Normal ca te poti casatori. Casatorie e in primul rand un act administrativ unde religia e irelevanta.
Nu. Trebuie ca acele persoane sa se converteasca la ortodoxie și abia după.
Nu te intreaba nimeni la starea civila ce religie ai. Asa ca raspunsul tau e complet eronat.
Nici macar nu vorbeam de starea civilă.
Pai altceva e irelevant. Eu doar o tradiție. Lucrurile oficiale se întâmplă la starea civila.
Nu e irelevant și nici nu e "doar o tradiție". Cununia religioasă este de infinit de ori mai importantă ca micile avantaje civile pe care le obți la casatoria civilă.
Asta că așa crezi tu.
In rest, administrativ cununia religioasa e absolut irelevantă ai nu are niciun avantaj de niciun fel.
Doar o tradiție. Și cine pune acesta tradiție mai presus de partener poate nu ar trebui sa fie în relația aia.
Dpdv administrativ normal ca cununia civila e cea... administrativa. Efectiv o tautologie ce ai zis aici. Dar ca mod absolut casatoria religioasa e mai importanta pentru ca altfel relatia nu e decat concubinaj. Iar care sunt avantajele cununiei civile? Nu prea multe, ca dovada multi oameni aleg sa nici nu se casatoreasca ci traiesc in concubinaj toata viata. Stiu multi asemenea oameni si si tu stii.
Pai administrativ soții au niște drepturi unul asupra altuia și a bunurilor comune. Asta e efectul cununiei civile și avantajele.
Și cam atât.
Cea religioasă nu are absolut niciun avantaj sau importanta.
Inca odată, doar o simplă tradiție și atât.
Ba dupa cum am zis, cea religioasa are importanta capitala pentru ca fara ea nu esti decat un desfranat ordinar.
Poate tu te consideri așa.
Părerea ta e destul de irelevantă.
Nu e parerea mea, e parerea lui Dumnezeu
Ehh, mă îndoiesc că ai dat tu peste el sa îți zică părerea lui. In fine, nu toate persoanele au nevoie de validare de la divin că au ales bine partenerul de viață că tine. Unii trăim ok în viața reală și nunta religioasă rămâne doar o tradiție.
Traditile nu au sens daca nu au un adevar in ele
Dumnezeu nu scrie și nu zice nică ieri ca omul care iubește cu Adevărată și i-a dat darul sa iubescă cu Adevărată fără nicio limită o inimă nu-i ia impus nicar ieri în scris si în nimic sa nu se iubescă cu Adevărată cu omul pe care îl iubește cu Adevărată fără nici limita. Religia nu definește un om bani nu definesc un om haina nu defineste un om. Pe omul Adevărată îl definește Dumnezeu și credința lui pentru el și față de el cu Adevărat sa nu facă rău cu intenție cu buna voința sa nu comita anumite ne loialități și rău altor oamenii nevinovați sa nu fure pâinea altuia sa nu își bata joc.
anonim_4396 întreabă: