anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ești creștin/ă e normal să ai ca model în viață o persoană avară dar care câștigă bani cinstit?
Știu că, contravine cu versetul "Să nu fiți iubitori de bani".

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu. nu e normal! Bogatul nemilostiv care se chinuie in vapaia iadului, pentru avaritia lui, nu poate fi un model pentru nimeni. Nu este scris in Evanghelia dupa Luca, cap 16, daca bogatul nemilostiv si-a dobandit averea lui pe cai necinstite; faptul ca desi il vedea zi de zi pe saracul Lazar, zacand in fata portii lui, bolnav si flamand si nu s-a milostivit de el ca sa-l ajute, asta nu-l poate face un model decat pentru ticalosi ca el.
Porunca lui Hristos este clara: "Fiti milostivi, precum Tatal vostru este milostiv" - Luca 6:36. Modelul nostru este Dumnezeu, Cel bun si milostiv!

18 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca esti creștin, Il ai ca model pe Domnul Isus Hristos. Punct.

| UnOmOarecare3000 a răspuns (pentru cristi202):

Meriti funda, pentru ca esti primul care a raspuns corect.happy

| cristi202 a răspuns (pentru UnOmOarecare3000):

Multumesc!
Eu cred ca Ania merita funda, pentru ca ea a zis si de ce.

| doctorandus a răspuns:

Raspunsul e: morala calvinista indeamna oamenii la avaritie si castig cinstit sau afaceri cinstite.

| ania a răspuns:

Un crestim il are ca model principal pe Mamtuitorul Hristos care era gemeros si nu avar.

| RAY a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=-98SH4YwUSI

Trăim într o lume spirituale dar materialista, in toate e vorba de bani, biserica creștina e cea mai bogată si nu face nimic sa nu existe sărăcie, cum de au avere? Prin sabie, sânge, toate popoarele creștine au ceea ce au prin sclavie, sânge, sabie, hoție, creștini se roagă la dz când dau de greu, Iisus a fost sărac, nu scrie nici unde sa vezi de viata materiala, de ce sa strângi averi pe pământ, știi ca sunt multe versete in care Iisus spune clar ca bogați nu ai ce cauta in rai, Iisus a venit pentru cei săraci, acum preocuparea creștinilor nu este viata spirituala si doar materialista, Iisus a spus clar doar viata spirituala contează, iisus era comunist nu capitalist

| Mosotti a răspuns:

Pai nu e normal sa ai un model de om avar, ca vei deveni la fel si nu e bine.

Iar cu versetul "sa nu fiti iubitori de bani", mai toti liderii religiosi sunt ultrabogati, deci nu respecta acest verset, popii si toti astia au bani de rup.
Nu vor si ei in rai? Ca parca se zicea ca nu intra in rai bogatul cum nu intra elefantul prin urechile acului.
Deci e clar.

Si astia-s avari si nu castiga banii chiar cinstit, sau salarii de la stat de pomana nefacand nimic, plus spagi si altele ce iau la pomeni si inmormantari, iar in afara unde nu se ia spaga, tot asa, iau salarii degeaba si freaca menta.

| AvalohAlyn a răspuns:

E cumva Donald Trump?laughing
El e creștin.

| Hammurabi a răspuns:

Nu-mi place și nu suport ideea de a avea un model.
Nu iubesc banii.
Îmi place doar să-i am și să-i cheltui. laughing

| Emma30555 a răspuns:

Dacă castiga bani cinstiti de unde deduci că e avara? Orice om care munceste vrea să câștige bine, e răsplata muncii sale.

| halogen001 a răspuns:

E normal deoarece omul nu e consecvent. In funcție de situație, omul alege ce crede ca e mai bine pentru el, conștient sau inconștient. Daca întrebi omul daca e creștin, daca e hot, daca e mincinos, daca e cinstit și asa mai departe, omul va răspunde in funcție de situație. La fel sunt și faptele omului, tot în funcție de situație și asta e un lucru normal și corect. De exemplu, chiar daca omul se declara creștin și spune ca îl ajuta zeul Bu-Bau, de îndată ce se îmbolnăvește, merge la doctor, pentru ca știe ca zeul Bau-Bau nu are nici o treaba cu medicina, dar nici nu renunță la zeul Bau-Bau pentru ca asa a fost învățat cu Bau-Bau. Daca e război sau o situație care implica folosirea forței letale, omul deși se declara adeptul zeului Bau-Bau tot face ce trebuie făcut. In concluzie, zeul Bau-Bau deși e inutil rămâne prezent în mintea omului naiv și are un rol mai mult decorativ.

| wildthing a răspuns:

Cine e persoana aia avara? E femeia de 40+ cu care aveai o aventura lesbi cand scriai de pe profilul precedent? happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.

Care câștigă bani cinstit DA!, dar nu! o persoană avară ( în adevăratul sens al cuvântului!). O persoană avară poate fi și o persoană care nu este capabilă să dăruiască nimic nimănui, o persoană zgârcită la suflet și rea în natură...
NU aș putea avea Niciodată un asemenea model de urmat!

Consider că binele trebuie făcut doar celor care chiar au nevoie, căci aceia merită cu adevărat! Nu celor leneși și puturoși! dar cu chef de a mânca și a se distra / îmbuiba! pe banii altora!

" Banii sunt ochii dracului! " și sursa tuturor relelor și răutăților unora.

P.S: Nu sunt creștină, sunt cel mult agnostică iar cea mai mare sursă de credință provine de la mătușa mea

https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/MAT.5.14-16.VDC
Ea este singura " lumină care mă călăuzește în întuneric ", restul... doar vorbe le iar eu prefer faptele în detrimentul vorbelor! ( Care mă lasă rece, adesea ). Ea este modelul meu în viață deși nu va afla asta probabil niciodată de la mine!

| chuckmanson a răspuns:

Bisericile nu au respectat niciodată regula asta. Uită-te la popii de la noi sau la biserica catolica sau la pastorii din SUA care trăiesc în ditamai vile și spune-mi dacă ți se pare că ei nu iubesc banii.

| Endita4689 a răspuns:

Din ce motiv ai persoana respectiva că model? Contează motivul pentru care o ai ca model, nu ceea ce face persoana.

| anonim_4396 explică (pentru Endita4689):

Personalitatea puternică pe care o are. ❤
Ceea CE ESTE, nu ceea ce are.

| UnOmOarecare3000 a răspuns:

Ar trebui sa ai ca model pe Iisus Hristos.