Dumnezeu i-a dat omului dreptul sa aleaga! El vrea sa omul sa fie liber si sa poata lua propria decizie.
Sigur. Poti alege ce vrei. Sa-l iubesti pe Dumnezeu sau sa arzi in iad
Recunostiinta pentru ce? Tu te uiti in jur? Cata suferinta... Daca dumnezeu exista ar trebui sa-i fie rusine.
Da, ma gandesc la toti parintii care si-au pierdut copiii la varste fragede din cauza unor boli. Cat de nerecunoscatori sunt zeului lor. Chiar nu stiu cum pot fi asa.
Ar fi o greseala sa nu credem ca exista doar din motive personale, pentru ca aceleasi motive personale, dar de data asta bazate pe intamplari pozitive, i-ar face pe altii sa creada ca exista, lucru iarasi, gresit.
Ce vreau sa zic e ca de oricate lucruri bune sau rele voi avea parte, nu imi vor aduce nici un sentiment, nici bun, nici rau, fata de un zeu a carui poveste a fost demonstrata in zeci de moduri ca fiind falsa.
Nu am zis sa nu credem ca exista doar din motive personale. Problema e ca viata oamenilor decurge la fel, cu bune si rele, si atunci cand el e in ecuatie, si atunci cand e scos din ecuatie. Atunci ce rost mai ar avea existenta lui, daca nu influenteaza lumea in niciun fel? E ca si cum n-ar exista. Faptul ca se intampla si lucruri bune si lucruri rele e o dovada in acest sens. Binenteles ca ar putea sa vina crestinii si sa spuna ca d-zeu permite raul, tocmai ca sa poata exista binele, dar eu spun ca un zeu atotputernic poate sa faca ce vrea. Daca el vrea, face o lume perfecta unde nu exista nimic rau (uita-te la gradina Edenului, sau rai). Iar apoi se arunca vina asupra omului, ca el a comis pacatul stramosesc. Cand se ajunge aici, povestea devine prea stupida.
Daca si cu parca... Dar daca "el" este atotputernic, de ce ar avea nevoie de recunostinta din partea oamenilor?
Dumnezeu nu se poate face vinovat pentru ca oamenii nu il cunosc. el le-a pus la dispozitie biblia, si oameni capabili, pe care ii indreuma exact acolo unde este nevoie ca sa-i faca de cunoscut vointa. de fapt din contra Iehova Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa ajuga la cunostinta exacta a adevarului. 1TIMOTEI 2:4. nu sa bajbaie in intuneric, sau sa se ascunda dupa termenul: taine. sau Domnul stie.
Din acelasi motiv, pentru care tu ca om accepti un putin ganditor in preajma ta, si daca nu razi de el, fiindca e prost cum ar face multi, ti-a mila de el si incerci sa-l ajuti.ori Dumnezeu ne iubeste.ne intelege, ne ingaduie, si ne asteapta.de ce crezi ca, pe cruce fiind a spus; tata nu le lua in seama pacatul acesta ca nu stiu ce fac.
Crestinii ar zice: pentru ca omul e liber si Dumnezeu ii lasa sa creada si sa zica ce vor.
Eu asa zice: pentru ca Dumnezeu nu exista sau daca exista nu e atotputernic.
E un paradox frumos care imi place si care suna cam asa: Daca Dumnezeu e atotputernic atunci poate face orice, nu? Ei bine, sa faca o piatra pe care sa nu o poata ridica. Daca nu o face inseamna ca nu e atotputernic. Daca o face inseamna ca nu o poate ridica ca asta era regula. Atunci, unde e atotputernicia lui Dumnezeu?
Liberul arbirtu, Dumnezeu te lasa in lumea asta iti spune ce trebuie sa faci daca vrei mantuirea si sa ajungi in Rai, dar explica ca mantuirea e personala. Nerecunostinta unui om duce la pacate, pacatele is platite si in viata asta si in cealalta in functie de gravitatea lor.Pana la urma nerecunostinta este platita, tu alegi ce faci, dar faptele au repercursiuni.
Eu chiar nu stiu, buna intrebare.Cred ca Dumnezeu mai asteapta putin, poata acel om o sa se gandeasca la viitor, oricum am observat ca numai oamenii buni mor, din gradina asta mare Dumnezeu alege numai „florile frumoase„
recedaniel3 întreabă: