Raspunsul meu: Dumnezeu nu exista.
Raspuns de credincios:
"Dumnezeu, face totul perfect si nu greseste niciodata. Dumnezeu te iubeste si te rasplateste.
Daca ai dificultati nu e nici o problema, e chiar foarte bine, ca Dumnezeu e cu tine si te ajuta pana la capat si daca ai pacate pe care le-ai facut acum sau inainte de a te fi nascut Dumnezeu nu te lasa necuratat. Tu nici nu iti dai seama cat de mult te ajuta si trebuie sa ii multumesti tot timpul pentru ajutorul primit ca sa nu se supere si sa fie si El multumit si sa primeasca din partea ta macar o farama din iubirea nesfarsita pe care o revarsa El asupra ta cu atata generozitate. (Cine are acum dificultati, va avea pe lumea cealalta numai bucurii si va trai o viata vesnica perfecta.)"
Cine citeste, poate sa aleaga varianta care ii place mai mult si care i se potriveste mai bine
De fapt Dumnezeu nu vrea sa treci prin dificultati. El ne iubeste si nu vrea sa ne vada suferind, dar noi avem o viata atat de pacatoasa si plina de patimi, suntem atat de neascultatori si superficiali si avem presupuneri si mentalitati atat de gresite încat Dumnezeu permite (atentie, nu El face asta ci El doar permite) sa vina suferinte asupra noastra ca prin aceste suferinte noi sa ne vindecam de patimile noastre, de mentalitatile gresite pe care le avem, sa devenim mai intelepti, sa crestem in iubire si asa mai departe.
Unii oameni nici n-au habar ca vad viata intr-o perspectiva foarte gresita, dar probabil o greutate i-ar invata sa-si schimbe cumva perspectiva. Altfel nu prea se poate cu omul, si de multe ori nici atunci, din pacate.
Gandeste-te cum parintii iti permit sa iesi afara, sa iesi in lume cu riscul de a suferi, dar parintii tai te lasa sa iesi in lume si sa suferi fiindca ei te iubesc si vor ca tu sa cresti si sa te maturizezi.
Daca parintii te-ar tine inchis in casa ca sa nu ti se intample nimic ar fi niste parinti groaznici, corect? Ar fi o forma de abuz grava si ar distruge viata copilului. Exact la fel e si cu Dumnezeu. El ne lasa sa iesim in lume, sa experimentam suferinta si pericolul pentru ca asa e mai bine decat sa fim tinuti undeva intr-o celula la siguranta.
Să înțeleg că Dumnezeu permite ca un copil să aibă o boală incurabilă pentru că a fost neascultător și superficial. Dar ce a făcut, nu a păpat tot lăpticul din biberon?
Nu. Proasta concluzie ai tras. Ce am zis eu era doar un exemplu pentru anumite contexte. Uneori ne sunt permise boli curabile sau incurabile din diverse motive, unul dintre ele ar fi sa ne fereasca de un rau mai mare.
Bolnavi fiind avem unele limitari, iar aceste limitari pot sa fie spre folosul nostru daca avem maturitatea sa le gestionam cum trebuie.
Daca cineva nu are maturitatea sa sufere cu demnitate si sa invete ceva din propria suferinta, nu are decat sa se planga ca un penibil toata viata si sa ramana imatur.
Pana si Nietzsche spunea ca ce nu te omoara te face mai puternic, iar in lumea antica pagana era de mult recunoscuta importanta suferintei si a ispitelor pentru maturizare si desavarsire.
Fie ca crezi sau nu intr-un Dumnezeu trebuie sa recunosti ca omul a fost facut sa sufere, nu sa stea in comoditate toata viata.
Viata e un examen il treci sau pici. Deci prin urmare sunt tare curios oare cum vor fi oamenii in vremuriile acelea de final poate exact cum ni descrie Biblia.
Domnul Iisus spune asa in Ioan 16:33 ''V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, darîndrăzniţi, Eu am biruit lumea''
Iisus nu spune ca nu vom avea necazuri in lumea asta trecatoare, dar spune ca va fi langa noi si ne va da putere sa trecem peste ele.
Tot Dumnezeu spune in Romani 8:28 :
De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. ''
Dumnezeu va face in asa fel incat orice lucru vine peste noi, sa nu ne doboare, ci sa ne intareasca si sa ne creasca si mai mult, nu doar cele bune, ci si cele mai putin bune.
Ai mancat vreodata 1kg de faina pe stomacul gol?
Sau ai mancat 500g de sare sau zahar deodata?
Ai incercat sa mananci aluat necopt?
Au un gust oribil nu-i asa? Dar combinate cu alte ingrediente, poti face un tort care are un gust radical schimbat si foarte bun. Dumnezeu este maestru in a schimba circumstantele rele in ceva bun, dar aceasta fagaduinta este personala, se adreseaza numai copiilor Lui Dumnezeu, celor nascuti din nou prin credinta in Domnul Iisus Hristos.
Zeul evreilor nu are nicio treaba cu ce ti se intampla.
Altele sunt regulile dupa care functioneaza totul.
Salut,
Te șlefuiește ca să fii prețios.
Cine crezi că este mai valoros între un om care nu a avut oportunități de păcătuire și unul care a avut numai oportunități de păcătuire și nu a păcătuit?
De asta spun mulți credincioși că ar trebui să-I mulțumim Domnului pentru fiecare lucru greu din viața noastră.
E vorba de karmă! Destinul nostru este constituit din evenimente de multe ori negative menite să ne învețe să nu mai greșim. Când facem o prostie, Universul ține cont și ne pune să fim și noi victima acelor circumstanțe ca să vedem că este greșit ceea ce am făcut! Altfel lumea ar fi un holocaust total. Partea bună este că suntem în schimb răsplătiți pentru acțiunile bune! Deci, dacă faci rău, suferi de răul pe care l-ai făcut, dacă faci bine, ți se întoarce!