Nu inteleg de ce trebuie in primul rand sa crezi, cand poti sa stii, sa cunosti.
Ar fi mult mai eficient daca ni s-ar arata, asa am putea sa stim ca exista si sa ne incredem in el/ea.
Dovada neaga credinta. Cei ce se mantuiesc trebuie sa aiba o calitate in plus; si anume, aceea de a fi crezut evlavios. Oare daca D-zeu s-ar arata planetei (ceea ce a facut) astazi, nu ar fi prea usor, pe de o parte, sa crezi in D-zeu. Si pe de alta parte, nu crezi ca s-ar gasi oameni care sa gaseasca alte explicatii, sa creada in altceva, sa nu renunte la credinta lor (hindusa, budismul), sau chiar sa declanseze adevarate rasboaie religioase?
De ce trebuie sa crezi cand poti sa cunosti? D-zeu e atotstiutor. Omul are limite. E mediocru. E prins in lumea lui de fum. Nu crezi ca teoria Big Bang e o absurditate? Stii cum incepe? "La inceput era nimic. Apoi, Bang, si a aparut universul." Acuma tu o sa-mi spui ca nu e asa, ca e mai complexa etc. Dar in mare, asa e.
Pana cand crezi ca va evolua omul? Pana va muri, pana o sa ne parjoleaca soarele pe masura ce steaua ce ne incalzeste se mareste in masa si explodeaza, transformandu-se intr-o supernova. Ai sperante? Crezi ca omenirea va evoula suficient incat sa colonizeze universul? Sa facem calatorii inter-stelare? Sa gasim medii propice unde sa vietuim? Putin probabil. E mai probabil sa ne distrugem propria planeta in urmatorii 100 de ani, datorita poluarii, exploatarii masive, explozii atomice, poate razboaie atomice, diferentieri etnice, rasism si diferente de ideologii, de viziuni si de oplanuri de viitor.
Stii ca doar pentru a-ti vedea propria galaxie in totalitate ai avea nevoie de 100.000 de ani in care sa calatoresti cu viteza luminii (300.000 km/s aprox)? Poate gaurile de vierme; dar si aici sunt multe relative si probleme ce le consideram imposibil de rezolvat. E imposibil sa iesim din starea noastra de mediocritate si captivitate in cosmosul notru singuratic. SIngura sansa este speranta unui Dumnezeu salvator. Cheers.
Katczinski, ia zi-mi tu, cum s-a aratat Dumnezeu planetei?
Stii doar ca unui prost trebuie sa-i spui direct ce vrei, ca altfel nu intelege, nu stie sa interpreteze. Daca era mai "clar" in exprimare, poate il gaseam(asta in cazul in care AR EXISTA).
Nu, daca ar fi explicit, poate ca nu ar cauta nimeni explicatii. NU negi o forta atotputernica cand esti sigur ca exista.
De ce razboaie, cand adevarul ar fi in fata ta? Cred ca ar ramane toti muti si si-ar cere scuze unii altora pentru razboaiele de acum cateva secole.
"Omul are limite"...Asta e ideea. Crezi ca ar trebui sa ne multumim cu conditia de "retardati minatal"? Nu ar trebui sa ne dezvoltam? Sa evoluam? Sa devenim mai buni sau chiar perfecti?
"Nu crezi ca teoria Big Bang e o absurditate?" N-o fi corecta, dar e mai logica decat "Ne-a facut o forta din pamant", nu crezi? Pana se afla adevarul ideal, ma multumesc cu acesta. Prefer sa fiu prostit cat mai putin.
Exact, nu e chiar asa cum spui, dar daca nu intelegi, eu nu stau sa-ti explic ca scriu 3 pagini.
"Pana cand crezi ca va evolua omul? Pana va muri, pana o sa ne parjoleaca soarele...". Recunosc, sunt un idealist orientat spre viitor. Am si motive. Vrei sa afli de ce? Fiindca exista oameni pe lumea asta, popoare intregi chiar, care stiu sa faca o treaba. Japonia de exemplu, era distrusa total dupa al doilea razboi mondial. In nici 100 de ani, fara resurse, japonezii si-au reconstruit tara, fiindca au avut determinarea necesara.
Oamenii ca tine imi distrug totusi speranta, cei care "se multumesc cu conditia", care nu vor sa aspire la mai mult, mai maret sau mai bine. Tu, te rog ramai la stadiul de "retard mintal", de inapt, si asteapta zeul care vine sa salveze omenirea cand explodeaza Soarele. Tu nici macar n-ar trebui sa crezi ca o sa se intample asta, ca doar Dumnezeu nu o sa permita asa ceva...
Nu inteleg cum poti sa crezi ceva spus de niste oameni care te-au "mintit" cu Teoria Big Bang-ului...
Omenirea a ajuns in 40 de ani sa inventeze chestii care erau SF-uri, dar totusi, nu avem nici o sansa. Nu ne ajung 1. 5miliarde de ani ca sa plecam de aici, nu?
Oricum, tu pastreaza-ti credinta, fi sigur ca o sa te salveze un zeu atotputernic si ramai asa. Nu evolua, nu deveni mai bun, doar stai asa. Cheers.
Permite-mi sa incep cu inceputul. Iisus s-a aratat poporului iudeu acum 2013 ani. S-a aratat pentru a-ti oferi posiblitatea de mantuire. A fost mort si a inviat. A vindecat orbi, a inviat pe altii, a transformat apa in vin. Era El Dumnezeu? Da, daca are putere asupra mortii.
In al doilea rand. Cat de clar e suficient de clar pentru tine? Sunt, de asemenea un idealist, dar mi se pare destul de clar. Ai fost vreodata intr-o casa in care se intampla fenomene stranii (ca sa nu spun fantome, ca o sa negi)? Neaga-l pe Dumnezeu cand te confrunti cu diavolul. Atunci orice om cerseste iertare. Incearca sa vezi cum diavolul paraseste trupul celor posedati, sau casele posedate, atunci cand le arati crucea si le dai cu apa sfintita. De ce? O fi ceva in ADN-ul uman de isi revine creierul imediat din orice "boli" atunci cand vede crucea? Putin probabil.
De minuni ai auzit? Poate nu le consideri minuni, ci doar fenomene fizice. Gasesti o explicatie mai mult sau mai putin plauzibila pentru orice. Dar atunci cand un duhovnic se roaga cu evlavie, de ce se ridica de la pamant si stralucesc (au fost cazuri). O fi ceva in modul cum se reflecta lumina? Din nou, putin probabil.
De ce nu putrezesc anumiti oameni in pamant, si altii da? O fi ceva cu structura geologica? Iar, putin probabil. De ce sunt momente cand pur si simplu simti prezenta lui D-zeu? (La atei nu e cazul. Ei sunt lasati in pace, ca nu cumva sa se schimbe). Greu de explicat. De ce icoanele plang in biserica? De ce devin foarte grele dintr-o data? Si multe multe altele. Mie mi se pare destul de evident. D-zeu nu vine langa tine sa te traga de mana si sa-ti spuna "Uite-Ma. Sunt aici. Exist." Dar iti da suficiente indicii.
Sincer, cred ca adevarul biblic este asa doar sa poata fi inteles de mintile noastre umane. Dar noi intotdeauna vom face parte dintr-o poveste cu mai multe capitole. Fiind doar o parte dintr-o poveste mai lunga.
De ce razboaie cand adevarul e in fata ta? De ce Al Doilea Razboi Mondial, dupa primul care a devastat o Europa? De ce sa ruinam Europa din nou cand adevarul ne este in fata? De ce a mai trebuit sa ne batem o data pentru a confirma adevarul ca intotdeauna vor fi diferente intre oameni? I don't know. You be the judge. Nimeni nu si-a cerut scuze atunci. Si nici acum.
Idealist sunt si eu. Poate nu crezi, dar sunt adeptul stiintei si evolutiei. Religia nu neaga stiinta si evolutia. Pentru ca iubesc sa descopar tot mai multe din creatia lui Dumnezeu. Vom putea intr-o zi sa calatorim prin patiu? Foarte bine. Abia astept. Pacat ca nu o sa traiesc atat. Nu prea inteleg relevanta Japoniei in raspunsul tau.
Oamenii ca mine iti distrug speranta? Speranta pentru ce? Pentru explorarea spatiului cosmic fara un Dumnezeu? Speranta de a merge prin singuratate cosmica fara nici un scop si fara nici un viitor? Pentru ca, prietene, nu vei trai suficient incat sa explorezi spatiul. SI nici nu cred ca vei face o descoperire extraorinara care sa revolutioneze stiinta.
Eu nu ma multumesc cu conditia. Dupa cum am spus, mi-ar placea enorm sa explorez cosmosul. Sa simt alte medii favorabil vietii. Sa pot sa vad o galaxie intreaga, intr-o zi. Sa pot calatori cu viteza luminii. Sa pot sa calatoresc prin gauri de vierme. Sa ma pot teleporta.
Atentie! insa. Nu cred ca Dumnezeu ne-ar permite sa ajungem asa de departe. Si de asemenea nu cred ca omenirea va depasi cu mult 3000 de ani. Asta daca, desigur, nu ne autodistrugem pana atunci (stii tu, bombe atomice, poluare).
Nu ma consider un "retard mintal" asa cum spui tu...dar, mai degraba un om cu viziune. Nu astept un zeu care sa ma ia de mana si sa ma arunce in rai. SI nu ma consider o persoana foarte importanta. Sunt doar un om, pana la urma. In vastul univer, ce sunt eu? Inaintea lui D-zeu, ce sunt eu?
Nu-ti face griji insa, sunt foarte multe relative, stiintific vorbind, care pot perclita evolutia si specia umana. Avem asteroizi, avem comete, avem eruptii solare, avem cutremure, avem bombe atomice, avem eruptii vulcanice, avem defrisari, avem fabrici.
Daca-ti ajung 1.5 miliarde de ani sa pleci de pe Terra? Cred ca ar fi suficienti. Asta in cazul in care omul ar trai in egalitate si ar avea grija de planeta lui. Nu stiu daca tu o sa traiesti suficient sa vezi evolutia. Cine stie, poate suntem nemuritori in 50 de ani. Spera asta.
Inca o data, pentru ca vad ca ai repetat ideea cu evolutia la final, eu sunt adeptul evolutiei si dezvoltarii. Sa devin mai bun? Ce vrei sa spui cu asta? Ca daca crezi in D-zeu nu poti deveni mai bun? Religia, ca si stiinta, nu e perfecta.
Hai ca m-am plictisit de cat am scris. Te rog totusi sa nu-mi dai ignor cum au facut cei lalti atei dupa cateva schimburi de replici. As dori sa mai discutam si sa mai schimbam pareri. Cheers!
Nu poti sti asta. Ti-au bagat asta in cap niste oameni care au auzit si ei de la alti oameni si tot asa. Informatia poate fi alterata in viu grai iar Biblia nu reprezinta o sursa sigura.
Mai dumnezei, diavoli, zi-le cum vrei, eu nu cred in asa ceva. Pentru mine nu exista.
Bagi crucea in asta, stii totusi ca o fost luata de la egipteni? Ankh-ul este adevarata cruce si reprezinta canalizarea energiei in jurul corpului. Stiai asta? Probabil ca nu.
Totusi, egiptenii astia asupriti de crestinism stiau ceva. Crucea pastreaza forma corpului, pe cand Ankh-ul invaluie energia din jurul capului. Asta reprezinta o constiinta suprearealista, pe cand crucea simpla se axeaza doar pe energia din corp. De aici putem trage concluzia ca Kemetismul este superior crestinismului. Astia mai au ceva in plus, tablitele lui Thoth. Dar voi pe astea nu le bagati in seama, considerati doar biblia reala.
In fine...
Ce adevar este aici? Nu compara un razboi cu un astfel de scop(WW2) cu un razboi religios. Un razboi religios chiar nu are sens.
Daca (cum am spus) Dumnezeu s-ar arata, nu am mai avea ce discuta, caci toti s-ar teme de iad.
Japonia: voiam sa spun ca Japonezii, in nici 100 de ani si-au reconstruit tara(dupa WW2). Astfel de oameni ma umplu de speranta, cam asta era idea. Oameni care au un plan, il indeplinesc si devin mai buni. Inainte, Japonia nu era o putere mondiala. Acum intrece foarte multe tari.
Nu domnule, speranta catre ceva mai bun. Daca ne multumim cu starea actuala, nu mai putem evolua.
La ce-ti trebuie un Dumnezeu? Ne putem descurca singuri.Nu, probabil ca nu voi trai destul nici cat sa vad primul oras pe Marte, dar(nu ma bag neaparat in acest domeniu) incerc sa devin din ce in ce mai bun in ceea ce fac. Nu spun ca voi fi cine stie ce inventator, om de stiinta, dar incerc mereu sa-mi depasesc conditia in domeniul meu.
De ce sa ne permita un Dumnezeu? Gandeste-te putin, conform Bibliei, Dumnezeu a creat intreg universal si doar Terra cu viata. Vrei sa spui ca acel spatiu gol, in care nu traieste nimic altceva, nu il putem descoperi sau explora?
Aprpo de poluare, razboaie, etc. Tehnologia "verde" exista, bani exista, metode exista, doar determinare nu exista. Omul are tendinta sa amane pana in ultima clipa, pana cand se sufoca. Vad totusi ca ne-am trezit putin si poate ca pana in 2050 ne apucam sa folosim tehnologii care nu polueaza, in masa.
Aici iti pui singur piedici. Spui ca ai viziune, dar il pui imediat pe Dumnezeu inaintea ta. Gandeste-te in primul rand la tine, la familia ta si la specia umana, ca vad ca Dumnezeu nu ne prea protejeaza, deci trebuie sa ne protejam singuri.
Avem, avem di-toatie, dar pana acum n-am murit si pe zi ce trece suntem cu un pas mai aproape de a ne proteja singuri impotriva acestor pericole.
Pai ca atata ne trebuie. Speram la viitor si gandim in present. Daca de acum sunt posibile crearea de sange artificial, tesut neuronal, inimi artificiale, plamani artificiali si reproducerea de organe in laborator, in 50 de ani poate ajungem si noi la acest lucru.
"Sa devin mai bun? Ce vrei sa spui cu asta? Ca daca crezi in D-zeu nu poti deveni mai bun?" Nu, il pui pe Dumnezeu inaintea ta. El, cu fundul sau atotputernic sta bine mersi pe undeva(daca o exista) si nu da doi bani pe noi, din cate se vede.
Tu ar trebui sa fi preocupat de evolutia ta personala, de toate stadiile si laturile dezvoltarii tale personale. Cand ajungi la spiritual si psihic, iti pui piedici. Spui "Dumnezeu stie, Dumnezeu ma apara, Dumnezeu le face pe toate". "Eu sunt mic, insignificant si inapt". Prin asta, te blochezi.
Iisus(si asta daca o fi existat), ne-a invatat despre evolutia persoanei. Nu cred ca el a venit pe Pamant ca sa ne spuna ce sa credem, nu? Ar fi absurd dupa mine. Mai este un astfel de episode in istoria umanitatii, de care am pomenit mai sus. Thoth a fost zeu egiptean si conducator al Atlantisului. Nu stiu daca e adevarat, la fel cum nu stiu nici despre Iisus, dar Thoth a lasat 12 tablite de smarald pe Pamant. O sa-ti dau un link daca vrei sa le citesti, zi doar.
"Religia, ca si stiinta, nu e perfecta." De accord, dar stiinta se auto perfectioneaza Religia, cu cateva mici exceptii a ramas la fel.
N-am de ce sa-ti dau ignore, ai niste idei bune si incerci sa combini tot ce stii pentu a forma un intreg. Cam asta incerc si eu, dar la alt nivel.
Noroc!
Da, Infomatia a fost transmisa si de "niste oameni care au auzit si ei de la alti oameni si tot asa". Tu, stiind ca vei muri, nu ti-ar fi teama sa minti despre un Dumnezeu? Nu ti-ar fi teama sa iesi pe strazi si sa urli "Dumnezeu este asa, si asa, si asa..."?
Nu prea existau atei pe atunci, toata lumea credea in cineva. Si acel cineva in care credeau ei, i-ar fi pedepsit daca ar fi mintit. Pentru ca D-zeu este un ideal, iar ideal inseamna bunatate, si bunatate inseamna adevar. NU minciuna. Pe langa asta, Biblia fost scrisa, inainte ca acele "zvonuri raspandite" sa ajunga si la noi. Biblia e mai aproape de intamplare. Deci, e mai aproape de adevar. Biblia nu a fost scrisa de un oarecare betiv de pe atunci. Biblia a fost scrisa de oameni apropiati de D-zeu. De apostolii sai, de sfinti, de oameni cu har asupra carora a activat Duhul Sfant.
Deci ce e Biblia pana la urma? E o imbinare de mai multe scrieri, ai mai multor sfinti. Noul Testament, e mai relevant pentru ca a fost scris pe baza dovezii vii. Vechiul Testament a fost de asemenea relevant si adevarat. Pentru ca D-zeu comunica cu oamenii si inainte de venirea Lui. Prin profeti, oameni inzestrati cu evlavie si har. De aceea se stia ca Iisus va veni in lume sa o mantuiasca. Se cunostea venirea Mantuitorului, pentru ca a fost prezis asta de catre profetii, asupra carora, din nou, a activat Duhul Sfant.
Asa cum in Noul Testament, spre exemplu, este ultima scriere Apocalipsa, scrisa de catre Ioan, unde spune cum va fi sfarsitul lumii. Nu cum se va sfarsi lumea, dar cum va fi atunci. Este un fapt ce se va intampla. Candva.
Minunile sunt peste tot. E o minune ca te trezesti dimineata, fara sa fi murit pe timpul noptii. Doar ca nu stii sa apreciezi. Minunile nu se petrec in drum spre mall sau in club, ci in biserici, in manastiri, la duhovnici si oamenilor care il iubesc pe D-zeu.
Acuma, nu pot fi atat de ipocrit incat sa ma consider un Crestin adevarat, insa nu cred ca sunt atat de josnic incat sa nu-l pot iubi pe Dumnezeu. Preoti ce stralucesc in timp ce se roaga, duhovnici ce se ridica de la pamant ingenuncheati, icoane care plang sau se fac grele ca stana de piatra intr-o clipa. Ingeri ce salveaza oameni. Ingeri prinsi chiar pe camere de supraveghere; si avem cazuri in care, asa-zisii experti nu pot confirma ca este fake sau nu. Video-uri la care nu s-a intervenit. Care nu prezinta semne de prelucrare IT. http://www.youtube.com/watch?v=hZHUzHbFkJs uite unul.
Nu ca m-as lasa influentat de videoclipuri pe youtube. Ma bazez pe fapte. Asta e doar ceva "just in case".
Poti sa mergi in cealalta extrema. Ingerii nu prea sunt vazuti, dar demonii sunt peste tot.
http://www.youtube.com/watch?v=mvtQfOA1weg Aici sunt o serie de 22 de filmulete pe you tube. Daca ai destul interes sa le vezi pe toate e super. E suficient si 2-3. Din nou, e ceva doar "just in case" sa-ti arat si dovezile pe care voi le cereti atat de mult.
Ti-am spus, incearca sa-l negi pe D-zeu cand te confrunti cu demonii. Atunci orice om cerseste iertare. Nu crezi in demoni si ce ti-am dat eu nu e real? Du-te intr-o casa in care se petrec fenomene stranii. Du-te la exorcizati; du-te acolo si spune "Dumnezeu nu exista".
Al doilea subiect, crucea. In regula. Da, stiu ca crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul este un instrument de tortura. Dar NU ASTA E IDEEA. Ideea e ca Iisus a murit pe ea sa te salveze pe tine. Noi nu aratam crucea pentru ca ne place forma, ci pentru ca pe ea s-a jertfit un Dumnezeu. Nu conteaza ce origini are crucea, nu conteaza ce semnifica. Conteaza simbolul. Tablitele lui Thoth? "Cel care le-a scris este THOTH, un preot-rege atlant care a fondat o colonie în Egiptul antic după scufundarea tarii-mamă, Atlantida." Iata. El si-a fondat propria religie. Ce inseamna asta? Ca e o secta. Atlantida nici nu a fost gasita. Nici nu poti confirma existenta Atlantidei, si de acolo n-ai de unde sa stii ca tablitele vin intr-adevar de acolo. Tablitele alea apartin sectantilor. Nu le acordam atentie pentru ca nu merita sa ne pierdem timpul cu asa ceva: mitologie, mituri, zeii antici etc. Zeii au fost inventati, pentru ca oamenii stiau ca exista un Creator. Asta e diferenta. La noi a venit D-zeu pe Pamant. Poti sa-ti dai seama? Noi ne-am bazat pe fapte. Tablitele tale, zeii si toate astea sunt mituri. Sunt inventii; dar totusi au fost utile in lipsa cunoasterii Creatorului.
Ce urmeaza? Da, cum sa nu compari un Razboi Mondial cu unul Religios? Care-i diferenta? Tot razboi se numeste. Spune-mi care-i senzul unui razboi nuclear? De fapt, care-i sensul oricarui razboi? Doar onoare, ingamfare, mandrie si stereotipuri. Spune, de ce sa incepi un razboi (WWII, mondial, nuclear etc.) cand STII ca va aduce numai distrugere si suferinta?
"caci toti s-ar teme de iad." Dar de moarte nu era teama atat de mare? Stii ce atmosfera e intr-un razboi? STII? Nu cred. Citeste "Nimic nou pe frontul de vest", sa vezi ce "frumoasa" e atmosfera acolo. Sa vezi ce oroare, sa vezi ce rosu e cerul, sa vezi cum iti cad obuze in cap, sa vezi apocalipsa cu ochii tai, sa-ti fie teama de moarte atat de tare incat sa inebunesti, pur si simplu. Sa vezi cum traiesc soldatii, sa vezi cum le mor prietenii, si stiu ca intr-o zi nu vor mai fi atat de norocosti. Sa vezi cum e sa-ti infinga cineva o baioneta in spate, sa vezi cum e sa fii ciuruit de gloante, sa vezi cum e sa fii schelet, infometat, insetat, fara maini si fara picioare. Am citit undeva: "I-au oferit o moarte oribila; i-au taiat limba, urechile, i-au scos ochii, i-au rupt mainile si apoi i-a infundat gura si nasul cu talas (ramasita de la prelucrarea lemnului), murind astfel sufocat." Dar, niciodata nu lupta liderii politici. (adica cei care declanseaza razboiul). Intotdeauna populatia sufera in razboaie si nu liderii. Trist, nu?
Acum, Japonia. Exact. Japonezii singuri si-au construit tara. Se ce te asteptati? Sa primeasca ajutor de la alte state? Sigur ca asa au facut. Doar nu era sa traiasca in saracie. Un mai bun exemplu e Germania. Germanii au contruit o tara magnifica in 20 de ani, dupa ce a fost devastata de WWII. Hitler si regimul totalitar (nazismul) au fost oaia neagra. Nemtii sunt niste oameni impecabili. Mult mai sus decat majoritatea romanilor.
De asemenea, Japonia SINGURA si-a construit tara. Subliniez singura. Niciodata nu o sa vezi intreg globul ca lucreaza impreuna, daca asta e visul tau (Este si visul meu). Ei ca natie, da. Orice natie, poate fi unita si face lucruri mari. Insa toate natiile la un loc, nu prea cred. Africanii cu Eschimosii? Americanii cu Sovieticii? Germanii cu Francezii? Nu iese treaba buna. Romanii, la fel. Sper ca intr-o zi vom fi uniti, sa facem lucruri mari.
Toti speram la ceva mai bun. Cu D-zeu e mai usor si mai corect si mai adevarat. Nimeni nu se multumeste cu starea acutala. Intotdeauna vrem mai mult. Nu vezi cata evolutie in ultimii 25 de ani? Si asta s-a intamplat cu D-zeu langa noi. "La ce-ti trebuie un Dumnezeu? Ne putem descurca singuri." Nu domnule, nu te poti descurca singur. Crede-ma. Doar ti se pare. Crezi ca faptul ca nu ne-a lovit nici un asteroid pana acum e doar o coincidenta? Eu, in schimb am idealuri. Vreau sa fiu poet (sunt inca tanar).
La afirmatia aia "De ce sa ne permita un Dumnezeu?" chiar am ras. Scuza-ma dar mi se pare amuzanta. Crezi ca te poti ascunde de Dumnezeu? :)) Chiar daca ne-ar permite sa exploram spatiul (ceea ce ar fi chiar interesant; ar fi chiar super si as vrea asta), nu poti fugi de El. Chiar daca gasesti alte medii propice, D-zeu ar fi si acolo. Dumnezeu e omniprezent. El e Creatorul. Ce nu intelegi? Orice ai face, oriunde te-ai duce, orice ai gandi, esti in Creatia Lui si el este peste tot.
Apropo de alte civilizatii extraterestre. Crezi ca daca ar exista extraterestii, in vastul univers, care sa se fi nascut si sa fi evoluat cu miliarde de ani in urma, nu crezi ca ar fi evoluat suficient de mult incat sa poata face orice? Nu crezi ca ar fi putut in atata amar de timp sa construiasca tehnologii la care nici nu visam? Nu crezi ca ar fi inceput sa colonizeze universul si sa fie evidenta prezenta lor? Nu crezi ca ne-ar fi vizitat, folosint cine stie ce dispozitive de localizare a vietii pe distante uluitoare? Sa calatoreasca prin gauri de vierme? Sa se teleporteze? Sau macar sa ne fi trimis un mesaj?
Teoria multivers este chiar si mai vasta. Astfel ca, universul nostru nu ar fi singurul. Ci sunt numeroase alte universuri, numeroase alte exlpozii Big Bang, numeroase procese, numeroase evolutii. Atata amar de timp, si inca nici un semn ca n-am fi singur. De ce? PENTRU CA SUNTEM SINGURI.
Cred si eu, arata ca o mare risipa de spatiu. Iubesc stiinta, dar uneori e absurda. Nu poate raspunde intrebarile fundamentale, cum ar fi: Cum s-a format univerul? Cum a aparut viata? Cum se va sfarsi universul? Ce este in afara universului? Sunt si alte universuri? Exista viata pe alte planete? Au nevoie toate astea de un Creator? (DA). Crede-ma, imi place stiinta. O gasesc ca pe o modalitate de a descoperi Creatia lui D-zeu. E minunat sa cunosti.
Tehnologia verde o fi existand dar nu prea e folosita. Banii se cam termina. Resursele noastre se cam termina. Poluarea tot creste.
Am viziune, dar am nevoie de Creator, nu intelegi? Vorba aia "Cu D-zeu inainte". Gandeste-te omule, esti precum un diamant. Alea de care ai zis tu, tesut biologic, plamani artificiali, organe etc. Da, sunt faine. O sa continuie evolutia, desi nu stiu exact pentru cat timp. Stii, daca omul ar trai 800 de ani si nu 80, i s-ar sui lui D-zeu in cap. Asa si evolutia, la un moment dat trebuie un regres (un razboi, ceva) cand ajungem prea departe, crezand ca ne putem descurca singur.
Crede-ma ca Dumnezeu te iubeste asa cum nici nu poti sa-ti imaginezi. Nu e nepasator deloc. "Asa de mult a iubit D-zeu lumea incat a daruit pe unicul sau fiu pentru mantuirea ei." El e aici, langa noi toti. E langa tine chiar acum, dar tu Il ignori. Tu vrei sa traiesti fara El. SI totusi, El nu renunta la tine. Vezi cat te iubeste? (Nu cred ca vezi :( ).
Dumnezeu te face mai bun, asta-i clar. Si nu-mi pomeni mie de cruciade ca D-zeu nu a spus nimanui sa mearga sa omoare oameni. Si totusi, Cruciadele au fost pentru aparare. Cruciatii nu au mers la cucerire niciodata. Au aparat locurile sfinte, au promovat valorile corecte. Nu conta cine crede altceva. Erau nepasatori fata de aceia. Dar erau aspri si se aparau sangeros cand Crestinismul era atacat.
Evolutia nu e posibila fara D-zeu. Pentru simplul fapt ca -zeu e tot ce exista si tot ce nu exista, iar fara el nici tu, nici eu si nici lumea nu ar exista. Intelegi? Sigur ca noi suntem mici si nesimnificativi pe langa Dumnezeu. Fii fericit ca nu te-a laat sa mori; pentru ca te-a iubit si te iubeste. Pe tine si pe noi toti.
Te rog, da-mi link-ul cu cele 12 tablite de smarald ale lui Thoth, care spui tu ca le-a lasat pe Pamant.
Incepand cu finalul.
Uite link-ul:
http://www.horuscentre.org/......oth.pdf(le dau in engleza fiindca traducerea in romana nu este chiar exacta, si s-ar intampla ca in cazul bibliei in care ebraica a fost pocita in latina, apoi greaca, romana si alte alea...).
Sa mint despre un Dumnezeu...pai eu presupun ca (hapciu) cunosc adevarul. La fel si tu. Daca imi spui mie asta, tu presupui si ca ceea ce sustin eu este gresit, al tau fiind corect. De ce ai aceasta certitudine? Ai dovezi, la fel am si eu. Aici suntem egali.
Probabil ca se va sfarsi lumea candva, vom afla atunci(sau poate ca nu, din moment ce vom fi morti) ce se va intampla.
Nu stiu care-i sensul unui razboi, n-am inteles niciodata, dar eu vad razboiul ca un act ce echilibreaza societatea(marimea populatiei, relatiile internationale, etc).
Nu-ti face griji, am citit "Nimic Nou pe Frontul de Vest", Mein Kampf si aproape toate cartile lui Swen Hassel(mai am 2, Camarazi de front si Drum sangeros catre moarte). Am privit al doilea razboi mondial din aproape toate unghiurile, si inteleg care au fost implicatiile pentru conducatori si soldatii de rand.
(nu mai tin minte ordinea, ai scris foarte mult, asa ca ma duc si eu la ce subiect tin minte).
Exact, japonezii au reconstruit o tara, fara resurse(japonia fiind o tara foarte saraca din acest punct de vedere, deci n-au avut ce sa exporte) in nici 100 de ani. Ei nu cred in Dumnezeu, religiile lor fiind Budismul Zen si Shintoismul, deci Dumnezeu nu cred ca i-a ajutat in vreun fel si nici ei n-au avut nevoie de asa ceva.
Acum, in legatura cu tablitele: pai...Thoth a fost un conducator si preot atlant intr-adevar, dar el este si un zeu la egipteni, si multe alte civilizatii antice dezvoltate au acest om cu cap de pasare in desenele lor, inclusiv astecii. Tablitele sunt o dovada comparabila cu biblia, nu crezi? Exista, sunt descifrate, doar ca sunt mult mai vechi. Nu crezi ca din scrierile aflate in contradictie, numai una are dreptate? Cum vei citi in primul sau al doilea capitol, Thoth este atacat la inceput de un grup de "salbatici cu bate" si se apara cu un sceptru de lumina(in hieroglifele egiptene, el mai este prezentat tinand Ankh-ul: http://www.crystalinks.com/thothblue2.jpg), iar tablitele fac referire si la el. De ce nu pot fi considerate de tine sau de altii? Fiindca aveti o afinitate pentru biblie. In fine, merita citite dupa mine.
In tot textul de mai sus, mi-ai vorbit ca si cum esti sigur ca ar exista un Dumnezeu. Eu nu sunt sigur si cred ca ar trebui sa dezbatem problema pentru ambele cazuri.
Eu inchei aici, ai scris mult si iti respect implicarea, dar te rog scrie mai putin data viitoare caci n-am timp sa citesc atat.
Am scris atat de mult pentru ca am vazut implicarea ta de la inceput si am vrut sa-ti impartasesc aceeasi fascinatie. Da, sunt sigur ca exista un Dumnezeu. Da, iti respect credinta si inclinatia ta, cum ca nu ar exista asa ceva. O respect in primul rand pentru ca odata, mai demult, am fost foarte aproape de credinta ta.
Dumnezeu lasa oamenii sa construiasca. I-a lasat si pe romani sa faca asta, in conditiile in care ei in care nu isi cunosteau Creatorul. Lucrurile astea se intampla pentru ca El iubeste oamenii.
Da, Thoth poate a fost ceea ce spui tu. In cazul asta el a fost un om care a trait si a murit de moarte buna. Nu a inviat, nu s-a inaltat, nu a facut nimic sa demonstreze ca a fost Dumnezeu. Cel mai probabil oamenii l-au beatificat pentru curajul sau, exagerand desigur. Eu il vad atat pe Thoth cat si faza cu sceptrul de lumina pure fantezii. (mituri).
Subscriu la ce-ai spus. Mi-a luat ceva sa scriu, chiar daca am scris in graba. Scuza-mi greselile de ortografie. Sper sa mai avem discutii in viitor. Noroc!
N-ai citit tablitele. :-?
Am vazut ca e stricat link-ul.
Uite aici unul bun(sper): http://www.bibliotecapleyades.net/thot/esp_thot_1.htm
Spui ca nu a inviat, dar (fiindca n-ai citit-greseala mea in mare parte) nu stiai ca in tablita "The History of Thoth the Atlantean" spune ca el s-a reincarnat de foarte multe ori.
Acum nu vreau nici eu sa cred asta 100%, dar nici Biblia nu are o dovada mai clara cum ca Iisus a inviat si s-a inaltat decat tablitele in cazul lui Thoth.
EL spune ca s-a reincarnat. Nimeni nu poate confirma asta. Cel mai probail mintea sau nici el nu era sigur ce s-a intamplat. In schimb, Biblia povesteste existentra unui Fiu care a inviat, a murit, a facut minuni, IN VAZUL TUTUROR.
Cei ce au scris Biblia povesgteau ce au vazut. Povesteau ce au simtit. Poveteau cum l-au descoperit pe adevaratul Dumnezeu. Thoth pur si simplu a povestit cum ca ar fi fost si ar fi facut el nu stiu cand. Ar fi putut la fel de bine sa minta, sa-si infiinteze o religie sectanta si sa lase 10 tablite cum ca el ar fi un zeu. Ma rog. De oameni de astia e plina istoria. Dar ca Hristos nu a fost si nu va mai fi nimeni. Nici nu stiu cum poti sa-l compari pe Thoth ala cu Iisus. PS: Am citit materialul de pe site.
