Nu prea înțeleg la ce te referi. Dar dacă te întrebi ce s-ar întâmpla dacă nu am avea liber arbitru îți spun că Raul nu ar mai exista.
De ce?
Dumnezeu e dragoste iar dacă ființele create de El ar fi ca niște robotei nu ar avea cum sa apară Raul.
Avand liberul arbitru atât îngerii cât și noi, oamnii putem alege. Depinde de fiecare ce alege
Mă refer la faptul că Dumnezeu nu face binele cu forța adică utilizând violența. El nu împiedică un rău pentru că are El putere sau poate face asta pentru că atunci binele lui ar fi un moft un capriciu adică tot un rău.
În Evanghelie Iisus nu a făcut binele cu forța deși putea face asta!
Ca sa evite accidentele, dezastrele naturale, bolile, saracia, adica majoritatea lucrurilor care provoaca rau pe pamant n-ar trebui sa foloseasca niciun dram de violenta. Gandeste-te inainte sa scoti asemenea aberatii.
Poate accidentele, dezastrele naturale, bolile, saracia, adica majoritatea lucrurilor care provoaca rau pe pamant poate le provoacă michiduță!
La Iov i-a provocat chesti din acestea.
Da, fara demoni nu ar mai fi satana, fara satana numai sunt eretici si gata cu povestea zeului tau.
Intrebarea ta pleaca de la premisa absolut tembela ca libera exprimare ar fi un lucru rau.
Si ca Dumnezeu, in incercarea de a face bine ar fi obligat sa o limiteze.
Cred ca repet a suta oara dar se pare ca vorbesc pentru pereti. Ideea e ca Iisus nu o sa revina pe pamant si o sa se rastigneasca a doua oara la Acces Direct, eventual sa faca si cateva minuni persoanelor din public doar ca sa ai tu si restul ca tine o dovada. Si stii ce? Chiar daca ar face asta, tot n ati crede, pentru ca asa sunteti voi proiectati si va induceti asta in minte, ca nu exista, ca nu sunt dovezi si daca sunt dovezi...nuu, e fake, e o prostiiie.
Asa ca orice s ar intampla tu tot n ai sa crezi. Ai sa crezi cand vei ajunge in fata Lui la judecata si ai sa vrei sa poti da timpul sa mai schimbi ceva.
Voi crestini sunteti ceea ce ai scris acolo, prin faptele voastre, sunteti mai falsi decat o copie, clona, ipocriti pe fata dar vorbesti de iisus, mi-ar fi rusine sa pomenesc de dumnezeu vazand ceea ce se vede in jur, crestini cu numele, dumnezeu nu este de acord cu aiureli crestine
Dumnezeu e dragoste iar dacă ființele create de El ar fi ca niște robotei nu ar avea cum sa apară Raul.
fugi si citeste vechiul testament, ce dragoste, iubire, nu exista asa ceva in biblie
Acum 2 ore | Yavanna a răspuns (pentru dany1988):
Cred ca repet a suta oara dar se pare ca vorbesc pentru pereti. Ideea e ca Iisus nu o sa revina pe pamant si o sa se rastigneasca a doua oara la Acces Direct, eventual sa faca si cateva minuni persoanelor din public doar ca sa ai tu si restul ca tine o dovada. Si stii ce? Chiar daca ar face asta, tot n ati crede, pentru ca asa sunteti voi proiectati si va induceti asta in minte, ca nu exista, ca nu sunt dovezi si daca sunt dovezi...nuu, e fake, e o prostiiie.
Asa ca orice s ar intampla tu tot n ai sa crezi. Ai sa crezi cand vei ajunge in fata Lui la judecata si ai sa vrei sa poti da timpul sa mai schimbi ceva.
omule,omul te-a intrebat poate cineva sa dovedeasca ca exista Dumnezeu si tu bagi vrajeli,aiureli,noi vorbim de iahve el nu sa rastignit,dar de unde sa stii doar esti crestina, omule noi nu respingem nimic, nu exista nici o dovada ca exista dumnezeu, asta o recunoaste orice teolog, nu suntem impotriva lui dumnezeu asa cum tu nu esti impotriva lui zeus, acelasi dovezi sunt pentru ambi zei =zero, dupa ilogica ta, 5, 5 miliarde de persoane vor arde in iad vesnic si sunt impotriva lui Iisus ca nu cred in el, tu esti impotriva fantomelor,spiridusi, zane etc
prezinta o dovada clara ca exista dumnezeu si gata, se desfiinteaza si categoria asta, numai va fi ura religioasa in lume, voi crestini aveti mii de culte cu gandiri diferite, nici intre voi nu va intelegi, unul e impotriva altui
Yehova, zeul mentionat de tine, a fost inventat de evrei.
De vreme ce zeul asta nu exista, inseamna ca oponentii mentionati de tine sunt de fapt oponentii evreilor. Deci care-i problema evreilor cu paganii/"ereticii"? De ce i-au convertit cu forta la crestinism?
Deci intrebarea nu este daca am fi de acord cu un astfel de "Dumnezeu" pentru ca stim ca acesta oricum nu exista, ci intrebarea este de ce au inventat evreii crestinismul ca sa distruga paganismul? Care-i scopul lor? Asta ne arata istoria, explica asta.
Dumnezeu este obiectiv si imparțial. El nu se implica in viata omului. Asta o demonstrează stiinta, chiar dacă nu se stie cine e Dumnezeu.
Bossa100000 întreabă: