"Sabatul a fost facut pentru om." (Marcu.2:27)
Aici nu e vorba de odihna fizica, ci spirituala. Nu Dumnezeu a avut nevoie de odihna; si nici macar Adam. Caci Adam a fost facut in ziua a 6-a, iar in ziua a saptea urma Sabatul.
Geneza 2:2 suna asa: "În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse."
Eu sunt de acord cu acest comentariu:
""S-a odihnit". Verbul „S-a odihnit", shabath, înseamnă literal „a înceta" lucrul sau activitatea (vezi Geneza 8, 22; Iov 32, 1; etc.). După cum un meşter încheie lucrarea sa, atunci când a adus-o la nivelul idealului său şi, în felul acesta, încetează să lucreze la ea, tot aşa într-un sens infinit superior Dumnezeu a încheiat creaţiunea lumii prin încetarea de a mai produce ceva nou, şi apoi S-a „odihnit". Dumnezeu nu S-a odihnit pentru că avea nevoie de odihnă (vezi Isaia 40, 28). Prin urmare, odihna lui Dumnezeu nu este nici rezultatul epuizării, nici al oboselii, ci încetarea ocupaţiei anterioare."
Pentru ca in mitologia sumeriana asa era scris ce naiba putina istorie nu strica http://ro.wikipedia.org/wiki/Mitul_crea%C8%9Biei
super intrebare. Dar daca el a facut totul din nimic, de ce i-a luat o coasta lui Adam facandu-l sa sufre ca sa o creeze pe Eva?
A avut nevoie de odihna in mod simbolic pentru a ne arata noua ca avem nevoie de odihna.
)) continu tot asa, poate ca in tinereti esti mai tare si poti rezista mai mult dar pe urma o sa-ti urasti batranetea
Nu o sa imi urasc nici o batrinete. Si acuma bag ca migu' cind e cazul si daca mi se pune pata sa imi iau liber, imi iau liber. Cit vrea muschiul meu, ca e pe banii mei doar. Dau un email redactorului sef si ii zic ca o sa lipsesc aproximativ x zile/saptamini, pa si pussy.