Adica vrei sa spui ca esti sigur ca acela a mintit si imperiul roman nu a mintit? sau evreii din acele timpuri? Era foarte usor, si probabil de aceea esti si tu asa de sigur de acest lucru. Gandeste-te totusi si la asta.
Un om poate minti. Un popor nu prea. Si de ce ar face-o? Doar nu se preaslaveau pe ei insisi, pentru a avea un interes in a minti. Il slaveau pe Cel pe care L-au vazut. Un om minte pentru propriul beneficiu. Din nou, oamenii mint greu pentru a slavi pe altul. Astfel ca, Thoth s-a autoproclamat zeu. Nimeni nu a spus: Da, Thoth este Dumnezeu. (in afara de el). Ceilalti ce credeau in el (daca avea adepti) erau prea -prosti- sa gandeasca singuri si erau influentati de orice adiere de vant. Metaforic vorbind. Probabil o fi zis: "Eu sunt Dumnezeu. Credeti asta. Eu m-am reincarnat." SI oamenii: Wooow. El chiar e un zeu. Sa ne inchinam lui. Ca si asa nu avem la ce ne inchina".
Poporul egiptean il considera zeu.
Bine, poate ca tu nu stii, dar se astepta de cateva secole un mesia in poporul evreu. Familia lui David a fost aleasa sa fie cea a mesiei.
Cand Iisus a aparut, evreii erau impacientati fiindca profetii au prezis venirea lui, omul care va salva poporul evreu. Uite ca a venit, totusi nu i-a salvat.
Un popor nu minte, dar poate fi indus in eroare prin propria sa prostie. Ce spune unul, cred toti(cum ai zis tu in cazul lui Thoth). Daca sunt chiar mai multe, ei bine, minciunica se propaga si mai repede(cei 12 apostoli, care au plecat sa predice prin toata Europa...ciudat totusi ca imparatul roman nu a zis nici ps cand a vazut ca -hapciu- crestinismul se propaga prin imperiu, deci teoria conform careia romanii au inventat crestinismul nu cade).
Din nou, da. "Poporul egiptean il considerau zeu" Subliniez "il considerau". Nu a facut NIMIC evident prin care sa dovedeasca ca el era cu adevarat un zeu. Iisus a facut. A murit si a inviat. Si nu le mai insir; probabil cunosti si tu ce spune Biblia. Pai mai sus am zis ca se cunostea venirea Mantuitorului. De unde stii ca erau oamenii impacientati? Chiar avem povestea magilor care erau foarte fericiti ca s-a nascut Mesia. Doar imparatul era "impacientat" pentru ca magii il numeau rege. Si se temea ca acest Iisus va domni ca si un rege, Irod fiind decazut. Ceea ce nu au inteles ei e ca Iisus nu era rege lumesc. Ci era rege in cer. Chiar spune: "Regatul meu este in ceruri." Si mai spune (lui Pilat): "Nu ai avea nici o putere asupra mea daca nu ti-ar fi fost data de sus".
Am vorbit mai sus; si tu ai zis "de ce razboi cand adevarul e in fata ta?" EI bine, iata. De ce minciuna cand Mantuitorul ti Se dezvaluie tie atat de evident.(minuni, inviere, predici)
Sfântul Andrei a fost apostolul geto-dacilor, adica al stramosilor nostri. Pe noi, ca romani, ne intereseaza activitatea Sfantului Andrei, care a predicat în teritoriul dintre Dunare şi Marea Neagra, Dobrogea de mai tarziu, cunoscut în izvoarele antice sub numele de "Scitia".
Un argument convingător asupra vechimii crestinismului romanesc ne oferă numeroasele cuvinte cu sens religios din fondul principal lexical al limbii romane, folosite din secolele III-IV pana azi. Trebuie mentionat că predicarea Evangheliei în cuprinsul imperiului roman a întampinat multe greutati, datorita faptului ca pana în anul 313 - când împaratul Constantin cel Mare (306-337) i-a acordat libertate, prin cunoscutul "Edict de la Mediolanum" (azi Milano) - era considerata ca "religio ilicita" (neadmisa). Dar dupa retragerea administratiei si a legiunilor romane din provincia Dacia, prin anii 271/275, s-au creat premise favorabile pentru răspândirea crestinismului în spatiul carpato-dunarean.
Deci, dupa Iisus, crestinismul a ajuns foarte devreme in Romania.
Iisus nu a venit sa salveze doar poporul iudeu. A venit sa salveze lumea intreaga.
Crestinismul a pornit de unde a fost Iisus. De ce ar spune un imparat roman ca o religie considerata interzisa se raspandeste sub domnia sa. Orice crestin era omorat atunci. Pana, in sfarsit, cum am spus, Constantin cel Mare.
Pe mine nu ma convinge. Nu am fost de fata cand a murit, inviat, deci nu cred nimic.
O fi inceput cu Iisus dar Iisus a murit mozaic.
Iar ma pui sa vorbesc mult. Ai mai nascocit una. Mozaic. Ok. Sa incepem.
Nu stiu de unde scoateti toate teoriile astea cum ca Iisus ar fi murit iudeu. Plus ca iudaismul sta la baza crestinismului, intr-un fel sau altul (prin faptul ca era monoteist). Plus ca, iudaismul începe cu legământul dintre Dumnezeu și Abraham. Iar Abraham (sau Avraam) este personaj Biblic al Vechiului Testament. Il gasim in Geneza. Iisus S-a nascut in acel context dar El nu s-a supus niciodata si nu a impartasit credinta pe care ar fi avut-o iudeii inainte de venirea Lui. Iisus era fiu al Creatorului. Iisus era un Dumnezeu. Nu putea sa creada in El insusi. Ce convertire? Sa se converteasca de la ce la ce? El s-a nascut intr-un loc in care oamenii erau iudei. Dar El, ca Dumnezeu adevarat, unde sa se converteasca? Pentru ca numele de Crestinism s-a acceptat mai tarziu. Oamenii credeau in el ca fiind D-zeu. Il slaveau. Apoi s-a "actualizat" credinta cu numele de Crestinism. Si oamenii au avut posibilitatea de convertire. Gandeste-te; El ca D-zeu, daca s-ar fi convertit, cui sa se roage? Tatalui Lui? Nu se cunostea Creatorul, pana la venirea lui Iisus. Iar Iisus este baza crestinismului. El era credinta.
