| DarkAndDreary a întrebat:

Daca dumnezeu e omnipotent poate face o piatra pe care sa n-o poata sparge?

39 răspunsuri:
| Inferno a răspuns (pentru martzian):

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Nedeterminare

Infinit - infinit nu este egal cu zero.

| BaiatulAnonim a răspuns (pentru martzian):

Confunzi sensul beletristic al cuvantului cu sensul utilizat in matematica. Aici nu pot decat sa ii dau dreptate lui Inferno, sensul corect este acela de nedeterminare. Folosim termenul de "infinit" pentru calcule care depasesc potenta intelectuala a omului. Spre exemplu, daca ti-ar fi dat sa calculezi 99999 la puterea 123456789, ti-ar fi mult mai usor sa spui ca rezultatul final "tinde la infinit" decat sa stai efectiv sa calculezi. Ne referim la calcule care dau rezultate ridicol de mari, de care se face abstractie prin folosirea notiunii de "tindere la infinit". Desi exprimarea ta e deficitara, deoarece nu exista "numar infinit", exista numere care tind la infinit mai mari intre ele(99999 la puterea 123456789 e mai mare decat [99999 la puterea 123456789]-1 ).

| martzian a răspuns (pentru BaiatulAnonim):

"deoarece nu exista "numar infinit"," - dar infinit exista? happy

| martzian a răspuns (pentru BaiatulAnonim):

Ca fapt divers, am folosit ideea de "numar infinit" pe deplin constient ca numarul infinit nu exista. Singura logica a fost pentru a explica babeste si pe mintea voastra - folosind comparatia. NU am facut o teza de matematica, prin urmare nu e nevoie sa facem pe noi, strofocandu-ne trist.

Si totusi, ca sa fim corecti, nu exista nici o entitate (poftim, nu numar) infinita mai mare decat o alta entitate infinita. Asta asumand ca acestea ar exista...

Pe de alta parte, daca infinitul nu exista, atunci am avea o problema in a incerca sa explicam lumea fizica si limitele ei.

Care este cel mai mare numar, in opinia ta? happy

| Behonest a răspuns:

Language bug.
La fel ca si cum te-as pune sa desenezi un cerc patrat.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Acesta este un paradox. Si tu stii asta si totusi ai intrebat.
Si eu am pus intrebari despre acest concept de "paradox". Si am primit pareri, atat. Adica... era de asteptat big grin

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Poate face un fiu cu propra-i mama, ca apoi sa se ucida pe sine, ca nemuritor fiind, ca sa ne ierte pe noi de pacatele de el obligati sa le facem. WOW; curat-murdar

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru NGheorghe):

Dar tu cunosti expicaia: unda-particula?winking laughing tongue

| NGheorghe a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Am uitat-o.
(n.t "expicaia")