Mai ce intrebare? Habar nu ai de crestinism!
Trupul si sangele Domnului sunt de la Iisus Hristos, Dumnezeu intrupat. Iisus s-a pogorat din cer si s-a intrupat ca sa patimeasca!
Iisus este a doua persoana din Sfanta Treime, este nascut din Tatal mai inainte de veci, iar Duhul Sfant purcede din Tatal si se odihneste in Fiul(Iisus Hristos).El a binevoit a se intrupa de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria pentru a rascumpara pacatele lumii.El este Dumnezeu Fiul in doua firi care sunt nedespartite, iar Fiul este una cu Tatal.Pana a veni pe pamant iisus era duh, iar de cand a luat trup este Dumnezeu si om desavarsit.
Apropierea lui specială de omenire prin asumarea firii umane, prin
Întrupare, valoarea simbolică a Întrupării îţi spun vreo ceva?
Cu-m s-a i-i fi-e rusin-e? Pa-i e-l n-u ar-e cratim-e dec-i n-u i-i est-e rusin-e! Nu-i as-a?
Nu ii este rusine cum nici tie nu iti este rusine sa vorbesti de rau pe alti zei. Simplu!
Crestinismul vorbeste de o divinitate formata din trei entitati distincte.
Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.
Conform crestinismului Dumnezeu fiul are o parte divina si una umana.
Cand se vorbeste de "trupul si sangele Domnului" se face "aluzie" directa la rastignire.
Cum sa-mi fie rusine de niste zeitati care nici nu exista
Cum sa-mi fie mi-e rusine de dumnezeu, care exista, desigur, doar in mintea unora.
"Cum sa-mi fie mi-e rusine de dumnezeu, care exista, desigur, doar in mintea unora."
Si in mintea ta exista, daca nu crezi in Dumnezeu, dar vorbesti despre el, esti ori prost, ori prost. Ideea e urmatoarea:
1. Crezi in Dumnezeu si esti crestin
2. Nu crezi in Dumnezeu si nu iti pasa de nimic in legatura cu el.
Daca iesi din categoriile astea 2, esti cum te numeam mai sus
La mine NU exista dumnezeu in sine, ci doar notiunea.
Nu poate sa existe in felul in care te gandesti tu deoace nu poate fi materilizat. Este imposibil sa te gandesti/ sa-ti imaginezi o entitate, oricare ar fi aia, avand insuficiente date despre acestea (ti-ai dat seama la ce usa bat).
Isus este a doua persoana din Sfanta Treime, este nascut din Tatal mai inainte de veci, iar Duhul Sfant purcede din Tatal si se odihneste in Fiul(Iisus Hristos).El a binevoit a se intrupa de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria pentru a rascumpara pacatele lumii.El este Dumnezeu Fiul in doua firi care sunt nedespartite, iar Fiul este una cu Tatal.Pana a veni pe pamant iisus era duh, iar de cand a luat trup este Dumnezeu si om desavarsit.
Buna intrebare.
Nu cred ca dzeu s-a intrupat vreodata si nici nu o va face.
Cei care au aparut pe lume si s-au considerat pe ei insisi dzei au fost simpli oameni fara nimic dumnezeiesc in afara probabil de iubirea si pacea pe care le propovaduiau in lume.
Dumnezeu nu are nevoie sa se intrupeze,cred eu.
"Trupul si sangele" e, bineinteles, o metafora care a rezistat mii de ani, uite si tu, si va mai rezista, fii sigur.
Fara sangele si trupul domnului Biserica nu ar exista asa cum e acum.
Ideea e ca totul este CREDINTA. CREZI in Dumnezeu sau NU CREZI. Este foarte simplu. Doar crestinii nu probleme grave afirma clar ca exista Dumnezeu. Spui " cred in Dumnezeu", nu " exista Dumnezeu" Deci ideea in sine: Crestinismul este ca si o secta religiopasa. Sunt un grup de oamen i care cred in ceva. Ai libertatea de a cunoaste ceea ce cred ei ca este adevarat, si de a decide daca pe tine te multumeste explicatia lor. Nimeni nu stie daca exista Dumnezeu, tocmai de aceea, sustinand ca NU exista, cazi in ridicol. Daca tu nu crezi, expune ideea ta, cauta adepti si pune bazele unei biserici. Asa a aparut si crestinismul, si tot. Supozitii bazate pe nimic.
anonim_4396 întreabă: