmâne peste el."

1Corinteni 15:28 atunci Fiul se va supune celui ce ia supus toate lucrurile. Cum e posibil Isus, egalul lui Dumnezeu, sa supună cuiva? Da nu-i problema, în mintea ta, cea fara argumente, te-ai gândit ca trebuie sa-i insulți pe Martori, deși nu ti-a zis nimeni nimic de ei. O discuție nu se poartă pe argumente si contraargumente. Ci pe lături. Huoo huooo martorii. huoo. Asta iti arată nivelul.

Ai citit GRESIT, in Biblie NU scrie ce ai spus tu cc u uite ce scrie:
24. În urmã, va veni sfârsitul, când El va da Împãrãtia în mâinile lui Dumnezeu Tatãl, dupã ce va fi nimicit orice domnie, orice stãpânire si orice putere.
25. Cãci trebuie ca El sã împãrãteascã pânã va pune pe toti vrãjmasii sub picioarele Sale.
26. Vrãjmasul cel din urmã, care va fi nimicit, va fi moartea.
27. Dumnezeu, în adevãr, "a pus totul sub picioarele Lui." Dar când zice cã totul I-a fost supus, se întelege cã afarã de Cel ce I-a supus totul.
28. Si când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sã fie totul în toti.

Unde e greșala? Deci scrie clar ca Isus, fiul, se va supune cuiva. Regele Regilor, si Domnul Domnilor, se va supune cuiva. Clar ca lui Dumnezeu. Deci asta arată că Isus este inferior lui Dumnezeu, si ca este o persoană distinctă, de vreme ce altcineva ia supus toate lucrurile.

Normal ca Isus ESTE Fiul dar ESTE Dumnezeu asa cum spune in Ioan, PRIN EL au fost facute TOATE, numai Dumnezeu putea creia TOTUL.
1. La început era Cuvântul si Cuvântul era cu Dumnezeu, si Cuvântul era Dumnezeu.
2. El era la început cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost fãcute prin El, si nimic din ce a fost fãcut, n-a fost fãcut fãrã El.
4. În El era viata, si viata era lumina oamenilor.
CE scrie in Ioan 1, 1, EL ERA Dumnezeu, Gata ca pangarim numele lui Dumnezeu si inca ceva, nici un asa zis martor nu va vedea FATA Domnului ci doar Focul Vesnic.

Păi ori fiu ori Dumnezeu. Cum poti refuza rațiunea? Zici ceva de genul masina pe care o avem în față normal ca este neagră. Dar este albă. Păi ori albă ori neagră? Însuși Isus spune că este inferior, vorbește despre Dumnezeu cu respect si supunere. Este evident că Isus este inferior, mai mic decât Dumnezeu. dovadă este și faptul că în Biblie nu apare cuvântul treime, sau trinitate. mă refer strict la cărțile canonice. Nu te mai lega de martorii lui Iehova ca o faci degeaba. Lovești în vânt. Plus ca ei oricum nu cred în focul veșnic, care oricum nu există? A-i speria, sau amenința cu focul veșnic pe Martorii lui Iehova este ca si cum ai speria oamenii mari cu bau bau.

"Păi ori fiu ori Dumnezeu. Cum poti refuza rațiunea?"
Care ratiune, cea umana? Glumesti?
1 Ioan 2, 22. Cine este mincinosul, dacã nu cel ce tãgãduieste cã Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tãgãduieste pe Tatãl si pe Fiul.
1 Ioan 4, 14. Si noi am vãzut si mãrturisim cã Tatãl a trimis pe Fiul ca sã fie Mântuitorul lumii.
15. Cine va mãrturisi cã Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rãmâne în el, si el în Dumnezeu.
1 Ioan 5, 7. (Cãci trei sunt care mãrturisesc în cer: Tatãl, Cuvântul si Duhul Sfânt si acesti trei una sunt.)
Ba ma leg de martori ca tot ce spui este de la acei ANATEMA. Focul nu arde vesnic ci URMARILE sunt vesnice.

| fllu07 a răspuns:

Nu tăgăduiește nimeni pe tatăl, sau pe fiul, ca Isus este Hristosul sau Unsul lui Dumnezeu. Eu iti dovedesc ca sunt persoane diferite, u roluri diferite si ca Isus este inferior lui Dumnezeu. Dar eu mi-am însușit punctul de vedere al Bibliei conform căruia Isus este fiul lui Dumnezeu, si este rege puternic, care în curând va curăța pământul si va restabili dreptatea. Ca nu cred in falsa doctrină a trinității, pe care însuși Isus a infirmat-o, spunând că merge în cer la tatal lui, si tatal oamenilor, DUMNEZEUL LUI, si Dumnezeul oamenilor. Păi cum este posibil ca în explicațiile tale, Isus Dumnezeu fiul, egalul tatălui, sa aiba un Dumnezeu la care să se închine? Tu asta nu poti explica. Si te ascunzi dupa faza ca il tagăduiesc pe fiul... esti copil în gândire. Mergi în continuare după dictonul crede si nu cerceta.