Tina la fel si tie. Eu cred ca este de ajuns. Domnu' Remus nu merita atat efort din partea noastra.
Eu am terminat cu dansul. Daca te simti persecutat, eu imi cer scuze.
Ce argumente vrei sa-ti dau daca tu nu ai cunostintele elementare despre religie? Crezi ca ai intelege vreun argument? Religia nu se rezuma la rai-iad, liber arbitru si ortodocsi sau catolici, religia e un fenomen analizat din mai multe puncte de vedere. Cand esti pregatit revin-o la masa discutiilor. Pana atunci studiaza : http://necula.info/religia-ateilor/, asta e ceva light ce poti digera, avanseaza si sporeste-ti cunostintele. O zi buna.
Fiindca liberul tau arbitru, a iesit de pe drum si a luat-o prin mocirla, strigand in gura mare ca ceilalti sant prosti iar el e disteptul.nerespectand semnele de circulatie, puse de unul care cunoaste foarte bine drumul, innoti in noroi pana la gat, in noroiul lumii si asa zisei stiinte. drum bun si carare batuta.eu nu incerc nici sa te scot nici sa te urmez.arbitru tau e liber.
Nu,ma refeream la faptul ca dumnezeu te ameninta cu focul daca faci pacate.Adica daca este asa de bun de ce ar face asta? El cica este tatal nostru, ce tata si-ar pedepsi copilul in halul in care o face el?
Pana aici ti-a fost cu amabilitatea si bunul simt. Chiar ma intrebam cand o sa te apuci sa arunci cu noroi si cat rezisti sa te porti civilizat, cam asta faceti voi astia care va contraziceti fara informatiile necesare, cand nu mai aveti replici va apucati de vorbit ca la cort. Ai cedat mai greu insa adevarata ta educatie iese la iveala pana la urma, asa si cu adevarul, mai devreme sau mai tarziu iese la iveala. Nu te mai supara aiurea, o fi religia de rahat daca spui tu dar nu te pune nimeni sa amesteci in rahatul asta zi de zi si daca totusi o faci inseamna ca tare-ti mai place rahatul asta de religie (ca sa te citez). Nu te mai supara, o sa cresti mare si o sa poti discuta si tu ca oamenii. Pa si pusi.
Da intr-adevar Dumnezeu a dat liberul arbitru tuturor, deci fiecare e liber sa aleaga in ce vrea sa creada, dar nu e liber sa-l faca pe altul prost si in alte feluri doar pentru ca crede in ceva si el nu crede. Vedeti, voi sunteti judecati, pentru ca voi la randul vostru aruncati atacuri, jigniri si denigrari asupra celor care nu vor sa fie ca voi, adica nu vor sa nu creada in nimic. Cred armonia ar putea fi posibila daca fiecare din noi am respecta propriile noastre convingeri, chiar daca nu suntem de acord cu ele
Domnule remus1007 in primul rand te-as ruga sa stergi acea parte din comentare prin care m=ai facut retard, in al doilea rand, REPET!, eu personal, nu te oblig, nu te judec, daca tu ai ales sa nu crezi, e problema ta, desigur fiecare din noi incercam sa ne convingem unii pe altii, dar daca noi totusi vrem sa ne pastram convingerile, toate aceste lucruri, ar trebui sa se opreasca aici. Armonia consta in bunul simt, bunele maniere si in a respecta convingerile celorlalti, chiar daca nu suntem de acord. Repet, e o opinie personala
Sunt chestiile hidoase care se transmit prin traditie.Cunosc oameni pocaiti care-s persecutati de altii pentru ca sunt pocaiti.Dar, e o mare prostie! Suntem manati de aceste minciuni spuse de religie incat am ajuns sa le credem.
De aceea spun ca oamenii nu trebuie judecati dupa ce cred ci dupa cum se comporta.Asta e important in ziua de azi.
De exemplu, daca s-ar intalni un pocait si-un catolic la masa rotunda pentru a face pace(din cauza unor motive absurde), si-ar declara razboi din simplu motiv ca au fost indoctrinati sa creada unul despre altul ca celalalt e "posedat de diavol" sau cum ii mai zice... bullshits...
recedaniel3 întreabă: