| MorcovMajestic a întrebat:

Daca Dumnezeu e BUN si atotputernic de ce nu a putut ierta pur si simplu umanitatea mizerabila (creata tot de el ca doar el a creat totul si el controleaza totul) si a trebuit sa ofere atata boala, tortura si moarte?

39 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ai vrea ca un pedofil care si omoara copii sa fie iertat pur si simplu?
Pe langa faptul ca e bun Dumbezeu e si drept, si drepratea Lui cere ca incalcarea poruncilir Lui sa aiba pařte de o pedeapsa, de aceea spube Biblia ca fara varsare de sange nu este iertare.
Pentru ca be iubeste si ca sa fie satisfacuta si dreptatea Lui, Mantuitorul Hristos a ales sa plateasca El pentru pacstele boastre, e ca si cum un judecator plateste El amenda pe care tot El a stabilut- o.

| anonimg a răspuns:

Oamenii au adus boala, tortura și moartea. Niciuna din acestea nu sunt de la Dumnezeu.

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu nu controleaza libertatea omului. La situatii mizerabile se ajunge cand omul refuza colaborarea cu Dumnezeu, cu harul Lui. In virtutea libertatii oferite omului, exista si posibilitatea refuzului. Cu toate consecintele ce decurg din asta...

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitivă. Nici în poveste nu e bun și atotputernic. Cei care nu citesc povestea sau nu o înțeleg, acceptă ideea promovată intens de unii indivizi că Dumnezeu ar fi bun și atotputernic.
E logic ca un Dumnezeu bun și atotputernic să facă numai lucruri bune și în cazul în care există lucruri rele, toată vina îi revine lui Dumnezeu pentru că e atotputernic și lasă răul să existe ceea ce echivalează cu acceptarea și favorizarea răului de unde se va deduce că Dumnezeu nu e bun. Mai exact ori e bun și nu e atotputernic, ori e rău și atotputernic, ori nu e nici bun și nici atotputernic.
În realitate nu e nici una, nici alta pentru că Dumnezeu nu există.

| halogen001 a răspuns:

Dacă umanitatea pare mizerabilă, acest lucru e din cauză că omul e doar o viețuitoare și o viețuitoare face orice poate face pentru a executa programul de viețuitoare, deci în principal supraviețuire, strângere de resurse, adaptare la mediu și înmulțire. De exemplu un microb nu întreabă omul dacă vrea să se îmbolnăvească și îl mănâncă de viu și de aceea avem boli. Așa face și omul. Nu întreabă o oaie dacă vrea să fie mâncată. Executarea programului de viețuitoare se face necondiționat. Un om mincinos, hoț și tâlhar nu va întreba pe nimeni dacă vrea să fie înșelat, mințit și tâlhărit și de aceea avem minciună, înșelătorie, hoție, tâlhărie și războaie.

| CostinAlamariu a răspuns:

Dumnezeu fiind BUN și atotputernic poate cu ușurință să ierte pe oricine, oricând, oriunde instantaneu. Problema nu e la Dumnezeu ci la noi, dacă noi vrem să intrăm într-o relație cu El. Vrem? Foarte, foarte mulți oameni nu vor asta. Crezi că Dumnezeu ar mai fi BUN dacă i-ar forța?

| StrongHeart a răspuns:

Ca sa dezbati acest subiect trebuie intai sa faci o alegere.
Este o dezbatere mai mult filozofica, decat religioasa.
Crezi ca omul are liber arbitru sau viata omului e complet determinata de forte exterioare?
Daca omul are liber arbitru de la natura, atunci nu crezi ca toata suferinta mentionata de tine, vine din alegerile omului? In cazul asta e, este Dumnezeu mai putin bun, sau mai putin puternic pentru ca il lasa pe om sa aiba liber arbitru, iar omul alege sa sufere, sa tortureze, sa creeze boli sau sa traiasca o viata nesanatoasa?

| AliGab a răspuns:

A creat totul dar nu controleaza totul. Omul are liber arbitru, nu este controlat de Dumnezeu, ca daca ar fi asa, nu ar mai fi existat nici intrebari stupide, nici razboaie, nici alte cate si mai acate rautati pe acest pamant. Dumnezeu nu a creat papusi si roboti, ci oameni.

| Irinel15123532 a răspuns:

Urmareste asta si vei intelege de ce, nu te mint, nu vreau sa iti irosesc timpul intr-un mod inutil, urmareste si vei intelege, te rog.

https://www.youtube.com/watch?v=AUPWJXTJ2bc&t=1626s&ab_channel=FlorinLucian

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

A fi bun nu inseamna si a fi nedrept.Omenirea, mai ales cum a ajuns in zilele noastre, nu merita sa fie iertata pur si simplu.

| slayer09 a răspuns:

Eu cred ca pamantul asta e facut ca sa ne slefuim sufletul, pamantul asta e mantuirea noastra, nu cred ca Dumnezeu o sa vrea sa nu mai existe rau in lume, cel putin nu in lumea asta. Si ne-a lasat noua pamantul ca sa cunoastem raul si binele si sa facem alegerile pe care le vrem sa le facem spre bine sau spre rau. Si toate fac parte din viata omului. Acum suferinta si tortura si boala si moartea sa stii ca nu sunt chiar asa de urate, daca ajungi sa intelegi viata si ce vrea Dumnezeu de la noi, si cu increderea deplina in El, vei ajunge sa percepi toata rautatea, boala, si etc din lumea asta ca o apasare doar, nu ca o suferinta mare cum tindem sa o le facem noi.

| CatalinLaurentiu02 a răspuns:

Pentru ca este si drept si noi de fapt meritam iadul pentru ceea ce suntem

| Pocait01 a răspuns:

Înainte să-ți răspund am nevoie să-mi explici ce înțelegi prin iertare și ce IMPLICĂ aceasta din perspectiva ta.

Până îmi spui îți las lămurirea asta: Da, Dumnezeu a creat totul, dar nu totul i se supune Lui și rânduielii pe care El a pus-o.

| Adutzu2 a răspuns:

Spune-mi si mie, cum sa-l ierte Dumnezeu pe halogen001 cand el spune ca: "Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitivă."? Cum sa te ierte Dumnezeu daca nu crezi in El? Sau cum sa te ierte daca nu ii ceri iertare? Cum sa nu fie BUN cand si-a dat Fiul sa moara pe cruce pentru pacatele noastre? Ar mai fi BUN daca s-ar baga peste alegerile noastre impotriva vointei noastre? Boala o trimite Dumnezeu pur si simplu peste noi? Sau de cele mai multe ori este consecinta alegerilor noastre (sedentarismul, gandurile negative, alimentatia nesanatoasa, etc.)? Cine se roaga mai des si este mai credincios, unul care este la necaz in suferinta, sau unul care are de toate si nu-l doare nimic?

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

Spune-mi Anduțu cum poate face un zeu atotputernic atotștiutor, inteligent și iubitor purici și păduchi, omul păcătos și cum poate lăsa un zeu atotputernic atotștiutor, inteligent și iubitor omul iubit în întunericul neștiinței, primitivismului și sărăciei să moară de foame, de sete, de boli, în accidente și în războaie.
Spune cine trebuie iertat, un zeu atotputernic care poate face orice și nu face ce trebuie sau un om neputincios care se chinuie să existe? Ce poți să ceri de la un om față de zeu?

Cum adică și-a dat fiul să moară? Cui l-a dat? Si pentru ce? Nu e Dumnezeu atotputernic? Adică dacă eu văd un om că moare de foame îmi omor fiul? La ce ajută așa ceva? Dacă sunt atotputernic mă duc și-i dau omului mâncare, îi dau condiții bune de viață să nu mai moară de foame. Pentru ce să-mi omor fiul. Asta e o prostie fără margini.
Cum adică să moară pentru păcatele noastre? Adică dacă un om îl omoară pe altul, eu să-mi omor fiul și asta înseamnă că a fost iertat păcatul criminalului? Ce fel de gândire e asta? Nu e mai cinstit și mai eficient să omori criminalul? Voi nu sunteți sănătoși. Orice prostie vă spune cineva voi o luați de bună.

Care boală e de la alegeri? Un virus sau o bacterie nu întrebă omul dacă vrea să se îmbolnăvească sau dacă a citit cartea cu povești absurde și primitive numită biblie.

Ce alegere face un om dacă un virus adus de o pasăre cum e gripa îl îmbolnăvește și îl omoară? Unde e puterea și bunătatea zeului?
Nu puteți gândi rațional? Dacă îți spune unul o prostie trebuie să-l crezi?
La cine să se roage omul bolnav? La un personaj imaginar care nu există?
De ce e alimentația nesănătoasă? Nu e Dumnezeu atotputernic și creatorul Universului? Nu poate creatorul Universului să dea o mâncare sănătoasă? Sau nu e treaba lui. Omul de unde să ia mâncare sănătoasă dacă cel atotputernic nu e în stare să dea ceva de mâncare la om. Își face omul singur mâncare cum poate și de aceea e nesănătoasă. Omul se înmulțește fără măsură și nu mai există pământ roditor care să dea mâncare sănătoasă pentru toți.

În cine crezi că are credință omul credincios? În Dumnezeu? Nu. Pentru că Dumnezeu cel atotputernic e invizibil și mut. Oricine poate spune ce vrea în numele lui Dumnezeu și de aceea avem 4300 de religii. https://www.shtiu.ro/......22916.html
Cine are nevoie de credința omului, Dumnezeu care nu are nevoie de om și poate produce dovezi sau omul mincinos pentru a-i fi crezută minciuna?
Când e nevoie de credință? Când nu sunt dovezi, pentru că dacă sunt dovezi se numește știință, nu credință. Când nu există dovezi? Când e minciună. Deci cine are nevoie de credință, Dumnezeu sau mincinosul? Mincinosul are nevoie de credință ca să-l poată prosti pe naivul credul și neștiutor.
Credința e drumul spre minciună, iar știința e adevărul.

Chiar din cartea "sfântă" se vede ce e Dumnezeu:
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=59&cap=13

Creatorul Universului n-are de unde da unor oameni o bucată de pământ, atotștiutorul nu știe ce e pe acel pământ și îndeamnă oamenii să trimită iscoade pentru a vedea dacă pământul e bun și dacă oamenii ce locuiesc acolo sunt slabi pentru a putea fi deposedați de pământul lor prin tâlhărie și război.

Cum e creatorul Universului din cartea cu povești puerile și absurde? E neputincios, neștiutor nedrept și necinstit.

