| vasilicalambru a întrebat:

Daca Dumnezeu este atotprezent, inseamna ca este martor si cand o persoana este violata? Ce fel de parinte ar putea sa vada cum copiii lui sufera si sa nu faca nimic?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
34 răspunsuri:
| Apocaliptic a răspuns (pentru mODIN):

Daca nu exista raul, noi nu am fi stiut ce este binele, asta e la 1. La 2, nu mai raspund, poti sa te documentezi si singur. E bine ca ai la cunostinta toate astea ca sa nu ai scuza sa nu ajungi in iad. Partea nasoala e ca aici imbatranesti si mori iar acolo nu se pot numara secolele.
Daca ai fi citit Biblia(toata) ai fi inteles de ce Isus a vrut sa vina sa se jerfeasca pentru noi. Un indiciu? Pentru salvarea noastra. Iar Copilul Lui a murit si A INVIAT, El este singurul care are trup(acolo in Rai) peste trupurile noastre si putere peste puterile Diavolului. Nu stiu daca Dumnezeu L-a facut pe Diavol, dar Lucifer era cineva foarte frumos si puternic acolo cand era in Rai. Oricum, Biblia spune despre el ca era(si poate ca mai este) un fiu al zorilor. Si pentru ca s-a mandrit si s-a dat mai mare decat Dumnezeu, Dumnezeu fiind atotputernic, iti dai seama...

| vasilicalambru explică (pentru miculprint):

Problema la toata explicatia asta a ta e ca implica faptul ca e normal ca fapte finite sa primeasca recompense/pedepse infinite si aici se produce o ruptura in mintea mea, ti se pare normal ca persoana care a avut multe pacate si putine si nu a vrut sa se pocaiasca sa fie pedepsita pentru o eternitate? Nu mai exista ispasirea pedepsei in lumea asta distorsionata a ta? Si refuz sa cred ca nu exista oameni nevinovati care patesc lucruri rele, e statistic imposibil. Ideea ca poti pacatui numai avand ganduri pacatoase este de-a dreptul cea mai cretina idee posibila, cum anume alegi ce gandesti? Una e sa ai ganduri pacatoase, alta e sa actionezi dupa ele.

| Oleg20 a răspuns:

Desigur că Dumnezeu este un tată iubitor. Însă el ne lasă să trecem prin încercările/ispitele lui satan(diavolul) pentru a vedea de partea cui vom rămîne.

Răspuns utilizator avertizat