| mentholinks a întrebat:

Daca Dumnezeu chiar exista credeti ca este corect din partea Lui sa se ascunda, sa nu ne ofere o dovada clara a existentei Sale? Eu personal cred ca as fi un om mai bun daca as avea o dovada incontestabila a existentei lui Dumnezeu si as sti in mod cert ca El este real.

48 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Raspunsul il gasesti CHIAR in intrebarea ta.
Tu spui: : "Daca Dumnezeu chiar exista credeti ca este corect din partea Lui sa se ascunda, sa nu ne ofere o dovada clara a existentei Sale?"
deci DACA Dumnezeu s-ar arata atunci (te citam in continuare): "Eu personal cred ca as fi un om mai BUN daca as avea o dovada incontestabila a existentei lui Dumnezeu"
CONCLUZIE: ai fi un om mai bun DOAR de FRICA de Dumnezeu, de FRICA consecintelor faptelor facute de tine, de urmarile pacatelor FACUTE de tine, etc., etc.
Dumnezeu NU VREA ASTA ci vrea ca tu sa faci totul DOAR din dragoste pentru EL si pentru TOT ce a facut EL pentru tine. DIN credinta, nu de FRICA.

| mentholinks explică (pentru danut):

De unde sa stiu eu sau tu ce vrea Dumnezeu? Evreilor care au iesit din Egipt le-a vorbit de pe munte si a despicat marea inaintea lor deci nu cred ca e asa cum spui tu.

| danut a răspuns (pentru mentholinks):

Singurul loc unde Dumnezeu a lasat "instructiuni" omenirii ESTE Biblia. Daca o vei cerceta cu DORINTA reala de a afla adevarul, Dumnezeu SIGUR va gasi o cale sa te indrume cum trebuie.

| RAY a răspuns (pentru danut):

Dumnezeu NU VREA ASTA ci vrea ca tu sa faci totul DOAR din dragoste pentru EL si pentru TOT ce a facut EL pentru tine. DIN credinta, nu de FRICA.

dar te trimite in iadul vesnic daca nu crezi in el

Biblia care a fost modificata si care e interpretata de atatea secte si religii

| danut a răspuns (pentru RAY):

Daca esti foarte scrupulos exista si textul original dar nu cred ca este necesar pentru mantuire ci doar pentru cei ce cauta PRICINA de impotrivire.
Sincer eu folosesc o versiune comuna dar daca se leaga cineva de un amanunt merg la versiunea de baza.
Interpretarea (Bibliei) este doar Literala si doar prin sine insusi, restul sunt snoave.

Vezi ce inseamna sa faci comentarii din burta, Iadul nu exista dar un FOC cu consecinte vesnice va exista. Nu Dumnezeu te trimite in FOC ci singur alegi unde vrei sa mergi.

Tu ai scris ca din dragoste eu am scris ca esti obligat sa crezi in caz contrar intri in iadul vesnic sau nu esti mantuit, iisus a spus doar prin mine, nu eu am spus asta

Depinde de ce secta, religie vorbesti, eu nu vorbesc din burta, eu vorbesc din ceea ce afirmati voi crestini, voi afirmati ca exista iadul vesnic pentru cei care nu cred in iisus

https://www.crestinortodox.ro/tag/iadul/
https://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/16diferente.htm

Nimeni nu te poate obliga sa-L alegi pe Hristos, alegi ce iti place dar daca vrei cu Hristos atunci il alegi pe El.

Eu vorbeam de Biblie dar daca vrei "o secta" cauta la adventisti.