Ce pot sa zic; Nu ai fost de fata cand s-au contruit piramidele. Nu ai fost de fata cand s-a format soarele, planetele, galaxiile. Nu ai fost de fata cand au existat dinozaurii. Nici cand s-a petrecut asa-zisul Big Bang nu ai fost de fata. Si totusi, crezi toate teoriile astea.
Si inca ceva despre ideea voastra cu Iisus mozaic. Biblia ebraică pentru evrei -Tanah-, se numește la creștini Vechiul Testament, ea fiind o colectie de scrieri sacre comune ale iudaismului și creștinismului. Deci primele cinci scrieri din Vechiul Testament sunt din Biblia mozaicilor. Dupa cum am spus; preceptele iudaismului au stat la baza religiei monoteiste Crestinism. Intr-un fel sau altul, cred ca iudaismul era putin pe calea cea dreapta. Se cunostea venirea lui Mesia din Vechiul Testament -poate din Biblia mozaicilor pentru ca apoi sa fie completata restul scrierilor din V.T. si mai apoi de Noul Testament. Trebuie sa stii insa ca Vechiul Testament nu s-a numit asa decat dupa aparitia celui de-al doilea. Precum razboiaiele mondiale - Primul a fost numit Primul, abia dupa Al Doilea. Iar scrierile mozaicilor apar si in Biblia noastra. La noi apar in Vechiul Testament, la ei apar in Biblia lor. Pentru ca numai pe aia o aveau. Iisus a completat Biblia pe care o avem astazi; si prin cateva concepte iudaice. El ne-a aratat ca este D-zeu si ne-a dat speranta. Off. Gata. Am terminat. Bafta.
Ca sa te lase sa-i descoperi tu. Ca sa te "testeze", cica. Sau mai bine zis pentru ca nu exista Nu fix asta s-ar intampla daca am crede in niste zei care nu exista? N-am avea niciun semn din partea lor, normal. Dar omul crede, ca e cam disperat si naiv.
Ca sa nu ne poata influenta alegerea de a crede sau nu(ca altfel toti s-ar face ca sunt credinciosi dar de fapt ei nu ar merita o viata vesnica). Este alegerea noastra daca credem, si cei care credem neconditionat meritam viata vesnica, iar cei care nu cred primesc exact ceea ce cred adica o viata imperfecta si limitata. Este alegerea noastra.
Dumnezeu este atotstiutor omniprezent. Da, puterea lui depaeste orice imaginatie. Da, poate face orice. Da, a creat totul.
Insa, omul a fost ceva mai special. A fost creat liber. Dumnezeu nu te face pe tine sa fii ateu, crestin, gay, criminal, incult s.a. Toate astea le dobandeti singur dupa ambitia ta. Pentru ca esti liber. El nu intervine in ceea ce esti in viata asta.
Ma face ateu pentru ca el imi pune toate intamplarie in fata, el mi-a dat gandirea, temperamentul asta, nu? Si stie ca astea m-ar fac ateu dar tot le lasa sa vina.
Asta pentru ca nu e de datoria Lui sa te mantuiasca pe tine. Si astea vin de la diavol, nu de la Dumnezeu. Diavolul ii spune lui Dumnezeu:"Lasa-ma si arat asta si ai sa vezi ca nu te iubeste asa cum pretinde." "Lasa-ma sa-i fac asta si ai sa vezi ca o sa renunte la tine".
E de datoria ta sa te mantuiesti. Iisus a murit pe cruce ca tu sa ai macar posibilitatea sa te mantuiesti. Pentru ca nu o aveai. Ce mai vrei sa faca? Sa te arunce direct in rai? Nu se poate. Macar atat sa faci si tu. Cea mai mare problema in Biblie e ca daca D-zeu este drept, atunci nu te poate ierta.
Ca o concluzie, Dumnezeu nu te face ateu, D-zeu nu vrea ca tu sa mori, D-zeu te iubeste si vrea sa te mantuiasca. Dar daca tu musti mana ce te ridica din flacari si ranesti sentimentele lui D-zeu, atunci el nu te poate mantui cu forta. De asta Crestinismul e o religie libera.
Asta e scopul existentei tale, sa traieti. Si asta e dorinta nuamarul unu a lui D-zeu, sa traieti. Lupta pentru vesnicie.
Http://www.youtube.com/watch?v=HATr4AYFb3c
E un video foarte frumos. Ar putea sa-ti schimbe parerea. God is my addiction.
Nu e datoria lui sa ne faca sa credem, atunci de ce mai are biblia? De ce mai incerca ceva cu omenirea?
Intotdeauna am crezut ca destinul conduce jumatate din viata oricarui om, iar caracterul cealalta jumatate.
Acuma, destin inseamna ce vrea D-zeu pentru tine. SI asta e ceva bun intr-adevar. El te vrea mantuit. Asta e dorinta Lui numarul 1, sa traiesti. Asta e scopul existentei tale. "Pentru ca atat a iubit D-zeu omul incat a dat pe unicul sau fiu pentru mantuirea lui.".
D-zeu VREA sa traieti. Trebuie doar sa vrei si tu. El si-a facut partea Lui, si inca e activ in lume. Acuma e randul tau. Doar nu crezi ca, o sa te ia de o mana si sa te arunce in rai fara sa faci nimic, nu?