E ca și cum eu aș avea o fabrică de mașini și dacă un om vine la mine pentru că are nevoie de o mașină, eu să-l trimit la câteva străzi mai în colo, să caute o mașină bună și să-i spun că dacă omul din ea e slab, atunci să-l arunce afară din mașină și mașina e a lui pentru că i-am dat-o eu.
Probabil de aici vine vorba "Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă." Te trimite la furat, la tâlhărit, la război, la cerșit și în cel mai bun caz la muncă.

Dacă exista un Dumnezeu bun, iubitor și atotputernic, toți oamenii se nășteau învățați, buni, deștepți, inteligenți, sănătoși, puternici, bogați și fericiți. Nu mai aveau de învățat, de muncit sau de furat.

Deci ce e Dumnezeu? E o minciună care justifică dorințele și acțiunile omului mincinos. E un fel de Bau-Bau.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

Atei din ăștia ca tine au existat dintotdeauna. Dar unul atât de revoltat împotriva lui Dumnezeu încât să facă romane dintr-un comentariu, mai rar. M-am plictisit citindu-l, credeam ca nu se mai termină. Eu respect faptul ca ai pierdut atâta timp pentru mine, așa ca îți spun o pildă (poveste, sau cum vrei sa-i spui):
Era odată un judecător înțelept si bun la suflet care era cunoscut pentru dreptatea lui neclintită de a judeca pe inculpați. Nimeni nu era mai drept ca el in judecată. Intr-o zi este adusă la judecată o femeie care facuse o ilegalitate. Pedeapsa pentru fapta ei era 30 de lovituri de bici. Femeia isi aștepta sentința de la judecător. Era totuși o problemă, ceva il frământa pe judecator. Femeia inculpată era mama sa. Toți din sala de judecată asteptau decizia înmărmuriți. Se întrebau dacă va fi drept si va aplica pedeapsa corecta, sau iubirea lui față de mama sa il va îndupleca sa o ierte? Dacă o ierta, nu mai era drept. Dacă aplica dreptatea, era judecat ca un om rău care nu-și iubeste mama si nu mai era bun la suflet. Judecatorul era prins intr-un paradox: Cum putea fi el si bun si drept în același timp!? In cele din urmă judecătorul de sentinta: -Pedeapsa este 30 de buciuiri, acum pe loc! Toată lumea era șocată. Cei cu biciul erau pregătiți sa aplice pedeapsa. -Așteptați un moment! spuse judecătorul care își dezbrăca cămașa si o acoperă pe mama cu trupul său ca să primească loviturile de bici in locul ei. -Acum puteți aplica pedeapsa!

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

Judecătorul a fost drept când a dat pedeapsa, dar a devenit infractor când a împiedicat executarea pedepsei, deci judecătorul trebuie judecat și pedepsit pentru împiedicarea executării pedepsei, iar mama lui trebuie pedepsită în continuare dacă e să fim drepți și corecți.
Dacă el primește pedeapsa în locul mamei lui, nu se face nici o dreptate. Pedeapsa trebuie să o primească infractorul, nu rudele infractorului sau alte persoane care n-au nici o treabă cu infracțiunea respectivă. Pedepsirea altei persoane în locul celei vinovate nu schimbă cu nimic situația persoanei vinovate, iar pedeapsa trebuie aplicată în continuare persoanei vinovate. Altfel e o bătaie de joc de genul unul face și altul trage, adică e o nedreptate.
Cum să fie iertat un criminal, dacă eu pedepsesc pe altcineva? Asta e o aberație logică, o fantezie absurdă și o nedreptate clară.
Pedeapsa e un fel de dresaj prin care o viețuitoare e constrânsă să execute anumite acțiuni sau să se supună unor reguli de frica durerii provocate de pedeapsă. Aici fiind vorba de mamă și fiu ar fi vorba de schimbarea pedepsei, deci durerea mamei provocată de biciuire e înlocuită de durerea "sufletească" provocată de biciuirea fiului, deci judecătorul e nedrept de 2 ori.
Prima nedreptate e înlocuirea pedepsei prin biciuire care era pedeapsa legală și corectă, cu durerea sufletească, deci el nu e corect, pentru că nu aplică pedeapsa prevăzută de lege.
A 2-a nedreptate e biciuirea aplicată judecătorului în locul mamei lui fiind vorba de aplicarea pedepsei altei persoane și anume judecătorului.
Prin urmare judecătorul nu mai e corect deloc. Soluția e pedepsirea mamei cu 30 lovituri așa cum e corect și în plus e necesară judecarea și pedepsirea judecătorului pentru împiedicarea executării pedepsei.
În asemenea cazuri se poate folosi alt judecător din start, un judecator care să nu fie un judecător implicat afectiv și care să dea soluții nedrepte.

Așa e și cu fantezia numită Iisus. Cine greșește, acela trebuie pedepsit. Pedepsirea unui personaj imaginar sau real diferit de persoana vinovată nu micșorează cu nimic vinovăția și nici pedeapsa celor vinovați. Iertarea se aplică doar celui vinovat fără legătură cu alte persoane. În cazul zeului din poveste, să spui că e atotputernic și după aceea să fie invizibil și mut și să lase răul să se întâmple echivalează cu acceptarea răului, iar vina de a nu fi stârpit răul revine în proporție covârșitoare zeului. Nu poți avea pretenție ca un om să fie bun și drept, dacă cel atotputernic tolerează răul. Puterea zeului fiind infinită, vina zeului devine infinită și ea, deci sursa răului e Dumnezeu, pentru că el are vina infinită și locul lui e în Iad, iar cine i se alătură înseamnă că vrea să meargă în Iad alături de Dumnezeu, cel mai vinovat dintre toți de toate relele care există.

| anonimg a răspuns (pentru halogen001):

Planul de mântuire a fost făcut mai înainte de crearea omului. Deci Dumnezeu a luat măsuri de salvare a omului mai înainte de a fi creat pe Adam.
Dacă în ochii noștri este inuman ca un părinte să-și lase copilul să trăiască fără speranță, fără niciun ajutor, cu cât mai mult Dumnezeu care este El Însuși dragoste nu putea să nu ne creeze atât cu libertatea de a păcătui, cât și cu posibilitatea de a ne salva.
Nu știu cum să mă exprim, dar în ființa noastră umană este scris, este întipărit, este cunoștința aceasta a vieții veșnice. Asta înseamnă că toți oamenii sunt copiii lui Dumnezeu, că suntem creați de El, indiferent că suntem de partea Lui sau nu. Și niciunul din noi nu s-a născut de partea lui Dumnezeu. Toți am fost răzvrătiți în toată puterea cuvântului, în faptă, în gând și în cuvânt, în atitudine.
Și cu tot răul pe care îl avem în noi, Dumnezeu luptă pentru noi ca să ne salveze. Planul de mântuire prin jertfa Domnului Hristos a fost adus, iar nu trebuie să facem altceva decât să-l acceptăm; nu trebuie să facem nimic altceva decât să acceptăm moartea Domnului Hristos în locul nostru în mod individual, personal.
Nimeni în tot universul nu ne putea salva din starea în care ne găsim. Niciun înger nu ne putea salva, deoarece și ei tot ființe create sunt, și este imposibil ca o ființă creată să poată salva o alta. Doar Acela care era egal cu Dumnezeu și care este Dumnezeu ne putea salva de la despărțirea de Dumnezeu și de la moartea veșnică -adica Isus Hristos.

Noi nu am fost creați ca să trăim așa cum trăim astăzi în cunoștința răului. Am fost creați cu libertatea aceasta, dar acest lucru nu a fost în planul divin. Satana a spus: "Veți cunoaște binele și răul și veți fi ca Dumnezeu". A spus-o ca și cum Dumnezeu ar fi ascuns de oameni o cunoștință mai înaltă decât știau ei și de care erau străini.
Lucifer, ființa creată de Domnul Hristos s-a revoltat împotriva lui Dumnezeu și a început să invidieze pe Creatorul său pentru că nu a fost invitat în sfaturile divine în ce privește creațiunea.
Nicio ființă creată de Dumnezeu -îngeri sau oameni- nu poate să trăiască veșnic cât timp este despărțită de Dumnezeu care este sursa vieții. Noi nu trebuie să trăim fără nădejdea vieții veșnice care ne-a dat-o Dumnezeu și care n-a cruțat pentru aceasta nici chiar pe Fiul Său pentru noi. Refuzul acestui sacrificiu făcut de Dumnezeu este de neiertat. Cum ar fi ca cineva să-și de-a viața pentru altcineva, și acesta de pe urmă să rămână indiferent față de cel mai înalt sacrificiu și privilegiu care i s-ar fi putut face? Dumnezeu ne-a creat și tot El ne-a răscumpărat din starea în care suntem. Nu trebuie decât să acceptăm și să spunem în inimile noastre: "Da, Doamne, accept jertfa Ta pentru ca eu să fiu salvat!"

| halogen001 a răspuns (pentru anonimg):

