| Inferno a întrebat:

Daca Dumnezeu nu este necesar realitatii, atunci cum poate exista?

39 răspunsuri:
| Inferno explică (pentru rocco09):

Dumnezeu nu este absolut necesar pentru tine, doar notiunea de Dumnezeu este absolut necesara pentru tine. Este o diferenta.
Eu sunt necesar interactiunii virtuale cu tine chiar acum, efectul este discutia dintre mine si stine, iar cauzele sunt eu si tu.

| martzian a răspuns:

Nu exista nici o realitate fara Dumnezeu.

| rocco09 a răspuns (pentru Inferno):

Nu esti necesar existentei realitatii ..nu discutiei, iar in ce priveste interactiunea cuiva cu Dumnezeul lui nu cred ca esti calificat sa dai verdicte!

Si un neutrino este necesar cu toate ca interactioneaza negijabil cu materia.
Si un electron este necesar, un proton sau neutron. O particula de praf este necesara deoarece interactioneaza. Toate sunt necesare unei cauze.

| rocco09 a răspuns (pentru Inferno):

Nu tot ce interactioneaza cu altceva e necesar existentei.e necesar unei cauze dar nu existentiala! Dumnezeu poate fi necesar la "n" cauze pe care nu le cunosti!

Nu am citit tot, scuze. Existentei realitatii nu, nu sunt necesar ei.

Ai dreptate, intrebarea este gresita, imi cer scuze iar.

| minahrs a răspuns:

Tocmai ca Dumnezeu este necesar realitatii. Caci fara El nu ar mai exista realitate.

| tasmania a răspuns:

Intr-un fel, traim realitati diferite. Pentru ca tu - in sine-ti - esti un univers, eu - in mine - un alt univers, s.a.m.d. Dar nu asta e problema; aici voiam doar sa subliniez ca daca unora nu li se pare necesar Dumnezeu, altora li se pare fireasca existenta lui Dumnezeu. Pentru un ortodox, de exemplu, Dumnezeu nu este necesar realitatii la modul cum ai gandit tu. Dumnezeu Insusi este singura si ultima Realitate, fara de care nu ar putea exista realitatea in care traim noi. Credem ca El este Creatorul realitatii noastre, dar si Mentinatorul ei; sau Proniatorul, Purtatorul de grija al creatiei. Fara El, creatia intreaga s-ar prabusi instantaneu in nimicul anterior venirii ei la existenta sau al devenirii ei. Ar trebui sa-ti fie usor sa intelegi ca transcendentul nu e imanent si, deci, necesar (in modul formulat de tine) realitatii imanente.