Iisus nu a facut secte, religii, voi sarbatoriti sabatul asta e bine biblic

"Iisus nu a facut secte," Ai dreptate, omul a facut secte.
"voi sarbatoriti sabatul asta e bine biblic". Ai dreptate, facem ce a facut si Isus.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Pai vezi credinta =a crede in ceva ce nu ai nevoie de dovezi de a crede, e un instrument perfect de manipulare, isi dai seama ei chiar cred ca exista absolut tot ce scrie in biblie si au o frica permanenta ca cineva le urmareste si ca daca se indoiesc de asta vor arde in iad pe veci, religia este o manipulare geniala man

http://istoria-universului-2020.blogspot.com/......ctive.html
http://istoria-universului-2020.blogspot.com/......-vand.html

oamenii care ucid pe alti,care se sinucid,care manipuleaza pe alti, este incredibila de puternica manipularea asta,desigur ca nu exista dovezii cei care au creat religia stiau asta,de asta iisus spune ca credinta e mai valoroasa decat a cerceta,toma a cercetat sa vada dar iisus i-a spus ferice de care nu au vazut dar au crezut,adica cei care au credinta oarba in mine vor intra in rai,cei care se folosesc de partea rationala vor intra pe veci in iad,nici pastori,preoti, papa de la roma si cei mai mari ai biserici nu cred in basme de astea, chiar ei recunosc ca da o speranta omului, daca omul vrea o speranta, credinta ei ce vina au, ei profita de asta si se imbogatesc prin asta

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

În Biblie spune "Crede și nu cerceta!", dar aici se referă la faptul că nu trebuie să îl cauți pe Dumnezeu în planul fizic.

| DeyCj a răspuns:

Dacă ar exista ca persoană, aș spune, și răspunsul este că precis s-ar arăta.Dar cum exista doar ca întruchipare omenească a unui cuvânt ideologic, de opoziție la științele oculte, normal că n-are cum să se arate.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Pf, prostii. Daca s-ar arata, ai fi un om mai bun "din cauza" Lui, nu ca asa ai vrea tu.
Un om bun poti sa fii si daca nu ai vreo dovada a existentei supranaturalului.

| AC4S4 a răspuns:

"Eu personal cred ca as fi un om mai bun daca as avea o dovada incontestabila a existentei lui Dumnezeu si as sti in mod cert ca El este real."

Nu s-ar mai numi credință. Credința, conform Evrei 11:1, este nădejdea în lucrurile care NU se văd.

| Steregoi a răspuns:

Tu nu-l cauti pe Dumnezeu. Tu faci propaganda.

| mentholinks explică (pentru Steregoi):

Ce treaba are scula cu prefectura? Raspunde la intrebare daca vrei.

| Steregoi a răspuns (pentru mentholinks):

Ce treaba ai tu cu Dumnezeu?

Vreau sa-l vad. Analogiile tale nu-si au rostul fiindca oamenii pot sa-l vada pe Dumnezeu. Adam si Eva sigur l-au vazut, Moise i-a vazut spatele, deci daca ar exista si ar vrea ni s-ar arata.

Nu se mai arata pentru ca vrea sa distruga complet aceasta lume necredincioasa si controversa iscata de Satan e la cote maxime. Totul e ca o liniste inaintea furtunii de la Armaghedon. Daca evreii ar fi ramas fideli ca natiune probabil Dumnezeu s-ar fi aratat si azi in mijlocul lor. Oricum nu s-a aratat sub forma lui reala ci o forma pe care s-o inteleaga cat de cat omul.

Adam nu l-a vazut pe Dumnezeu pe care doar il auzea. Nici Moise nu l-a vazut. Nu degeaba spune Dumnezeu ca nu l-a vazut si nu-l poate vedea omul.

Tu negi pana si lucrurile scrise in Biblie si chiar il faci mincinos pe Dumnezeu care insusi El ii spune lui Moise ca Il va vedea din spate doar ca sa-mi demonstrezi mie ce? Ca esti nesimtit? Din ce am observat tu te contrazici si cu ateii si cu crestinii si orice ar spune unul sau altul tu doar cauti sa contrazici indiferent ca e adevarat sau nu, biblic sau nu ba mergi pana intr-acolo ca inventezi lucruri si apelezi la minciuni. Tu ce treaba ai cu Dumnezeu?

Insusi Dumnezeu a spus ca nu l-a vazut niciun om si nu-l poate vedea niciun om. Moise a vazut doar niste efecte speciale adica o forma sub forma de spate. Spate de ce de stanca sau de deal? Nu specifica ce fel de spate in Biblie.

Hai sictir. Date-n s1oboz.

| Steregoi a răspuns:

Dumnezeu nu se ascunde. El nu poate fi vazut. Daca esti intr-o minge mare vezi mingea din exterior? Aia care aproximeaza forma Caii Lactee sunt credinciosi pentru ca ei nu vad de fapt forma ci o intuiesc. O bacterie nu vede omul in care se afla. laughing

| Mclaren12 a răspuns:

Un spalat pe creier ignorant spunea odata ca zeul biblic lucreaza prin oameni. Probabil lucreaza si prin criminalii care violeaza si ucid femei sau prin parlamentari care fura o tara intreaga de milioane de euro.
Dar de ce am crede ca era diferit daca exista zeul evreilor? Si in biblie se petreceau lucruri similare, furturi, crime etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Experiențele oamenilor care s-au intors din moarte cerebrală sunt o dovadă foarte bună. Lafel și minunile care se întâmpla în locurile Sfinte.

| mentholinks explică (pentru anonim_4396):

Nu cred ca acele experiente sunt o dovada fiindca fiecare din subiecti vad altfel raiul si iadul.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

"Experiențele oamenilor care s-au intors din moarte cerebrală sunt o dovadă foarte bună."

O dovada foarte buna pentru ce? Ca exista sau nu Dumnezeu.

Poti da macar un singur exemplu de minune?

P.S.: Exista atatia oameni care s-au intor din moarte clinica si nu au vazu absolut nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul este păcătos și de aceea Dumnezeu nu i se arată. Nici Îngerii nu au curaj să îl privească.

| Romanul86 a răspuns:

Pe Dumnezeu Îl simți apoi Îl „vezi".

| heracles a răspuns:

Daca dumnezeu chiar exista ar putea sa se arate, dar daca nu exista nimic? si totusi daca exista acel ceva, la care noi i spunem dumnezu, adica care a creat universul, ar putea fi o energie, iar omul prin natura s-a este o fiinta violenta, nu degeaba se afla in varful lantului trofic, daca nu ar fi fost asa omul nu ar fi supravietuit.Si in legatura cu dumnezeu(domnul-zeu)in biblie nu este vb de nici un dumnezeu acolo este vb de zeii, poate acei zeii ne-a creat(sa facem omul dupa chipul si asemanarea noastra)exista trei teorii in legatura cu crearea fiintei umane.
1. prin inginerie genetica(ingineria genetica nu mai este nici un secret, se practica in zilele noastre)
2.Am aparut in urma evolutiei.
3.Ne-a creat dumnezeu, dar nu cel biblic, ci energia aceea,o energie universala care poate lua diferite forme, si care este peste tot, si poate lua orice forme, de frunze, de pom, de animal, om, e.t.c. de fapt noi traim intr-un ocean de energie, suntem inconjurati de energie, si materia aceasta care este palpabila este tot energie condensata, grosiera, spune-i cum vrei, noi de fapt sunt corpuri energetice, de fapt nu numai noi, toate formele de viata, sunt corpuri energetice, si fiecare vibram.Asa ca nu te astepta sa apara acel dumnezeu barbos din bibblie pt.ca nu o sa apara nimic. traim -murim de fapt ne transformam, pentru. ca energia nu moare se transforma, posibil sa ramanem energie, poate nici nu o sa mai fim constienti de noi, pentru ca prin moarte corpul material dispare, si mai ramane energia aceea vibratoare, om mai fii constienti de noi, nu se stie, poate energia aceea pluteste asa prin univers, sau i-a alta forma, cine stie.

| heracles a răspuns:

Si apropo biblia este scrisa dupa cele sumeriene, egiptene, un fel de plagiat, scrierea sumeriana este mai veche decat biblia.

| heracles a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

O fii, dar nimeni nu mai spune nimic de ''tablitele de la tartaria'' daca ai auzit de ele, pastrate in muzeul de istorie din Cluj, dupa cercetari se spune ca sunt mai vechi decat scrierile cueniforme din Sumer, au aparut unele informatii ca ar fi niste falsuri, nu ma mir daca intr-o buna zi, ar disparea, hm, si o sa se zica, e si asa erau niste falsuri. nu s-a mai spus nimic de ele, din pacate nici nu au putut fi descifrate, poate in viitor, cine stie.