Si daca spui devi un tradator.Cred ca fara astia politia ar fi platiti degeaba ca n-ar mai prinde mai nimic.
E cam aceeaşi situaţie ca şi în cazul unui psiholog căruia i-ar putea mărturisi cineva ceva similar.
Acel psiholog este "acoperit" de deontologia, de etica profesională, astfel încât nu este acuzat de tăinuire...
Părinţii făptaşului pot fi în aceeaşi situaţie. Cine îi poate acuza de tăinuire, nu?
Sincer...As pastra-o de frica, doar de frica.Dar remuscarile ar veni si n-ar schimba nimic.Insa de frica as pastra secretul.Si inca as innebuni probabil
Simplu, eu nu ma vad preot,dar la cum sunt preoti,ar cauta sa 'prosteasca' acel om (sa zicem) sa se denunte singur. Si ar cam reusi, din moment ce acel om s-a dus acolo cu buna stinta, e clar ca va crede in religie, in preot. Sigur se va autodenunta. Ii baga popa pe gat ditai pumnu cu religie cu tot, si de nu se denunta singur, mare minuneinsa eu asa vad
treaba in viziunea mea
Nu esti complice si nu te auza nimeni.Autoritatile protejeaza religiile.Nu mai spuneti voi prostii si aberatii.Si nu mai invartiti omleta dupa cum va pare si place.Cine omoara se duce la politie si preotul este fericit pentru ca a facut-o.Ce este asa de greu de inteles...
"Cine omoara se duce la politie si preotul este fericit pentru ca a facut-o. Ce este asa de greu de inteles..."
Nu traim in basme, observ ca nu realizezi asta. Cati dintre criminali/hoti/... merg sa se predea politiei? Iti zic eu, foarte putini!
Si de ce esti asa rautacioasa? Liz29 a adresat doua intrebari in legatura cu o anumita tema, nu vad de ce zici ca spune prosti si aberatii cand ea nu a afirmat nimic, inca de la inceputul primei intrebari se observa ca este o situatie ipotetica("daca"). Asa ca, las-o mai moale!
"Nu mai spuneti voi prostii si aberatii."
"Nu voiam deloc sa fiu rautacioasa pentru ca ea nu a zis nimic rau..."
Sincer nu te inteleg, si nici nu cred ca am cum... Daca viata ta e grea/trista nu trebuie sa iti versi amaracinea/nervii pe cei din jur, fara ca acestia sa iti fi gresit cu ceva anume. Daca ai probleme este bine sa vorbesti cu cineva, sa te descarci, nu sa ti in tine si sa devi iritanta, depresiva...
O zi buna, si tie!
Nu,nu poti fi cercetat.
Preotul isi face treaba,e pus sa asculte oamenii, nu sa fie robot sa tina minte tot ce zice nea Ion.
Spovedania se face cand simti nevoia, preotul te asculta, te incurajeaza, te mustra dar si te sfatuieste.
Nu esti complice, fiindca obligatia ta ca preot este sa nu spui nimanui ceea ce ai auzit.
Din punct de vedere al legilor statelor laice, marea lor majoritate recunosc principiul pastrarii secretului spovezii. Doar un singur stat (dar nu tin minte care anume) i-ar putea incrimina pe preotii care nu denunta. Chiar si in aceste cazuri, preotii au obligatia morala absoluta de a pastra secretul, fiindca "de Dumnezeu trebuie sa ascultam mai mult decat de oameni".
Doamne ajută,
Păcatele mărturisite în Scaunul spovedaniei rămân dorar, între duhovnic şi penitent. însă foarte rar preotul este chemat la judecată numai cu binecuvântarea scrisă a chiriarhului loculuinumai atunci poate depune mărturie despre crimă altfel nu poate fi acuzat de tăinuire.
O zi binecuvântată
Din punct de vedere religios nu, nu esti complice, din punctul de vedere al politistilor probabil da. o data spovedit ti s-au iertat pacatele si s-au sters, preotul nu divulga nimic din ce a auzit.
Eu sincer zic sa anunti politia
sau sa-i zici sa anunte el politia daca nu vrea anunt-o tu
Autoritatile de la noi nu cred ca vor face mare lucru cu toate ca e o chestie foarte grava si serioasa sa stii ca o persoana a comis o crima si sa nu faci o sesizare justitiei. E clar complicitate si mi se pare foarte grav! Justitia ar trebui sa aiba prioritate in fata orientarilor religioase in orice tara civilizata! Mai avem mult de asteptat pana o sa fim suficienti de educati pentru a intelege anumite lucruri.
Stai calma nu te va acuza nimeni. Dupa cum a spus si Kalla autoritatile protejeaza religile.
Bossa100000 întreabă: