| Andrei123Andrei a întrebat:

Daca Dumnezeu este totul, atunci iubind acest tot il iubim pe Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Intr-adevar, exista o lipsa de claritatein exprimare, legata de termenul "totul". In mod evident, Dumnezeu nu poate fi "totul" in sens de totalitatea tuturor existentelor, fiindca altfel ar insemna ca Universul sa fie populat de o singura existenta: Dumnezeu. Ceea ce e echivalent cu a spune ca El a esuat in Creatie.

Daca prin "totul" inteleg "de extrema importanta", atunci nu avem aici o existenta substantiala, ci un atribut. Te poti indragosti de cineva sau de ceva, dar nu poti iubi "extrema importanta".

| Andrei123Andrei explică (pentru RaduMD):

Abia acum te inteleg. Daca dumnezeu ar fi suma energiilor si materiei asta inseamna ca el este rezultatul creatiei si nu creator.Ar insemna ca el sa fie efectul nu cauza creatiei.

30 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu este dragoste. Dar stim ca El uraste pacatul, si iubeste pe pacatos.

| Azµre a răspuns:

Ce dracu întrebare tâmpită mai este și asta?!

| Andrei123Andrei explică (pentru Azµre):

Daca nu ai inteles-o nu inseamna neaparat sa este tampita.

| victoreanu a răspuns (pentru Andrei123Andrei):

Da-i pace.
Cerseste si el atentie.

| Azµre a răspuns (pentru Andrei123Andrei):

Prietene cum să iubești ceva ce nu există? să fim serioși.

| Azµre a răspuns (pentru victoreanu):

Atenția se pare că voi o cerșiți cu astfel de întrebări legate de religie. Lăsați-o fraților odată moartă! Religia nu e un subiect de dezbătut în public mai ales când prin natura ei irită o grămadă de lume.

Eu nu ma consider credincios, dar cred ca este necesar sa cunosc religia crestina pentru ca sunt intr-o tara crestina cat si alte religii. Daca eu ma voi intalni cu tine si ma vei intreba daca exista Dumnezeu, iar eu iti voi spune ca da, dar nu am nici un argument sa iti dau nu m-as face de rahat?

Eu vreau sa studiez putin religia si dupa sa pot spune un DA hotarat sau un NU hotarat.

| Azµre a răspuns (pentru Andrei123Andrei):

E bun și punctul tău de vedere, la urma urmei, ține cont de ce îți zic, decizia este a ta nu te va judeca nimeni. Eu n-am nimic cu creștinii atâta timp cât nu vin să mi-l bage pe dumnezeu pe gât. Așa și tu nu te lăsa influențat de unul și de altul cel mai important este ce crezi tu și ce vrei să crezi.
Numai bine!

Daca Dumnezeu nu s-ar baga pe gat ar mai fi atatia crestini? laughing Oricum multe date au fost falsificate si adevarul a fost ascuns. Exista unele informatii care ar putea distruge acest cult si sunt bine pazite, dar totul merge pe principiul "crede si nu cerceta". happy

| zurick a răspuns:

Da,dar acel din acel tot fac parte si persoanele care ne sunt alaturi si dusmanii si in final pe toti.

| Andrei123Andrei explică (pentru zurick):

Da. Asta chiar este o provocare destul de mare.

| zurick a răspuns (pentru Andrei123Andrei):

Da este foarte mare ...Eu de ex nu pot sa-mi iubesc dusmanii deloc

| M25M a răspuns:

Nu neaparat totul, fiindca totul poate sa insemne viol, crima, tradare, ura, invidie, deci nu cred ca raportul este legitim, valid. Daca exista un creator ori este intr-adevar tot, insa ar anula astfel calitatile Dumnezeului biblic, ori e ceva anume insa nu tot. Chiar daca sunt ateu sper sa te fi lamurit.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Dumnezeu nu este totul. El esre o persoană spirituală. (Ioan 4:24) Dar tot ce există este creat de el, cu excepiţia lucrurilor rele care au apărut în urma răzvrătirii împotriva lui.

| kira30 a răspuns:

Cam asta e ideea, cu conditia sa urasti pacatul.

| Andrei123Andrei explică (pentru kira30):

Nu trebuie sa urasti pacatul, ci doar sa-l eviti.

| Maxim96 a răspuns (pentru Andrei123Andrei):

Cum asa sa nu-l uram? Daca nu-l vom ura nici nu-m vom evita!

| Scarbo a răspuns (pentru kira30):

Parca dzeu te invata sa nu urasti. Ura nu vine de la Satan?

| Maxim96 a răspuns (pentru Scarbo):

Dumnezeu uraste pacatul!

| kira30 a răspuns (pentru Scarbo):

Ura de pacat nu vine de la satan.Satan uraste binele.

| Scarbo a răspuns (pentru Maxim96):

Ce dzeu bun...

Da ce vrei sa spui ca Dumnezeu nu e bunatate si iubire?

Pai cum sa fie bunatate si iubire daca uraste? Deci pana la urma nici el nu e perfect.

Dumnezeu e perfect.Pai cum sa iubeasca raul?
Odata raul va fi sters cu totul din univers si nu va mai fi!

Dar nu poate sa-l inteleaga, sa-l ierte?
Asta ar insemna perfectiunea.

Dumnezeu ofera iertarea, numai cine o cauta!

| steve91 a răspuns:

RaduMD are dreptate, Dumnezeu nu se identifica sau confunda cu cele create (conceptia aceasta se numeste "panteism" si este contrazisa de invatatura Bisericii Ortodoxe).
Pe de alta parte, aceasta nu inseamna ca Dumnezeu nu este absolut/desavarsit. Nu trebuie omis ca El exista peste tot si le tine pe toate in existenta (de aceea el este numit, in teologia crestin-ortodoxa, "Atottiitor" - gr. Pantocrator).

| Andrei123Andrei explică:

Nu m-am exprimat prea clar, dar sper sa ma fi inteles.