Măiestria Lui nu e atat de importanta cum e elementul în sine care a stat la baza tuturor lucrurilor Lui.Deci noi ne raportam la studiu în cercetarea acestuia, nu la creația în sine.
Luăm prin analogie un embrion și un gamet/spermie. Pe cine ai alege sa-l cercetezi si sa afli mai multe despre om?
Pai nu ai cum sa spui asta, ca maretia lui Dumnezeu este afisata prin ceea ce a facut.
Nu se compara ceea ce este al lui Dumnezeu cu al omului. Apropo, de ce stergi intrebarile atat ?
Pentru ca nu prea ma fac înțeles de oameni. Daca observ ca întrebarea e straina de oameni, aleg sa o sterg.
De ex la întrebarea asta ma puteam lega de mecanica cuantica care, cred eu, acolo e sustinerea vietii sau fundatia universului. (Unde e fundatia, acolo e si Dumnezeu)
Cei mai multi nici n-ar apuca sa o vada foarte mult fiindca ar muri instant
Adica intr-o lume imperfecta?
Ne-a creat cu creier, si nu e vina Sa ca alegem sa fim imperfecți.
Deci suntem dovada evolutiei? Sau suntem creatia lui Satan?
Caci nu e alegerea noastra sa avem lucruri inutile sau imperfecte in corp (masele de minte, apendicul, 30% din populatia lumii care are nevoie de ochelari, etc.)
Unde e alegerea noastra in toate astea?
Daca ar fi adevărata teoria evoluționistă, cum explici apariția acelor lucruri inutile in organismul omului? Nu ar fi trebuit ca ele sa nu existe, de la apariția miraculoasa a omului din nimic? Iar daca a fost proiectat sa avem si acele lucruri inutile in noi, înseamnă ca suntem rezultatul creației si ca exista un creator. Iar când am fost creati, Dumnezeu ne-a creat perfecți, iar dintr-un organism perfect si aceste lucruri își aveau rolul lor. Dar, datorita alegerilor greșite, corpul omului a început sa se deterioreze așa încât acele lucruri au devenit inutile iar cele utile rand pe rand sa se deterioreze pana acolo ca trebuiesc îndepărtate rand pe rand (dinti, apendice, fiere, rinichi, inima, maini, picioare, plamani, si lista poate continua) pana ce trupul omului devine o "caricatura" comparat cu cel ieșit din mâinile creatorului. Si chiar daca se face transplant de organe, sau se înlocuiesc cu tije metalice sau proteze, omul nu mai poate fi considerat ca fiind rezultatul evoluției pentru ca acest lucru ar însemna sa mergem atât fizic cat si psihic spre perfecțiune, si nu sa se strofoace in laboratoare "oamenii de știință" pentru a descoperii cum sa mai completeze lucrurile utile ale omului ca il mențină in viață puțin mai mult. De fapt adevărul este ca omul a fost creat perfect dar datorita alegerilor noastre a început sa involueze ajungând la ceea ce vedem si trăim astăzi.
Prin alegeri gresite presupun ca te referi la "orice alegere care nu il presupune pe Dumnezeu", precum necredinta, neascultarea de parinti, fumatul, sexul inainte de casatorie, furatul, omorul, etc.
Foarte logic sa fii ateu si sa iti apara brusc noi dinti. Sau sa furi si sa iti apara un picior in plus.
Acele lucruri inutile nu au aparut la noi. Ne-au ramas mostenire de la stramosii nostri.
Dumnezeu nu este un fenomen sau o substanta, ca sa-L studiezi si sa-I demonstrezi existenta in cadrul unui experiment de laborator! Dar poti sa-I vezi slava pe chipul sfintilor Sai asemanati in icoane, dupa cuvantul Sau: "Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem". - Ioan 17, 22
Dumnezeu se odihneste intru sfintii Sai si i-a proslavit cu vieti sfinte, iar pe unii si cu mucenicie.