Sună frumos, dar e fals. Nu corespunde cu realitatea. Câți oameni cu viață veșnică am văzut? Zero. Cât poate fi credința unui om întreg la minte într-o poveste care este falsă, mincinoasă, puerilă, primitivă și absurdă? Zero. Povestea merge pentru prostit naivii care nu gândesc și acceptă orice minciună, orice aberație și orice absurditate drept adevăr. De unde să fie nădejde dintr-o minciună primitivă și absurdă? Zero nădejde. Totul din poveste e fals, mincinos și absurd. Numai un individ lipsit de minte poate accepta ca fiind serioase asemenea imbecilități. Cu toate acestea nu e nici o problemă. Un individ care nu e în stare să facă diferența dintre minciună și adevăr nici nu merită adevăr. Merită cât mai multă minciună până se satură de prostie. Suntem niște viețuitoare efemere, mincinoase, ipocrite iraționale și fricoase, care întotdeauna una spunem și alta facem. Suntem niște roboței naturali care execută programul de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. E normal să ne înșelăm și să ne mințim unii pe alții, pentru că asta înseamnă a fi viețuitoare. Un virus sau o bacterie nu întreabă un om dacă vrea să se îmbolnăvească și de aceea avem boli. Un lup nu întreabă o oaie dacă vrea să fie mâncată. La fel face și omul, nu întreabă o oaie dacă vrea să fie mâncată. Un mincinos, un hoț sau un tâlhar nu întreabă un om dacă vrea să fie mințit, furat și tâlhărit și de aceea avem minciună, hoție, tâlhărie și război. E un mod prin care viețuitoarea numită om strânge resurse conform programului de viețuitoare și nimic mai mult. Cum religia e o minciună e normal să existe, pentru că omul mincinos se folosește de naivitatea, lăcomia, frica și dorința de viață a omului obișnuit. Naivitatea, lăcomia, frica și dorința de viață sunt înscrise genetic în structura creierului prin selecție naturală în timp de milioane de ani. Comportamentul omului e determinat genetic și prin învățare. Mincinoșii se folosesc de învățare pentru a prosti omul naiv și pentru a-l determina prin minciună să execute comenzile lor. Așa ajunge omul să nu mai gândească și să aplice niște minciuni în viața lui efemeră. Dacă se îmbolnăvește, în loc să meargă la doctor, începe să se roage la spiridușul inexistent, să execute ritualuri primitive și să-l plătească pe omul mincinos degeaba pierzând timp, bani și sănătate. Mincinosul e atât de nesimțit și de nerușinat încât nu ezită să-i promită omului naiv viață veșnică exact după moarte. Avem de a face cu o simplă înșelăciune. Spiridușul atotputernic numit Dumnezeu devine instrumentul mincinosului prin care își justifică dorințele și acțiunile. Se fac bani frumoși cu minciuna numită Dumnezeu. Se prostește omul, se fac cruciade, inchiziție, războaie și așa mai departe. Se spune că spiridușul e atotputernic și vrea ba una, ba alta, dar spiridușul nu e nicăieri. Omul naiv, credul și neștiutor e prostit să meargă la război, să omoare pe alții, să execute ritualuri primitive, să nesocotească realitatea, să îngrădească libertățile altora și totul în numele spiridușului. Deci cum e religia? E minciună și înșelăciune. E rău? E rău, dar ținând cont că de la o viețuitoare nu poți avea pretenția să aibă rațiune prea multă, e un fenomen normal. Așa sunt viețuitoarele, se mănâncă una pe alta și trăiesc cât pot și cum pot. Binele și răul și dorința de viață n-au valoare decât pentru viețuitoare și sunt înscrise genetic de selecția naturală. Pentru o viețuitoare binele înseamnă tot ce înlesnește executarea programului de viețuitoare, iar răul este tot ce se împotrivește executării programului de viețuitoare care în principal înseamnă supraviețuire, adaptare la mediu, strângere de resurse și înmulțire. Materia se transformă, condițiile de existență a vieții nu vor mai exista și vor dispărea toate viețuitoarele, cu tot cu bine, cu rău și cu dorință de viață, de nemurire și de putere. De aceea nici nu mai contează viața, binele și răul sau dacă o viețuitoare trăiește bine sau prost, dacă e cinstită sau dacă e mincinoasă pentru că totul e trecător și e legat de niște viețuitoare iraționale. În societate, oamenii au inventat reguli de conviețuire care restrâng dreptul de a minți, de a fura, de a înșela și de a omorî, dar nu în totalitate și fiecare trăiește cum poate și cât poate. În final totul se va termina și va rămâne nimicul. Viața e drumul spre moarte. Acesta e adevărul.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

Ia spune tu. Ce anume mai exact ar putea face Dumnezeu sa oprească răul si nu face? Da-mi un exemplu de ceva concret!

| MorcovMajestic explică (pentru Adutzu2):

Pai e atotputernic sau nu/

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

La modul SF. Dumnezeu fiind atotstiutor si atotputernic poate construi inca un pamant mai bogat in resurse si sa transfere oamenii care doresc acolo. Poate sa primeasca in rai toti oamenii buni pe loc pentru ca stie viitorul. Fiind atotstiutor poate oferi omului stiinta care sa-i permita sa traiasca mult, bine, sanatos si frumos. Poate da omului resurse. Din cauza lipsei de resurse avem razboaie, hotie, inselaciune si talharie. Din cauza lipsei de tehnologie omul traieste prost si e sarac si bolnav. Asa ceva ar fi posibil doar daca ar exista un Dumnezeu. Cum nu exista nici un Dumnezeu ramane sa traiasca fiecare cum poate si cat poate ca animalele si sa ne mancam unii pe altii.

| MorcovMajestic explică (pentru halogen001):

Corect daca exista, era bun si atotstiutor nu lasa oamenii sa sufere pentru ego-ul lui de doi bani

| halogen001 a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Asa este.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

Acel pământ bogat de care vorbesti există deja. E acesta pe care traim. Tu nu prea știi pe ce lume trăiești. Există toate resursele de care avem nevoie pentru a trăi boierește fiecare om de pe planetă. Am putea trăi ca-n Rai, fără războaie, înșelăciune, hotie, talharie, dacă oamenii ar alege sa fie buni, si nu ar fi zgârciți, lacomi, plini de ură, invidie și aroganță. Si să nu-mi spui tu mie că ești fără de greșeală si că nu ai avut nici măcar un gând negativ niciodată în viața ta si meriți să fii transferat in Rai separat de cei care fac alegeri gresite!

| Adutzu2 a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Este si poate face orice. Da-mi si tu un exemplu concret, si iti zic eu de ce nu face lucrul la care te gândești tu.

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

E fals ce spui. Resursele pamantului sunt limitate. Stiinta omului e putina. Se termina gazele, petrolul, nu mai avem ingrasaminte chimice si vine foametea peste oameni. Oamenii se inmultesc fara masura si nu mai ajung resursele peentru toti.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

Asta ești manipulat sa crezi! Unii oameni de pe planetă sunt atât de lacomi încât vor toți banii pentru ei. Un exemplu: https://www.capital.ro/......ielor.html
Alt exemplu: https://ro.frwiki.wiki/wiki/Famille_Rockefeller
Ăștia si cu alti câțiva oameni, controlează aproape toți banii din lume. Noi restul planetei suntem in saracie pentru ca astora nu le mai ajunge averea.

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

Totuși dacă ne gândim la petrol sau la gaze e normal să se termine și după aceea ce facem? Suntem prea mulți și conducătorii vor și mai mulți. E mai bine să nu te naști decât să trăiești într-o lume a prostiei și lăcomiei.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

E alegerea omului sa fie lacom. Ar putea face multe cu banii ca să ajute restul populatie pentru ca Dumnezeu spune sa ne iubim aproapele. Nu moare nimeni de foame chiar daca s-ar termina petrolul si gazele asa cum ne mint ei. S-au născut multe genii, chiar si la noi in Romania, s-a inventat motorul cu APĂ. S-au inventat multe alternative la gaze si petrol. L-a noi in Romania s-a inventat o fabrică care transformă gunoiul in energie cu ZERO emisii poluante. Toți sunt "redusi la tacere" prin tot felul de mijloace de catre bogații lumii. Există multe resurse dar bogaților nu le mai ajunge, vor totul pentru ei.

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

"E alegerea omului sa fie lacom."
====
Asta înseamnă că nu e alegerea mea când un om mă minte, mă înșală, mă tâlhărește, mă otrăvește sau mă îmbolnăvește, iar Dumnezeu cel inexistent nu mă ajută cu nimic.
====
"Dumnezeu spune sa ne iubim aproapele"
====
Fals. Dumnezeu e mut și nu spune nimic. Așa pot spune și eu Dumnezeu vrea să mănânc înghețată pe băț.
====
"Nu moare nimeni de foame chiar dacă s-ar termina petrolul și gazele asa cum ne mint ei."
====
Fals. Pământul care nu are îngrășământ nu e roditor. După un timp recolta scade.
=====
"s-a inventat motorul cu APĂ"
=====
E minciună motorul cu apă. Dacă era adevărat îl făceau toți, iar cel care l-a făcut le spunea la toți. E o minciună fără valoare.
Dacă mergea motorul cu apă nu se mai luptau bogătașii după petrol și gaze. Făceau motoare cu apă.
=====
"S-au inventat multe alternative la gaze si petrol"
========
Nu sunt eficiente, iar în unele locuri petrolul nu poate fi înlocuit.
=====
"fabrică care transformă gunoiul in energie cu ZERO emisii poluante"
=====
Nu e așa de rentabilă afacerea. Dacă era bună, funcționa. Nu închide nimeni o afacere din care ies bani.
======
"Există multe resurse dar bogaților nu le mai ajunge, vor totul pentru ei."
======
Bogatul are acces la toate resursele și dacă exista o resursă bună o folosea. Tot ce există e maximul ce se poate cu tehnologia existentă. Dacă exista altă tehnologie, bogatul o avea și o folosea ca să se îmbogățească, pentru că bogații au totul.
Faptul că avem războaie ne arată că resursele sunt limitate și bogații se luptă pentru ele.
Dacă exista un Dumnezeu, ajuta oamenii buni. Dacă nu-i ajută înseamnă că toți oamenii sunt răi, deci creația lui Dumnezeu e omul rău, deci Dumnezeu e sursa răului, Dumnezeu e însuși răul și Iadul.
Adevărul e că nu există nici un Dumnezeu.
Există doar omul care e o viețuitoare ce execută programul de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse, adaptare la mediu și înmulțire. Viețuitoarea e un robot creat de natură și vrea resurse, vrea viață și vrea înmulțire pentru că așa e programul de viețuitoare.
Cum scrie natura programul de viețuitoare?
Vrea natura să scrie programul de viețuitoare? Vrea natura binele sau răul omului? Știe natura să scrie programul de viețuitoare? Știe natura ce face? Nimic din toate acestea. Peste tot răspunsul e nu. Selecția naturală care înseamnă "întâmplarea + supraviețuiește cine poate și cine nu moare" face totul prin încercare și eroare.
Materia se organizează la întâmplare. Când apare o formă de organizare ce respectă caracteristicile vieții, acea formă merge mai departe.
Apar la întâmplare viețuitoare care vor viată și care nu vor. Cele care vor merg mai departe, iar celelalte mor.
De asta după milioane de ani de evoluție toate viețuitoarele vor viață. Dacă te apropii de o pasăre fuge ca să-și apere viața.
Asta e o viețuitoare. Un roboțel. Viata, binele și răul au valoare doar pentru viețuitoare. Pentru o piatră nu contează cine cum și cât trăiește.
Dacă exista un Dumnezeu era vizibil, nu era mut, ajuta omul, spunea omului ce trebuie să facă, nu cerea credință și nu era primitiv.
Credință și ritualuri primitive cere doar omul mincinos ca să trăiască de pe urma celui naiv.
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa inseamna să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia învață cel mai mare neadevăr, că moartea nu este sfârșitul."

| anonimg a răspuns (pentru halogen001):

