Fiindca El nu ne forteaza mana.Ne lasa sa alegem pe cine iubim, cu cine dorim sa ne petrecem vesnicia.
Singurul lucru unde Dumnezeu nu isi exercita suveranitatea este vointa omului.El ne lasa sa alegem binele sau raul.
Pai tocmai pentru ca ne iubeste pe toti neconditionat, nu-i asa!?.
Ma uit si nu pot decat sa ma minunez de raspunsurile pe care le-ai primit la intrebare. E simplu sa-ti construiesti viitorul in jurul unei promisiuni, aceea ca vei merge in rai daca iti duci existenta in conformitate cu regulile impuse de acest dumnezeu. Nu mai trebuie sa te zbati, sa cauti adevarul, sa intelegi...accepti ceva usor, convenabil, ceva ce-ti umple sufletul de fericire. Balarii! Daca dumnezeu stia si inca stie ce se intampla in viitor, de ce nu impiedica raul? De ce nu a impiedicat infaptuirea pacatului? De ce nu impiedica criminalii, hotii, toti cei ce fac rau? Ce raspuns pot da crestinii la intrebarile astea? Ca toate se intampla cu voia lui, ca el pedepseste oamenii, ca el pune la incercare bla bla. Atunci unde-i iubirea aia si dreptatea? Dragostea suprema? Sau si astea sunt date doar la o parte din omenire...
In cartea sa "Despre eroi si morminte", Ernesto Sabato spune urmatoarele:
1. Dumnezeu nu exista.
2. Dumnezeu exista si este un ticalos.
3. Dumnezeu exista, dar uneori doarme: cosmarurile lui sint existenta noastra.
4. Dumnezeu exista, dar are accese de nebunie: aceste accese sint existenta noastra.
5. Dumnezeu nu este omniprezent, nu poate fi in toate partile in acelasi timp. Uneori e absent: trece in alte lumi? In alte lucruri?
6. Dumnezeu e un biet amarat, avand de rezolvat o problema prea complicata pentru puterile lui.Se lupta cu materia, ca artistul cu opera lui. Uneori, in anumite momente, izbuteste sa fie un Goya, dar, in general, e un dezastru.
7. Dumnezeu a fost invins in Epoca Preistorica de Principele Intunericului. Odata invins, prefacut in asa-zisul diavol, si-a pierdut indoit prestigiul, odata ce i se atribuie universul acesta prapadit.
Si inca ceva, cine a fost dincolo sa poata afirma cu certitudine ca exista notiunile de iad/rai? Aceste doua lucruri exista, intr-adevar, ne confruntam cu ele in fiecare clipa. Raiul si iadul exista pe pamant.
Acum nu stiu daca te referi la Ernesto Sabato, sau la mine
Dar ma bucur ca "am atins" macar o persoana cu raspunsul meu. Nu vreau sa ma lansez iar in discutii inutile cu crestinopati, asa ca ma rezum la a-ti da un sfat: pune mana si citeste carti adevarate si nu basme pentru prosti. Lasati analiza bibliei pentru batranii care se plictisesc asteptand sa vina doamne-doamne calare pe un cal alb inaripat, puneti mana si cititi si voi altceva, uitati-va la un film/documentar de calitate, intrati in lumea reala unde exista dezastru si unde se simte lipsa lui dumnezeu, nu dragostea lui.
Pentru ca, conform Bibliei, dupa moarte mergi in pamant nu in rai.Eclesiast9:5,6,10.Ezechiel18:4.Iar ca sa traim in paradisul promis de El pe pamant trebuie sa intrunim anumite conditi, pentru ca altfel lumea ar fi la fel ca azi si niciodata nu am mai scapa de suferinta si rautate.Doar cei care asculta de principile biblice si le aplica vor avea privilegiul acesta.Ioan17:3
Pentru că sunt unii care nu-l iubesc.
Tu ai plange după un om care ți-a făcut mult rău?
Ne bagă pe toți... cei care vrem! Pentru că ușa inimii unora este închisă.
"Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie." Apocalipsa 3:20-21
Dumnezeu cel adevarat, nu cel din Biblie, Universul cum ii spun eu, ne iubeste neconditionat si daca stim sa-i cerem, ne da tot ce ne dorim, atentie, doar daca stim sa-i cerem cum trebuie, nu ma refer aici la rugaciuni si alte mizerii d'astea.
Citeste biblia, lasa treaba cu L.A (stii la ce ma refer), nu tii se pare suspect ca iti spune ca tu esti propriul tau stapan si controlezi tot ce ti se intampa? Daca vrei ceva de la viata, munceste. Dumnezeu a facut totul atat de complex, spre exemplu: Terra se invarteste in jurul axei sale cu o viteza de cca. 1600km./h.La o viteza de 160km/h, de exemplu, ziua si noaptea pe pamant ar fi de 10 ori mai lungi, puterea solara a unei singure zile ar carboniza intreaga flora, iar frigul unei singure nopti ar ingheta orice forma de viata.
Soarele are la suprafata lui o temperatura de 6000 grade C. Orice forma de viata pe pamant ar ingheta daca emanatia de caldura ar scadea putin, iar daca ea ar creste cat de putin totul s-ar carboniza.
Axa pamantului este inclinata intr-un unghi de 23 grade.Aceasta inclinatie cauzeaza anotimpurile, daca ea n-ar exista, ceata oceanica ar inainta spre nord si spre sud si ar cread continente de gheata.
Distanta dintre pamant si luna este de 384000 km.La o distanta mai mica,influenta lunii asupra fluxului si refluxului ar fi atat de mare,incat toate continentele ar fi inundate de doua ori pe zi.
Coincidenta?
"Universul" cum ii spui tu si care zici ca te iubeste neconditionat,si iti da tot ce ii ceri inseamna ca e o masinarie care functioneaza automat printr-o porcarie de lege nu-i asa? Eu zic sa iti revii,pastreaza-ti optimismul,in rest arunca tot ce ai invatat din Legea Atractiei. Nu e nimic bun in ea, e doar o minciuna a satanei.Te face sa iti irosesti timpul cu lucrurile materiale, si te face orb, si in acest mod nu ai sa-L descoperi niciodata pe Dumnezeu.E viata ta, tu alegi.
Nu ai decat sa crezi ce vrei. Sunt sigur ca astea ti lea bagat in cap profesorul/profesoara de religie. Tu nu ai decat sa ramai sclavul societati, eu voi trai asa cum vreau eu. Daca tu crezi ca treaba cu legea atractie este o prostie sunt sigur ca ai incercat-o si nu a functionat, pentru tine, adica nu ai obtinut ce ai vrut, asta pentru ca nu ai stiut cum trebuie sa gandesti.
Ti se pare corect ca un criminal sa primeasca acesi rasplata ca un om care a facut milosteni, a batatorot drumul credintei si a dus o viata cuvioasa?
Da stefan cel mare ce a fost? nu un criminal? si nu ma refer ca a omorat in razboi, a omorat si foarte multi oameni nevinovati, si totusi, este considerat sfant? deci cu logica asta a crestinismului, poti sa omori n oameni care n-au nici o vina dar daca ridici niste biserici pacatele iti sunt iertate si esti considerat sfant
Pentru ca nu are cum sai bage pe cei rai si sa le faca rau celor buna daca ar face asta ar fi ca pe pamant cu furturi crime etc
Uite de ce.
Desi in Biblie pe care o respect scrie ca Imparatia Cerurilor in nesfarsita nu am avea cum sa ajungem toti in Rai.De ce?
Pentru ca pe Pamant din ce in ce creste numarul ateilor si Dumnezeu pentru a le arata ca eista nu ii poate primi in Imparatia Cerurilor.
Dar mai intai gandeste te la ceva.....De ce ne ducem sa ne spovedim Oare? Logic pentru ca Dumnezeu este iertator iar daca noi tot le adunam noi ne o facem Cu mana noastra.
Daca Dumnezeu nu ne iubea de ce si a sacrificat Propriul Fiu?
Pentru ca El nu obliga pe nimeni, el ne-a lasat libertatea de a alege, ai ales viata, l-ai ales pe Dumnezeu!
Sunteti o multime de tembeli ce nu stiti raspunde la o intrebare banala, eu am intrebat un lucru oameni buni si voi imi veniti cu tot felul de balarii.
A existat o teorie de genul acesta in istoria Bisericii Crestine, numita APOCATASTAZA, conform careia, la sfarsitul lumii, atat oamenii cat si demonii se vor mantui (datorita bunatatii si iubirii fara margini a lui Dumnezeu ). Ideea a fost respinsa de Biserica, principalul motiv fiind faptul ca infirma dreptatea lui Dumnezeu.
Eeee da, atunci hai sa fim toti rai, sa omoram, sa ne satisfacem toate placerile, ca tot una e nu? citeste mai biblia.
Citeste tu finalul raspunsului meu si observa ca nu sunt pareri personale, ci informatii! N-ai auzit de Origen? Nici de Apocatastaza? Cel mai interesant e faptul ca Biserica a respins teoria tocmai din motive asemanatoare cu ale tale!
Shhhh,am inteles.
Cand a fost creeat omul a avut 2 variante: calea cea buna si calea cea rea. El fara sa vrea a ales calea cea rea.Omul si-a facut asta cu propria mana. Dumnezeu a facut doar binele, dar omul a facut si raul. De aceea nu toti mergem in rai.
"Cand a fost creeat omul a avut 2 variante: calea cea buna si calea cea rea. El fara sa vrea a ales calea cea rea"... si pentru ca a ales calea cea rea fara sa vrea, dumnezeu l-a pedepsit in cel mai cumplit mod posibil in loc sa ierte. Cam cat de just si bun ti se pare dumnezeu?
"El fara sa vrea a ales calea cea rea." - Nu a fost fără să vrea. A fost cât se poate de conștient.
"De aceea nu toti mergem in rai." Nu de aceea nu mergem in rai cu totii. Unii nu vor sa primească darul fără de plată al mântuirii, faptul ca Isus a plătit deja pentru păcat în locul nostru, împăcând lumea cu Dumnezeu.