| Demzz a întrebat:

Daca Dumnezeu este dragoste atunci de ce sunt asa multi oameni saraci in lume? Sau copii orfani? Si care nu au nimic pe lumea asta iar altii au de toate si nu stiu aprecia? Se spune ca Dumnezeu este Tatal nostru ceresc, corect? Pai un tata bun si plin de dragoste nu face diferente intre copiii lui.Ii iubeste pe toti in mod egal. Dumnezeu de ce face diferente? Si daca spune ca ne iubeste de ce sunt atat de multe lucruri rele pe pamant? Si atata nedreptate? Explicati-mi si mie ca nu pricep.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Nu exista nici un zeu, dumnezeu creator, imagineazati un om orb toata viata, o fata de 5 ani care afla ca moare de leucemie,un copil nascut handicapat,copii care anual mor milioane malerie,foame,de ce in toata istoria cei slabi,saraci au fost calcati in picioare de cei puternici si nici un zeu nu a intervenit ca sa le apere, crestinimul era religia celui sarac, asuprit de aia a prins la public
sa nu uit de dezastre naturale, culmea le da peste oamenii saraci si asa infometati, cand nemti ardeau milioane de evrei unde era dumnezeu ca doar era poporul lui?
gandeste rational

| Ciocolatefrenchblue a răspuns (pentru RAY):

Daca nu exista Dumnezeu tu, eu de unde ai aparut frate? Dumenezeu e drept si judeca pe fiecare in parte. doar nu vreai sa coboare din cer pentru a face dreptate? Daca citesti apocalipsa si daniel o sa vezi k scrie o sa auziti vesti de razboaie, foamete, boli si tot felul de calamitati. dar sa nu va speriati pentru ca ceasul veniri mele este aproape. si inca ceva imparatia cerurilor va fi a cel saraci dar bogati in duh. nu vreau sa iti tin predica, imi cer scuze. Fiecare crede ce vrea. Dumnezeu o sa judece lumea a a 2a venire si totul se va termina atunci. bafta

| RAY a răspuns (pentru Ciocolatefrenchblue):

Din burta lui maicamea de acolo am aparut, da stiu iadul vesnic crestin, voi crestini sfinti lumi veti vi in rai cu toti

Despre iahve n-am ce comenta nu pot crede in asemenea zeu
http://ro.scribd.com/doc/99860629/Crime-in-Biblie
sau isus
"Sa nu credeti ca am venit sa aduc pacea pe pamânt. N-am venit sa aduc pacea, ci sabia" - Matei 10:34.
"Cine n-are sabie, sa-si vânda haina si sa-si cumpere o sabie" - Luca 22:36.
"Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: nu; ci mai degraba desbinare." - Luca 12:51.
- "Daca vine cineva la mine si nu uraste pe tatal sau, pe mama-sa, pe nevasta-sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar însasi viata sa, nu poate fi ucenicul meu" - Luca 14:26. postat la 24 Martie 2013 21:23

| Ciocolatefrenchblue a răspuns (pentru RAY):

Fratemiu sabia inseamna dreptate bine, nici eu nu stiu prea multe nu iti pot justifica acum aceste pasaje. dar cred ca se refera la dragostea fata de el, pentru ca daca citesti matei si luca la sfarsitul veacului se spune ca, copilul se va scula impotriva mamei si tot asa iar asta se intampla din pricina lui pentru ca cine crede in el va fi batjocorit si dat pe mana asupritorilor happy sper ca nu esti nervos s-au suparat acum big grin bafta

Sabia inseamna dreptate unde in visele tale

| nelu88 a răspuns (pentru Ciocolatefrenchblue):

Dar eu cu ce i am gresit daca zici ca exista de ma creeat stram, schiop si balbait? pe mine nu ma iubeste? de ce tu poti sa misti toate degetele de la maini pe cand eu doar unu deget? cu ce i am gresit? as putea face o gramada de comparatii si sa iti dovedesc ca domne domne nu exista si ca toate lucrurile despre el sunt simple baliverne. aa si sa presupunem ca exista atunci solomon, iov, no sa mearga in cer la domne domne ca au fost bogati?hee hee

| Ciocolatefrenchblue a răspuns (pentru nelu88):

nu este treaba lui Dumnezeu k te-ai nasc asa una depinde ce samanta ai plantat adica daca parintii au incalcat legea sanitara au baut sau drogat multe feluri sau dumnezeu a ingaduit k la timpul potrivit sa-si faca lucrarea prin ei asa neputinciosi cum saint
la inceput Dumnezeu la facut pe Adam perfect ce a fost dupa aia nu a mai fost la fel.

Si atunci care e treaba lui? Ca eu nu mai inteleg nimic

| Ciocolatefrenchblue a răspuns (pentru nelu88):

Treaba lui e sa te mantuiasca pe tine, sa iti ierte pacatele de zi cu zi, citeste biblia acolo gaseti raspuns la toate inntrebariñe tale-

Hahaha... m-ai lasat fara cuvinte...

37 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pe strazi mergea ingandurat un om cu suflet mare
Si pretutindeni intalnea copii sarmani
desculti, bolnavi, cersind bani si mancare.
El i-a vorbit lui Dumnezeu in acest fel rugandu-l:
-Nu vezi Doamne ca e plin pamantul
de suferinta si de chin, de boli si saracie
De copilasi fara parinti si far-o bucurie?
Nu sunt si ei oare ai Tai? Nu toti se-nchina Tie?
Te indura Doamne, eu te rog, fa sa le fie bine,
Asculta rugaciunea mea, e lesne pentru Tine.
Atunci, din cer, cu glas abia soptit
spre omul care s-a rugat, Atotputernicu-a grait:
- Te-am auzit om bun si-am ascultat si ruga catre Mine
Pentru acestea ce imi ceri
Eu te- am facut pe tine!

| 7Dany a răspuns (pentru cristi202):

Total adevarat!

| danut a răspuns:

Nu "pricepi" sau nu vrei sa pricepi?
Dumnezeu cand l-a facut pe om i-a dat dreptul sa-si aleaga "liderul spiritual" pe EL sau pe Tatal Minciunii, Satana iar OMUL la ales pe. Dracu (Satana, Lucifer, etc).
Marea mnajoritate pe Satana il urmeaza iar pentru cei putini care-L doresc pe Dumnezeu acesta le-a trimis un Rascumparator, Pe Fiul Sau care a murit pentru ca cei cel iubesc sa-L poata urma la vremea potrivita. Ceilalti, merg buluc dupa Tatal lor spiritual si au parte de "darurile acestuia", moarte, boala, foamete, dezastre si tot ce si-au dorit. Ai priceput cum sta treaba? Numai bine.

| OOOLEOOO a răspuns:

Ne concentram doar pe aceste aspecte negative, doar dezastre vedem la tv, iar pana la urma constient sau nu asta producem.

''Suntem cea ce gandim''

| danay72 a răspuns:

