Intr-adevar, exista o lipsa de claritatein exprimare, legata de termenul "totul". In mod evident, Dumnezeu nu poate fi "totul" in sens de totalitatea tuturor existentelor, fiindca altfel ar insemna ca Universul sa fie populat de o singura existenta: Dumnezeu. Ceea ce e echivalent cu a spune ca El a esuat in Creatie.
Daca prin "totul" inteleg "de extrema importanta", atunci nu avem aici o existenta substantiala, ci un atribut. Te poti indragosti de cineva sau de ceva, dar nu poti iubi "extrema importanta".
Abia acum te inteleg. Daca dumnezeu ar fi suma energiilor si materiei asta inseamna ca el este rezultatul creatiei si nu creator.Ar insemna ca el sa fie efectul nu cauza creatiei.
Daca nu ai inteles-o nu inseamna neaparat sa este tampita.
Da-i pace.
Cerseste si el atentie.
Prietene cum să iubești ceva ce nu există? să fim serioși.
Atenția se pare că voi o cerșiți cu astfel de întrebări legate de religie. Lăsați-o fraților odată moartă! Religia nu e un subiect de dezbătut în public mai ales când prin natura ei irită o grămadă de lume.
Eu nu ma consider credincios, dar cred ca este necesar sa cunosc religia crestina pentru ca sunt intr-o tara crestina cat si alte religii. Daca eu ma voi intalni cu tine si ma vei intreba daca exista Dumnezeu, iar eu iti voi spune ca da, dar nu am nici un argument sa iti dau nu m-as face de rahat?
Eu vreau sa studiez putin religia si dupa sa pot spune un DA hotarat sau un NU hotarat.
E bun și punctul tău de vedere, la urma urmei, ține cont de ce îți zic, decizia este a ta nu te va judeca nimeni. Eu n-am nimic cu creștinii atâta timp cât nu vin să mi-l bage pe dumnezeu pe gât. Așa și tu nu te lăsa influențat de unul și de altul cel mai important este ce crezi tu și ce vrei să crezi.
Numai bine!
Daca Dumnezeu nu s-ar baga pe gat ar mai fi atatia crestini? Oricum multe date au fost falsificate si adevarul a fost ascuns. Exista unele informatii care ar putea distruge acest cult si sunt bine pazite, dar totul merge pe principiul "crede si nu cerceta".
Da,dar acel din acel tot fac parte si persoanele care ne sunt alaturi si dusmanii si in final pe toti.
Da. Asta chiar este o provocare destul de mare.
Da este foarte mare ...Eu de ex nu pot sa-mi iubesc dusmanii deloc
Nu neaparat totul, fiindca totul poate sa insemne viol, crima, tradare, ura, invidie, deci nu cred ca raportul este legitim, valid. Daca exista un creator ori este intr-adevar tot, insa ar anula astfel calitatile Dumnezeului biblic, ori e ceva anume insa nu tot. Chiar daca sunt ateu sper sa te fi lamurit.
Dumnezeu nu este totul. El esre o persoană spirituală. (Ioan 4:24) Dar tot ce există este creat de el, cu excepiţia lucrurilor rele care au apărut în urma răzvrătirii împotriva lui.
Nu trebuie sa urasti pacatul, ci doar sa-l eviti.
Cum asa sa nu-l uram? Daca nu-l vom ura nici nu-m vom evita!
RaduMD are dreptate, Dumnezeu nu se identifica sau confunda cu cele create (conceptia aceasta se numeste "panteism" si este contrazisa de invatatura Bisericii Ortodoxe).
Pe de alta parte, aceasta nu inseamna ca Dumnezeu nu este absolut/desavarsit. Nu trebuie omis ca El exista peste tot si le tine pe toate in existenta (de aceea el este numit, in teologia crestin-ortodoxa, "Atottiitor" - gr. Pantocrator).
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: