Da,dar...
1.De ce le mai dă șansa dacă știe că vor ajunge în iad? De ce mai există răul în lume? De ce nu-l oprește de tot? Din cauza răului, miliarde de suflete ajung în iad
2. Dacă Satan a fost un înger, de ce el a păcătuit, cu toate că nu a existat păcat? De ce nu a oprit Dumnezeu blestemul acesta?
Dumnezeu vede viitorul, dar într-un cuvânt ne-a dat Biblia spre îndreptare, acele viziuni ale profețiilor sunt scrise ca să nu mai ajungem in Iad și să ne îndreptăm, să ne ferim de rău.
Ei bine, de ce mai dă viață oamenilor care le este rânduit să meargă în iad?
Păi cum am spus mai sus : Dumnezeu a dat Biblia ca să se corecteze, să evolueze în bine. Omul își crează soarta cu propria mâna când vine vorba de alegerile spirituale etc.
Atunci Dumnezeu de ce nu-l oprește pe om de la o asemenea alegere?
Liberul arbitru.
Dacă Dumnezeu l-ar anula, lumea nu ar mai exista.
Ce te face să crezi că ar exista liber arbitru? În Biblie oricum nu scrie nimic despre asta. Iar Calvin citind Biblia a ajuns la concluzia că liberul arbitru există, dar de fapt nu contează.
,, În Biblie nu scrie despre liberul arbitru. "
Am trăit s-o aud și pe asta.
Iadul a fost facut pentru Diavol(Draci,Diavoli)cand a cazut din Cer si s-a facut inger intunecat(drac) nu a fost facut pentru oameni.
Omul este facut dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu.
"Si a zis Dumnezeu: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra,ca sa stapaneasca pestii marii,pasarile cerului,animalele domestice,toate vietatile ce se tarasc pe pamant si tot pamantul"Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie"(Facerea)
"In suduarea fetei tale iti vei manca painea ta,pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci in pamant esti si in pamant te vei intoarce'' -Facerea
Era Rai dar omul a fost alungat cand a cazut in pacat,neascultare de cuvantul Lui Dumnezeu.(de atunci este si Postul).
Dumnezeu i-a dat omului constiinta.(cand am facut ceva gresit,parca ne framanta ceva,ce nu ne da PACE,parca suntem pe ghimpi, ne mustra constinta ca am gresit ceva in ziua/ora/momentul acela.)
Dumnezeu nu obliga pe nimeni ne-a dat constiinta(este limitatorul, cum este semaforul pentru masini/pietoni, cand vezi rosu te opresti la semafor, te uiti in stanga in dreapta?
Cine imi poate opri faptele/gandurile mele de a face rau sau a face bine?
Daca nu eu(cu ajutorul lui Dumnezeu care este langa mine pana la moarte si dupa in Rai daca am facut voia lui Dumnezeu(pentru ca voia mea este rea si sunt slab)depinde de ce am facut mai mult rau sau bine pana la sfarsitul vietii pe pamant.Omul moare doar daca(sufletul) se desparte de Dumnezeu(ajunge in Iad, morti suntem in Iad).
Dumnezeu a suflat Duh Sfant peste bucata de pamant(omul) si asa a fost omul viu.
Oamenii ajung in iad prin propria vointa. Dumnezeu are insa un plan maret cu fiecare dintre noi dar putini sunt cei care il accepta. Daca n-ar mai fi niciun om care sa ajunga in gheena pe Pamant, populatia ar scadea drastic, mai mult decat probabil iti imaginezi. Invatandu-se cu binele, Satan va face ca oamenii sa uite de Dumnezeu si tinand-o tot asa nu ar mai fi cine stie ce de salvat.
Da măi, ăia care au scris Biblia habar n-aveau de liber arbitru și probabil nici Isus. Apărarea asta cu "Dumnezeu nu voia roboți" ține de epoca modernă. Anticii habar n-aveau de așa ceva.