| NinjaLegendMan a întrebat:

Daca Dumnezeu ti-ar zice ca iti raspunde la o intrebare oricare ar fi ea. Ce intrebare ati pune? (Acum, va rog, foarte sincer)

15 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, cea mai importanta intrebare e ce fel de Dumnezeu e (Treime, Unime, deist, teist, panteist, HaShem, Allah, Hristos, Brahma, Buddha, Ormuzd, Zeus, Thor, mormon, teosofic, gnostic, Fiinta lui Heidegger, Dumnezeul lui Spinoza, etc.). Ca daca nu stii ce fel de Dumnezeu exista, nu-ti pot ghida viata dupa el. Ca altfel pariezi in mod orb pe un Dumnezeu care nu exista (adica altul decat cel real). Poti ajunge-n iad pentru simplul fapt ca nu ai nimerit Dumnezeul corect. Pentru ca ai iubit mai mult o fantezie inventata de teologi decat pe Creatorul lumii.

| NinjaLegendMan explică (pentru doctorandus):

Citeste biblia si ai sa vezi. Eu cred ca daca il cauti pe Dumnezeu in mod sincer, El ti se descopera. Deci aici nu e cu pariatu, ci aici e o cautare sincera in smerenie. Cum spune un verset : "Noi il cautam bajbaind dar El este aproape de noi. Dar daca nu il cauti sincer si doar te lipesti de niste invataturi libertine care iti gadila urechea si firea ta pamanteasca, atunci da, poti spune ca ajunge in iad pentru ca ai iubit invataturile lumesti

| doctorandus a răspuns (pentru NinjaLegendMan):

Hmm... nu! Fiecare religie cu cartea ei sfanta si cu zeul ei. Iehova nu e mai breaz ca Allah sau ca Brahma. A alege o religie si numai una e pur subiectivism. Nimeni nu poate cunoaste care e Dumnezeul adevarat, pentru ca asa cum a aratat Immanuel Kant, acest lucru nu poate fi cunoastere.

| doctorandus a răspuns (pentru NinjaLegendMan):

Metafizica si teologia nu pot fi cunoastere obiectiva.

| doctorandus a răspuns (pentru NinjaLegendMan):

Despre „Isus e Dumnezeu" nu se poate spune în mod obiectiv nici că e adevărat și nici că e fals. Dar despre „soarta veșnică a omului depinde de a achiesa la o opinie subiectivă și arbitrară (și anume cea a bisericii din care se întâmplă să fac parte)" se poate spune direct „las-o jos că măcăne". Dacă Dumnezeu ar fi considerat credința importantă ar fi adus dovezi importante. Un copil nu poate fi educat de propriul tată cu „Poate că nu-ți sunt tată. Poate că nu exist. Nu doresc să-ți dovedesc că exist." Ce se afirmă fără dovezi, se respinge fără dovezi. De la Immanuel citire: dogmele religioase sunt subiective și arbitrare.

| gaminator a răspuns (pentru doctorandus):

Metafizica iti cere logica, legile logicii sunt neschimbatoare, deci metafizica este cunoastere obiectiva atat timp cat poti aduce argumente de tip justified true belief, ceea ce face Ortodoxia. Cat despre teologia, intr-adevar ea este adevarata cunoastere a lui Dumnezeu, cu specificarea ca teologia trebuie neaparat practicata si traita, in Duhul Dumnezeiestii Scripturi si in urma experientei duhovnicesti a Bisericii de 2000 de ani de spiritualitate; altfel ajungi la speculatie.

| ania a răspuns:

Il intreb periodic ce consideră ca nu e bine in viata mea. Te simti fantastic dupa ce te conștientizează de ce greșeli ai si iti ceri iertare pentru ele.

| StrongHeart a răspuns:

Cate reinarcanari trebuie sa sufar pentru ca am omorat 3 oameni nevinovati?

| NinjaLegendMan explică (pentru StrongHeart):

Nu exista reincarnari. Daca ai omorat 3 oameni nevinovati, atunci trebuie sa te pocaiesti. Sa iti para rau pentru ceea ce ai facut, sa plangi cu cainta pentru aceasta, sa-i ceri iertare lui Dumnezeu, si sa te schimbi, sa iei hotararea ferma sa il urmezi pe Isus. Citeste biblia, incepand cu noul testament si vei vedea cat de mult te-a iubit Dumnezeu pe tine

| 1onur a răspuns:

La câte păcate și greșeli am pe lumea asta să-mi mai și permit eu săi cer socoteală și sa am eu pretenția să-mi răspundă el mie la o întrebare.


Mai bine îi mulțumesc cu toată inima și tot sufletul cu Adevărat că mia lăsat alegerea să-mi pot cere iertarea pentru greșelile și faptele mele pe lumea asta, decât să-mi permit să-l trag la răspundere.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Ce intrebare ii pune lui Hristos, in Biblie, tanarul bogat? "Invatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?" Marcu 10:17
Sfantul Arsenie cel Mare, fiind inca in palatul imparatului, al carui sfatuitor era, a intrebat pe Dumnezeu: "Ce sa fac ca sa ma mantuiesc?" In Pateric am citit asta. Si Hristos i-a raspuns: "Arsenie, fugi de oameni, taci si linisteste-te!".
Asadar, eu consider ca pe baza Bibliei si a Traditiei Sfintilor Parinti, cea mai buna (adica cu sens) intrebare pe care un om i-o poate pune Creatorului sau, Dumnezeu, este aceasta : "Doamne, ce sa fac ca sa ma mantuiesc?" sau "Doamne, ce sa fac ca sa ma mantuiesti?", ca Domnul este Cel care mantuieste, in dar, pe om.

| gaminator a răspuns:

Salut! Care rolul intrebarii si cu ce te-ar ajuta un raspuns? Daca ai vreo problema incearca sa vorbesti cu duhovnicul tau.

| NinjaLegendMan explică (pentru gaminator):

Vreau sa fac un sondaj in care sa aflu care ar fi cea mai comuna intrebare. Si vreau sa le raspund la intrebarile care pot. Sa ma interesez care ar fi cel mai competent raspuns

| gaminator a răspuns (pentru NinjaLegendMan):

Man, pentru a face un sondaj ai nevoie de cateva mii de oameni care sa raspunda. Cat despre raspunsuri la intrebari, nu poti oferi din pozitia de mirean, decat daca ai studii de specialitate si atunci cu binecuvantarea duhovnicului. Poti da spre exemplu sugestii oamenilor, dar in final trebuie sa i trimiti la Biserica pentru a gasi raspunsuri.

| kalasnicov22 a răspuns:

Mi-a raspuns deja, la mai multe intrebari.