Dacă vrei ca oamenii răi să nu mai existe, ieși din mijlocul lor și nu te face părtaș răului făcut de ei și consecințelor faptelor lor rele.
Dacă vrei o lume mai bună, treci de partea lui Dumnezeu și El te va ridica deasupra tuturor. Căci poziția în care te afli acum nu-ți este de niciun folos, de niciun ajutor.
Oamenii se ceartă cu Dumnezeu nu de ieri și nici de azi, ci chiar încă din gradina Edenului; dar Dumnezeu nu Se schimbă. Noi trebuie să ne schimbăm; și această schimbare va avea loc atunci când ne vom opri și nu ne vom mai certa cu Acela care ne vrea binele.
Căci Dumnezeu nu are nevoie de oameni -noi existăm pentru că ne iubește; ci noi avem nevoie de El. Și lumea aceasta nu-mi poate împlini nevoile mele; de aceea am trecut de partea Lui. Și am cunoscut că nevoile spirituale sunt mai mari și mai vitale decât cele trupești. Da, pentru lume lucrul acesta este o nebunie. Dar nebunia aceasta este folositoare pentru mine. O nevoie este nevoie, chiar dacă în ochii celor mai mulți este nebunie. Și această nevoie nu este ca aceea a dependenților de anumite vicii. Pentru că nevoia aceasta a mea este singura cale prin care voi putea fi scos din mijlocul vieții acesteia pline de suferință și moarte. Tot ce am de făcut este să renunț la defectele mele de caracter, fără de care nu mă pot bucura de viața viitoare. Trupul muritor îmi va fi schimbat într-o clipă; dar pentru ca să mă bucur de libertate deplină trebuie să lupt cu defectele mele de caracter. Nimeni, nici măcar în viața aceasta nu se poate bucura de viață fără lupta împotriva răului care există în caracterul său. Asta este lupta pe care trebuie să o ducem fiecare om născut pe pământ. Timpul petrecut luptând împotriva lui Dumnezeu, indiferent că El există sau nu în ochii noștri, este un timp pierdut. Viața aceasta este doar un timp de pregătire pentru ce-a veșnică. Și timpul este scurt. Și doar Dumnezeu ne poate ajuta să luptăm cu noi înșine, cu răul care există în noi și care este lipit de noi. Și o conștiință sănătoasă ne spune că trebuie să luptăm cu defectele de caracter: cu cele născute și luate de la părinții noștri prin adn, cât și cu cele dobândite pe parcursul vieții. A privi la oameni este ce-a mai mare greșeală. Nici la noi nu trebuie să privim, pentru că tot oameni suntem și ne vom descuraja.
Viața este drumul spre Hristos. Altfel numai viață nu se poate numi aceasta. Că toți trăim pe pământ, nu doar tu, și toți cunoaștem ce fel de viață este aceasta.

| halogen001 a răspuns (pentru anonimg):

Ca să vorbesc de Dumnezeu, ar trebui mai întâi să existe Dumnezeu. Cum Dumnezeu nu există e ca și cum aș vorbi de Zâna Măseluță. În același timp știu ce e viața și e doar nimic. Deci nici nu mai contează despre ce vorbesc. Viața e o stare a materiei pe o perioadă finită de timp după care vine nimicul și cuprinde totul.

| halogen001 a răspuns (pentru anonimg):

Viața este drumul spre Hristos.
============
Eu știu că viața e drumul spre moarte, deci Hristos = moartea = nimicul. E cât se poate de adevărat. Nimeni nu poate învinge moartea, deci moartea e puternică. Moartea e Dumnezeu.

| halogen001 a răspuns (pentru anonimg):

De ce pare omul rău? Omul e o viețuitoare și face orice pentru binele propriu chiar dacă e rău pentru alte viețuitoare.
Lipsa de resurse face omul rău. Lipsa de resurse face viețuitoarele să se lupte pentru resurse. Așa e orice viețuitoare. Viețuitoarele sunt roboței complicați. Nu acționează numai singure. Se unesc. Așa se unesc și oamenii și lupii, chiar omul e o aglomerare de celule care supraviețuiesc împreună având funcții diferite.
Nu suntem altceva decât niște viețuitoare efemere care vrem mai mult, vrem mai bine, pentru că așa e programul de viețuitoare rezultat din selecția naturală.
Un om fură când nu are. Dacă are mai greu merge la furat.
Lupta pentru resurse cu orice preț e caracteristica tuturor viețuitoarelor și de aceea se mănâncă una pe alta, avem boli, hoție, înșelăciune și războaie.
Dacă exista un Dumnezeu bun și puternic, omul era făcut bun, inteligent și bogat. Avea tot ce-i trebuie. Nu mai avea de ce să fure, să înșele și să meargă la război.
Lipsa resurselor e cauza răului.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

Nu am pierdut timpul să-ți citesc tot comentariul. Îți raspund la prima întrebare. Nu e alegerea ta sa te tâlhărească unul! E alegerea tâlharului sa te tâlhărească. Iti mai spun ceva ce nu știi: NU există frig, NU există întuneric, NU există RĂU! Toate acestea sunt LIPSA la căldură, la lumină, iar răul este lipsa bunătății lui Dumnezeu. Tu nu înțelegi oricum. Dar trebuie să știi ca ce am spus eu nu-s minciuni.
Uite aici un motor cu apă: https://www.youtube.com/......tps?/watch
Uite aici, combustibil din gunoi menajer: https://www.youtube.com/......tps?/watch
Mai caută si tu, invențiile lui Iulian Horneț (inventie: piroliza), Florian Colceag si altii. Genii există, soluții există dar nu se dorește. Vor sa ne țină in sărăcie.

| halogen001 a răspuns (pentru Adutzu2):

La clipul cu mașina cu apă se face electroliza apei și se folosește 60% motorină și 40% hidrogen dacă e să îl credem pe cuvânt, https://youtu.be/NDRDnr_J8Kc?t=188 deci dacă nu are motorină nu merge. E un fel de parodie. Dacă mergea bine făceau toți. Nu poți folosi energia electrică de la alternator, să descompui apa în oxigen și hidrogen, să arzi la loc hidrogenul și să faci apa la loc și să obții energie în plus. Ar fi un perpetuum mobile care nu există (puneam apa ce iese de la țeava de eșapament să intre din nou în rezervorul cu apă și nu mai consumam nici apă, mergeai 1 milion de Km fără nimic). Se consumă energie cu căldura care se pierde în urma arderii hidrogenului, energia mecanică de la frecare plus energia necesară deplasării mașinii plus energia necesară descompunerii apei. De aceea folosește motorină. Dacă era să meargă cu hidrogen, nu mai avea nevoie de motorină, iar energia produsă de arderea hidrogenului nu e suficientă să descompună apa în H și O în cantitate așa de mare încât să întrețină mișcarea. În final e o complicație inutilă care mărește consumul de motorină. Dacă era serios, nu mai vorbea de 60% motorină și 40% hidrogen și măcar spunea câtă motorină consumă direct și câtă motorină consumă cu instalație. Deci e o prostie.
E și normal că nu poți compara un om fără școală cu un inginer de la BMW, Ford sau de la Toyota. Acolo sunt oameni pricepuți care au cunoștințe serioase de fizică, chimie și matematică. Dacă orice om nepregătit ar fi în stare să facă o mașină, atunci aveam mașini cu cel puțin cu 2000 ani în urmă.
Practic ceea ce vedem e o prostie și e exact ceea ce e în stare să facă un om simplu, neștiutor și nepregătit.

La clipul 2 nu e combustibil nepoluant. Avantajul e că mai reduce din deșeuri, dar acea reducere se face cu consum de energie dacă nu e vorba de biogaz produs de bacterii și în orice caz rezultă un combustibil ce trebuie ars, ceea ce produce fum și poluare. Nu e ca producerea de hidrogen care după ce arde rezultă apă. Se produce o hidrocarbură care arde și rezultă dioxid de carbon plus alte substanțe poluante. Dacă era rentabilă afacerea, nu dădea faliment și o preluau toți. Deci nu e cine știe ce invenție. Zicea de producerea de kerosen, deci un combustibil care poluează. Nu se știe câtă energie era necesară pentru prelucrarea deșeurilor. În lume sunt oameni de știință mult mai avansați decât cei din România. România nu produce procesoare de calculator sau de telefon și componente electronice. Suntem mai primitivi. Știința costă timp, bani, resurse și inteligență pe care România nu le are.
Dacă exista un Dumnezeu care să fi produs conștient tot ce există, atunci dădea acele cunoștințe omului și nu mai era nevoie ca omul să se prostească și să polueze.
Nu există nici un Dumnezeu. Există doar viețuitoare. Omul însuși e un ansamblu de celule cu diferite funcții care trăiesc ajutându-se reciproc. După ce moare omul nu mai rămâne nimic. Nu există nici un suflet. Sunt doar viețuitoare generate de proprietățile materiei și trecerea timpului, deci nu e nici un suflet și nici un Dumnezeu.
Un Dumnezeu nu ar fi făcut niște viețuitoare neputincioase care se mănâncă unele pe altele. Ar fi găsit resurse ca viețuitoarele să nu se mănânce unele pe altele că nu-i frumos. E foarte urât să ai boli, pentru că viețuitoarele bacterii, viruși și paraziți mănâncă omul. E foarte urât ca oamenii să se mintă, să se înșele să se exploateze unul pe altul și să meargă la război pentru resurse. E un fel de canibalism.
Un Dumnezeu găsea energie, alta decât să se mănânce om cu om.
De asta spun că nu există Dumnezeu.
Și dacă ar exista (deși nu se vede deloc că ar exista), atunci dacă tot nu ajută omul cu nimic, atunci nu avem nevoie de el.
Viață veșnică? Asta e numai în povești. Nu se vede nici urmă de rai, iad sau om cu viață veșnică. E prosteală pe față.

Nu e știința românească la nivel de vârf pentru că suntem săraci. Folosirea deșeurilor pentru încălzire implică ardere și poluare. Toate substanțele toxice din deșeuri merg în atmosferă. E foarte greu să filtrezi acele gaze arse.

Dacă exista un Dumnezeu nu lăsa omul să se chinuie, să fie bolnav, să nu aibă apă, mâncare, căldură și nu îl lăsa să meargă la război.

Deci totul e minciună. Dar nu e nici o problemă. Murim toți fie că vrem, fie că nu vrem și se termină canibalismul, minciuna, hoția și războiul. Apare liniștea finală a nimicului și a morții. Asta e viața, cu sau fără Dumnezeu.

| Adutzu2 a răspuns (pentru halogen001):

Nu am ce sa mai discut cu tine, tu ești Gică-contra. Sa fii sănătos!

| cristi202 a răspuns (pentru Adutzu2):

Bune intrebari!