Biblia spune în mod clar: „Întreaga lume zace în puterea celui rău" (1 Ioan 5:19). Această explicaţie este logică, nu? Lumea de azi reflectă personalitatea acestei creaturi invizibile care „induce în eroare întregul pământ locuit" (Revelaţia 12:9). Satan este plin de ură, de înşelăciune şi de cruzime. Acelaşi lucru se poate spune şi despre lumea aflată sub influenţa lui. Iată unul dintre motivele pentru care există atâta suferinţă.
Un al doilea motiv este acela că, în urma răzvrătirii din Eden, oamenii au moştenit imperfecţiunea şi păcatul. Oamenii păcătoşi se luptă pentru supremaţie, ceea ce duce la războaie, oprimare şi suferinţă (Eclesiastul 4:1; 8:9). Al treilea motiv este acela că „toate depind de timp şi de împrejurări" neprevăzute (Eclesiastul 9:11). Întrucât lumea nu este condusă de Iehova şi nu beneficiază de ocrotirea lui, oamenii pot suferi dacă se află în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.
Este mângâietor să ştim că Dumnezeu nu este răspunzător de suferinţa din lume. El nu este vinovat de războaiele, crimele, oprimarea sau dezastrele naturale care le pricinuiesc atâta suferinţă oamenilor. Dar trebuie să ştim şi de ce permite Iehova suferinţa. Întrucât este atotputernic, el ar putea să-i pună capăt. De ce nu o face, totuşi? Cu siguranţă că Dumnezeul iubitor despre care am învăţat până acum are un motiv întemeiat. — 1 Ioan 4:8.
O CONTROVERSĂ FOARTE IMPORTANTĂ
Pentru a afla de ce permite Dumnezeu suferinţa trebuie să ne întoarcem în timp la momentul în care a început ea. Când Satan i-a determinat pe Adam şi pe Eva să nu mai asculte de Iehova, a apărut o problemă importantă. Satan nu a pus la îndoială puterea lui Iehova, deoarece chiar şi el ştie că Iehova are putere nelimitată. El a contestat dreptul lui Iehova de a guverna. Satan l-a acuzat pe Dumnezeu că este un conducător rău, făcându-l mincinos şi reproşându-i că îşi privează supuşii de ceva bun (Geneza 3:2–5). Satan a lăsat să se înţeleagă că omenirea ar duce-o mult mai bine fără conducerea lui Dumnezeu. Afirmaţia sa era un atac la adresa suveranităţii lui Iehova, a dreptului său de a guverna.
Adam şi Eva s-au răzvrătit împotriva lui Iehova. Cu alte cuvinte, ei au spus: „N-avem nevoie de conducerea lui Iehova. Putem stabili singuri ce e bine şi ce e rău". Cum putea Iehova să rezolve această controversă? Cum le putea el demonstra tuturor creaturilor înzestrate cu raţiune că rebelii nu aveau dreptate şi că modul său de a conduce era cel mai bun? După unii, Dumnezeu ar fi trebuit, pur şi simplu, să-i distrugă pe rebeli şi să creeze alţi oameni. Însă Iehova îşi făcuse deja cunoscut scopul de a umple pământul cu descendenţii lui Adam şi ai Evei şi voia ca aceştia să trăiască pe un pământ paradiziac (Geneza 1:28). Iehova îşi realizează întotdeauna scopurile (Isaia 55:10, 11). În plus, dacă i-ar fi distrus pe rebelii din Eden, controversa legată de dreptul lui de a guverna ar fi rămas nerezolvată.
Să ne gândim la următoarea ilustrare: Un profesor le arată elevilor cum să rezolve o problemă dificilă. Un elev inteligent se răzvrăteşte şi spune că metoda profesorului nu este bună. El susţine cu tărie că ştie o metodă mult mai bună, lăsând impresia că profesorul este incompetent. Unii elevi îi dau dreptate, răzvrătindu-se şi ei. Ce ar trebui să facă profesorul într-o asemenea situaţie? Dacă i-ar da afară pe rebeli, ce vor gândi colegii lor? Nu ar crede oare că elevul care s-a răzvrătit şi susţinătorii lui au dreptate? Toţi ceilalţi elevi din clasă şi-ar putea pierde respectul faţă de profesor, considerând că îi este frică să nu se descopere că n-a avut dreptate. Dar, să presupunem că profesorul îi permite elevului răzvrătit să demonstreze în faţa clasei cum ar rezolva el problema.
Şi Iehova a făcut ceva asemănător. Să ne amintim că la cele întâmplate în Eden au asistat milioane de îngeri (Iov 38:7; Daniel 7:10). Modul în care avea să acţioneze Iehova urma să aibă un puternic efect asupra acelor îngeri, iar, în final, asupra tuturor creaturilor înzestrate cu raţiune. Ce a făcut deci Iehova? El i-a permis lui Satan să arate cum ar conduce el omenirea. De asemenea, Dumnezeu le-a permis oamenilor să se guverneze singuri, sub influenţa lui Satan.
Profesorul din ilustrarea de mai înainte ştie că elevul răzvrătit şi cei de partea lui se înşală. Însă el mai ştie că, permiţându-le să încerce să-şi demonstreze afirmaţiile, toată clasa va avea de câştigat. Când se va vedea clar că nu au dreptate, toţi elevii sinceri se vor convinge că profesorul este singurul competent să conducă clasa. Ei vor înţelege, de asemenea, motivul pentru care profesorul îi va da afară pe elevii răzvrătiţi. În mod asemănător, Iehova ştie că oamenii cu inima sinceră şi îngerii fideli vor avea de câştigat văzând că Satan şi adepţii lui au dat greş şi că oamenii nu se pot guverna singuri. Ei vor învăţa un adevăr esenţial, ca şi Ieremia din vechime, care a spus: „Ştiu, DOAMNE, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii". — Ieremia 10:23.
DE CE ATÂTA VREME?
Totuşi, de ce a permis Iehova suferinţa atâta vreme? De ce nu pune el capăt răutăţilor? Să ne gândim la două lucruri pe care profesorul din ilustrarea noastră nu le-a făcut. În primul rând, el nu l-a oprit pe elevul răzvrătit să-şi spună punctul de vedere. În al doilea rând, nu l-a ajutat pe elev să-şi demonstreze afirmaţiile. În mod asemănător, nici Iehova nu a făcut două lucruri. În primul rând, el nu i-a împiedicat pe Satan şi pe adepţii lui să demonstreze dacă au sau nu dreptate. Dar aceasta cerea timp. Pe parcursul a mii de ani de istorie, oamenii au avut posibilitatea să încerce tot felul de forme de guvernare independentă de Dumnezeu. În pofida progreselor înregistrate în domeniul ştiinţei, dar nu numai, nedreptăţile, sărăcia, criminalitatea şi războaiele au luat o amploare fără precedent. S-a demonstrat clar până acum că guvernarea umană a dat greş.
În al doilea rând, Iehova nu l-a ajutat pe Satan să conducă această lume. Dacă Dumnezeu ar fi împiedicat, de exemplu, crimele oribile, nu ar fi arătat el că susţine cauza rebelilor? N-ar fi dat el de înţeles că oamenii se pot guverna singuri, fără să suporte consecinţe dezastruoase? Dacă ar fi procedat astfel, Iehova s-ar fi făcut şi el vinovat de minciună. Însă „este imposibil ca Dumnezeu să mintă". — Evrei 6:18.
Dar ce putem spune despre suferinţa îndurată de oameni de-a lungul acestei perioade în care Dumnezeu a permis răzvrătirea? Ar trebui să ne amintim că Iehova este atotputernic. Prin urmare, el poate să înlăture efectele suferinţei omenirii şi chiar o va face. Aşa cum am învăţat deja, procesul de distrugere a pământului va fi anulat prin transformarea planetei într-un paradis. Efectele păcatului vor fi înlăturate pe baza credinţei în jertfa de răscumpărare a lui Isus, iar efectele morţii vor fi anulate prin înviere. Astfel, Dumnezeu îl va folosi pe Isus pentru ‘a distruge lucrările Diavolului’ (1 Ioan 3:8). Iehova va face toate aceste schimbări la momentul potrivit. Putem fi fericiţi că el nu a acţionat până acum, deoarece, altfel, nu am fi avut posibilitatea să învăţăm adevărul şi să-i slujim (2 Petru 3:9, 10). Între timp, Dumnezeu îi caută pe oamenii sinceri care doresc să-i aducă închinare şi îi ajută să suporte suferinţele pe care le-ar putea avea în această lume plină de necazuri. — Ioan 4:23; 1 Corinteni 10:13.

| Thunderstruck a răspuns:

Poate ca nu exista?

| M25M a răspuns:

Misterioase sunt caile Domnului.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Aceasta este una dintre întrebările ce i-a frământat şi continuă să-i frământe pe mulţi oamenii.
Dacă Dumnezeu există şi ne iubeşte, dar nu pune capăt la suferinţă, atunci cu siguranţă are un motiv întemeiat. Gândeşte-te: ar putea un părinte iubitor să permită ca copilul lui să aibă de suferit? Da, dar cu condiţia că asta va fi spre binele copilului. De exemplu, o intervenţie chirurgicală poate provoca durere, dar un părinte iubitor înţelege că va fi spre binele de durată a copilului dacă va fi operat.
În mod asemănător, Dumnezeu trebuie să aibă un motiv întemeiat pentru care permite ca copiii lui pământeşti să sufere.
Care este acest motiv?
Poţi citi aici despre acest lucru: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005141
Cele bune!

Răspuns utilizator avertizat
| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru andreidu):

Acestea sunt consecinţele îndepărtării de Dumnezeu şi a conducerii malefice a lui Satan. (1 Ioan 5:19)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exact! Ce Dumnezeu? Dumnezeu cica e bun,corect daaaa""",se vede, cate probleme sunt on Romania, copii nou nascuti, bolnavi, ce vina aucopiii aia? cu ce au gresit? Dumnezeu e asa buuun""""cica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimeni nu moare degeaba, si nimic nu se intampla degeabahappy

| HermioneLove a răspuns:

Voi astia care va credeti asa destepti ca nu exista Dumnezeu voi sincer ganditi asa putin cu creierasu ala? happy
Voi va asteptati sa intelegeti TOT? Sunteti exact ca un copil mic.Un copil mic vede un cutit frumos si stralucitor si vrea sa-l atinga.Dar cum el este mic nu stie ca acel cutit poate sa-i faca rau.Si se supara si nu intelege.LA FEL SUNTEM SI NOI! Nu intelegem de ce se intampla toate astea dar o sa intelegem.Noi trebuie sa ne punem increderea in Domnul.Cum scrie si in Bibliebig grinar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit.

| SSWK a răspuns:

Raspunsul este simplu: dumnezeu nu exista.
Vrei sa crezi in ceva? Crede in inorogi sau in soare - macar e ceva vizibil, nu?

| 7Dany a răspuns:

Exista toate necazurile astea ca sa se vada ce fel de fiinta esti tu si ce fel de fiinta sunt eu. Iti traiesti viata mai departe vazandu-ti de treburile tale sau cauti sa ajuti pe cei in nevoie? Cei care i-L au intr-adevar pe Dumnezeu ca Tata, dovedesc! Si chiar Dumnezeu dovedeste ca le este tata! Ceilalti se multumesc doar cu niste cuvinte si bagari de seama...

| 7Dany a răspuns (pentru andreidu):

Multumesc pentru apelativ! Rezultatul testului nu era pentru Dumnezeu ci pentru ceilalti oameni. Nu intelegi numai ceea ce vrei sa intelegi. Nu te obliga nimeni sa crezi in Dumnezeu. Aleg varianta cu DUMNEZEU EXISTA pentru oameni care au bun simt macar. Nu imi mai scrie inapoi ca nu are rost... pierd si eu vremea si o pierzi si tu. Numa' bine!

| Al99 a răspuns:

Totul este asa cum trebuie sa fie si este perfect.
Dar ca sa inteleg acest lucru mi-au trebuit multi ani de cautari.
Noi vedem doar o infima parte dintr-un mecanism imens.

| 7Dany a răspuns (pentru andreidu):

Logica e la Dumnezeu nu la oameni! In plus nu stiu de ce ar trebui sa ne dea Dumnezeu explicatii noua despre alegerile Lui, cand pe noi nu ne doare nici macar in cot de El si de ceea ce cere El de la noi. Si chiar in mod natural ( excluzand implicarea lui Dumnezeu ) cum ai vrea sa se nasca copii sanatosi dintr-o mama care bea, fumeaza si consuma tot felul de mancaruri nesanatoase, pline de chimicale daunatoare? Asta excluzand atmosfera din familie, care conform cercetarilor afecteaza copiilul inca dinainte de a se naste. Crezi ca Dumnezeu e responsabil sa repare greselile noastre? E El slujitorul nostru?

| Al99 a răspuns (pentru andreidu):

Nu este vina mea ca intelegi anapoda.

| Adeniy a răspuns:

Multi se gandesc la acest lucru.Dar noi ii imitamm calitatiile lui Dumnezeu.El nu este indiferent la suferinta noastra.Biblia ne invata ca Dumnezeu este iubire in psalmul 37:28.El uarste orice forma de nedreptate.nu Suporta sa-i vada pe oameni suferind.De unde stim ca Dumnezeu nu suporta sa vada suferint? Cum am spus pentru ca noi reflectam calitatile lui dumnezeu. Iubim pentru ca dumnezeu iubeste.Sunt sigura ca daca ai putea ai pune capat suferintei.Fii sigura ca si Dumnezeu ar face acelasi lucru. Dumnezeu este sfant.El ne ofera speranta ca toate lucrurile se vor rezolva (Isaia 33:2).Insa,Satan,conducatorul acestei lumi nu vrea asta.El vrea ca sa ne faca sa credem ca toate lucrurile rele se intampla din cauza lui Dumnezeu.Dar nu este asa.In Iacov 1:13 suntem indemnati sa nu spunem ca suntem incercati de dumnezeu pentru ca dumnezeu nu ne inceraca.Asadar,Dumnezeu nu este cauza rautatii din lume. Dumnezeu nu se opune cand oamenii decid sa duca un stil de viata nechhibzuit, dar nu este el cauza problemelor. Dumnezeu este intelept si puternic.

Sper sa citesti versetele pe care ti le-am lasat.

| SuperbTactician a răspuns:

Dumnezeu a lasat ca aceste lucruri sa se intample pentru ca noi sa vedem unde duce pacatul si neascultarea de Dumnezeu