| Bitzer a întrebat:

Daca Dumnezeu este din ceruri, nu de pe pamant, de ce biserica ortodoxa neaga cu vehementa existenta extraterestrilor?

12 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Nu sunt ortodox, dar cred ca atunci cand Biserica Ortodoxa se refera la extraterestri, se refera la alte civilizatii inteligente.
Daca luam fix dupa definitie, ingerii nu sunt de pe Pamant, deci sunt extraterestri, dar nu la asta se refera Biserica Ortodoxa.

| NGheorghe a răspuns:

De extratereștrii in OZN-uri am auzit, dar de extratereștrii in OZN-uri care vindecă bolnavi... încă nu am auzit. Cu toate ca exista povesti in care ei mai si răpesc persoane, totuși, ei nu răpesc ca să vindece, ori acele persoane dispar, ori sunt puse pe masa de operație si sunt investigate si operate cu aparatura specială (nimic miraculos).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de preot. Eu am incredere mai mult in proful de la liceu + ce scrie in Biblie. Si nicaieri nu scrie si nu specifica de vreun extraterestru sau forma pamantului etc.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba da, din anumite versete din Biblie se poate deduce ca Pamantul este plat.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru doctorandus):

Din care?

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru doctorandus):

Spui ca din anumite versete din biblie se deduce ca pamantul e plat si toti cred orbeste chiar daca nu se prezinta acele versete. Asta ma enerveaza pe mine, ca lumea crede asa de usor anumite lucruri fara sa verifice.

| anonim_4396 a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Nu vad nicaieri sa scrie, am intrebat si preotul, nu scrie nicaieri ca e plat... Scrie pe undeva ca atat pamantul cat si dimensiunile raiul si iadul sunt sfere si e si pe wikipedia lucru asta dar de plat, daca tu zici ca se 'deduce' esti ateu prastie care nu poate intelege un text.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt un ateu prastie care nu poate intelege un text? Eu cred ca tu esti ala care nu mi-a inteles textul. Mai citeste odata ce am spus. Am intrebat unde in biblie se gasesc aceste versete care sustin ca Pamantul e plat. Nu cred in asa ceva!

| doctorandus a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

I-am raspuns.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Eu nu-s ortodox si da - nu cred in asa ceva. Cum iti poti imagina ca suntem singuri in univers? D-zeu este pretutindeni dar ingerii po fi considerati extraterestri - nu toti - dar cei care se afla in afara pamantului sunt. Eu unul cred ca Dumnezeu mai are si alte lumi care n-au cazut in pacat. Tineti minte ca extraterestri nu sunt monstruozitatile pe care ni le imaginam caci extraterestru inseamna in afara pamantului : extra terestru; in afara Pamantului. Chiar si astronautii sunt extraterestri atata timp cat stau in spatiu si nu pe Pamant.,

Răspuns utilizator avertizat